geef om haar staart

Ik deed het al eens in 2010 en ik deed het afgelopen zaterdag opnieuw: haar doneren aan Geef om Haar.

Geef om Haar

Geef om Haar is een initiatief van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, dat bestaat sinds 2008. Zestig procent van de vrouwen die hun haar verliezen door de behandeling van borstkanker vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Think-Pink wil daarom emotionele en financiële bijstand bieden aan lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen. Je kan het fonds ondersteunen door een bijdrage te storten of door haar te doneren.

Haar doneren

Haar doneren is simpel: je haar moet droog en gezond zijn en vastgebonden met een elastiekje. Of je haar dik of dun is, veel of weinig, gekleurd of niet, dat maakt allemaal niet uit. Het moet gewoon minstens twintig centimeter lang zijn. Twintig centimeter lijkt veel, maar is het eigenlijk niet. Leg maar eens een meetlat naast je haar. Een andere vrouw wilde zoveel mogelijk haar overhouden (dus exact 20 centimeter doneren) en dat is goed gelukt. Hoe langer het haar, hoe waardevoller de staart wel is. Je kan je haar zelf doneren, het laten doen door je eigen kapper (vraag dan wel zelf een enveloppe aan), gratis je haar laten knippen door een deelnemende kapper of je haar gratis laten knippen op een knipdag. Afgelopen zaterdag was er een knipdag op twee kilometer van mijn voordeur, dus ging ik voor de laatste optie. Dit jaar zijn er trouwens ook nog knipdagen in Bonheiden, Oudenaarde en Gent, voor de geïnteresseerden.

Voor en na

In 2010 kon ik maar een dikke twintig centimeter doneren, nu had ik extra lang gespaard en kon ik vlotjes 35 centimeter doneren.

geef om haar voor en na

Ik vind het zelf ook leuk dat ik nu een totaal nieuwe coupe heb, zeker met de zomer in aantocht. Ik was dat lange haar toch ook wel een beetje beu, zeker omdat het wel erg lang duurt om te drogen na het douchen. Zo ziet mijn nieuwe kapsel er trouwens langs de voorkant uit.

gerhilde nu kort kapsel

En over een paar jaar doe ik dat gewoon opnieuw. In 2020 of zo.

Ken je Geef om Haar? Zou je zelf ook je staart doneren?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!