Fair Wear Friday #11: een overzicht van alle FWF-posts van april


www.villalies.blogspot.be/p/fairwear-friday.html

Ik blijf Fair Wear Friday een geweldig initiatief vinden, maar ik geraak soms zelf het overzicht een beetje kwijt. Daarom leek het mij interessant om eens een overzicht te maken van alle FWF-posts die verschenen zijn in april. Ik ga dat hier niet iedere maand doen, hoor, maar af en toe toch eens. Zo kunnen jullie misschien ook enkele nieuwe blogs ontdekken.

By MiekK

Marieke legde in april uit hoe je van een trui een rokje kan maken en ze schreef ook over de Fashion Revolution Week.

Durkje

http://www.durkje.nl/

Durkje maakte geen ‘echte’ FWF-post in april, maar ze schreef wel over een gordijn uit de kringloopwinkel waar ze een tuinshort van maakte.

El en co

Ellen van El en co was bijzonder actief afgelopen maand op FWF-vlak, ze schreef maar liefst vier FWF-blogposts in april! Ze begon met een filmpje over waarom goedkope kleding een probleem is, toen schreef ze over knielappen (met leuke foto’s), daarna over speelkleren en hoe je ze gemakkelijk zelf kan maken. Haar laatste FWF-post ging over de Fashion Revolution.

Geertruurzaam

Geertrui schreef, net als Ellen, vier FWF-posts in april.

Ze begon op een april met een aprilvis, daarna schreef ze over haar handtas van Elvis & Kresse. Ze had het ook over wol en zijde en in haar laatste FWF-post van april legde ze haar systeem voor halfvuile was uit.

Happy Acorn

http://www.happyacorn.nl/

Nina schreef in april over waar je faire en eco kleding kan shoppen.

Le petit requin

Haaike van Le petit requin poseerde deze maand gezwind in een speeltuin en dat leverde leuke foto’s op!

MissMash

Katelijn schreef in april geen ‘echte’ FWF-post, maar ze schreef wel over de wasschillen van Seepje, want faire kleding moet ook gewassen worden natuurlijk. Zelf schreef ik hier al over de wasballen die ik gebruik om mijn kleding op een ecologische manier proper te krijgen. Ze gaan nog altijd mee en zullen ook nog lang meegaan, wat ik echt een voordeel vind.

Ontroerend goed

Liesbeth van Ontroerend goed schreef een FWF-blogpost naar aanleiding van Fashion Revolution Week met de vraag wie haar kleren maakte. Haar schoenen zien er heel speciaal uit op de foto en deden mij beseffen dat ik ook best investeer in een paar schoenen zonder hak.

Vintage and beauty

Kiim schrijft regelmatig over fair fashion, maar niet altijd onder het FWF-label.

Bezoek haar blog zeker als je wil weten waarom ze fair fashion koopten hoe je een fair fashionista wordt. Ze schreef in april onder andere ook over de handgemaakte tassen van Smateria en de onderbroeken van Saint Basics. Ook maakte ze een vlog over shoppen bij The Vintage Rebel.

Een volledig overzicht van alle blogs die meedoen met Fair Wear Friday kan je bij Lies van Villa Lisa vinden.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

8 Comments

 • Sanne
  May 6, 2016 at 8:58 am

  Wat een tof bericht!
  Ik had nog niet gehoord van of gelezen over FWF en ik vind het super interessant.
  Goed om te zien dat jij en de bloggers die je deelt daar wel mee bezig zijn! Want ik ben dat niet. Ik koop bijna nooit kleren dus misschien is dat ook al goed en als ik ze koop, was dat de laatste tijd vooral tweedehands. Maar dat was meer een geldkwestie dan dat ik bewust tweedehands uit duurzaam oogpunt m’n kleding kocht, al voelt het wel super om kleding een tweede leven te geven. Wel heb ik laatst duurzame bamboesokken gekocht & die zitten ook nog eens super lekker omdat ze zo zacht zijn, daar wil ik er wel meer van.
  Leuk dit! Zet me aan het denken :).
  Liefs

  • gerhilde
   gerhilde
   May 6, 2016 at 9:23 am

   Dank voor je fijne reactie! Weinig kleding en tweedehands kopen is zeker duurzaam, de reden maakt niet echt uit, he. Goed dat het je aan het denken zet, dat overkomt mij ook weleens met jouw blogposts. 🙂

 • geertruurzaam
  May 6, 2016 at 9:35 am

  Dankjewel voor het fijne overzicht!
  Ik ben de draad af en toe ook wat kwijt, en als het niet op de facebookpagina wordt gepost wil ik nog weleens iets missen. Merci dus!

  • gerhilde
   gerhilde
   May 6, 2016 at 12:22 pm

   Graag gedaan. Ik heb zelf ook wat nieuwe blogs ontdekt zo. 🙂

 • Le petit requin
  May 6, 2016 at 1:19 pm

  Oh, merci voor dit overzicht! Een aantal volg ik wel via Feedly (of zie ik in de Pinterestgroep verschijnen), maar er zitten toch ook weer wat nieuwe ontdekkingen tussen!
  En ook: is er een facebookpagina van FWF?! Dju toch, zo’n dingen doen mij soms toch twijfelen om wÊl weer een profiel te maken 🙂
  Le petit requin recently posted…Gemaakt: weekmenuboekjeMy Profile

 • durkje kingma
  May 6, 2016 at 1:30 pm

  Bedankt voor je overzicht! Ik kom via Facebookpagina binnen, en blog dus niet, daardoor vind ik het prettig dat de blognamen er bij staan zodat ik jullie blogs kan lezen. Ook ik blijf Fair Wear Friday een super initiatief vinden. Zo ga ik dus de schillen en de wasnoten proberen, want dat was nieuw voor mij! Bedankt daar voor!

 • Becky
  May 7, 2016 at 11:31 pm

  Wat een super idee om een FWF-overzicht te maken! Een aantal bloggers kende ik nog niet, dus yay! voor zoveel inspiratie 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   May 8, 2016 at 9:32 pm

   Ik heb er zelf ook nieuwe blogs door leren kennen. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram