Voornamen gezocht!

Voornamen gezocht!


babyfeet Unsplash Danielle MacInnes

Nee hoor, wij hebben niet ineens babyplannen, zeker niet. Wij zijn nog steeds bewust kinderloos.

Voor een projectje ben ik wel op zoek naar voornamen. Liefst voornamen die kinderen en jongeren nu hebben. De populaire voornamen kan ik zelf wel achterhalen, ik zoek eerder de iets originelere en wie kan ik daarvoor beter inschakelen dan mijn allerliefste bloglezers?

Laat hieronder in de reacties dus gerust de namen van je kinderen, nichtjes en neefjes, buurjongens en buurmeisjes en klasgenootjes van je kinderen achter. Alle namen zijn welkom, hoe meer diversiteit hoe liever! Het enige wat ik vraag is om duidelijk aan te geven wat de jongensnamen zijn en wat de meisjesnamen.

Kan jij mij helpen? Shoot!

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

42 Comments

 • Samaja
  May 27, 2016 at 7:40 am

  Bij ons is er een ware babyboom aan de gang bij onze vrienden en familie en dat al jaren dus ik heb zeker namen genoeg :-).
  jongens: Siebe, Kobe, Lars, Elias, Leon, Cedric, Gust, Florian, Bram, Remi, Wout, Senne
  meisjes: Stella, Lotte, Charlotte, Babette, Laura
  De meisjes zijn duidelijk in de minderheid… Hopelijk ben je er wat mee!

  • gerhilde
   gerhilde
   May 29, 2016 at 6:55 pm

   Dank je, Samaja! Daar ben ik zeker wat mee.

 • De DIY Diva
  May 27, 2016 at 8:07 am

  Ik hoor grappig genoeg veel Bijbelse namen tegenwoordig. Voor jongens: Boas en Levi. Fijne meisjesnamen: Julie en Maartje.
  De DIY Diva recently posted…Outfit: op pad in een matrozenjurk…My Profile

 • Emmy
  May 27, 2016 at 8:17 am

  Als we kunnen helpen graag 🙂
  Onze jongens: Jarno en Matias
  Mijn eigen naam vind ik nog steeds mooi, al hoor je hem niet vaak : Emmy
  Misschien kan je deze ook nog gebruiken:
  Jongen : Quinn, Matheo, Mauro, Arthur, Titus
  Meisje : Alyssa, Jana, Mona, Luna

  • gerhilde
   gerhilde
   May 29, 2016 at 6:59 pm

   Dank je, Emmy! Inderdaad, jouw naam komt zeker ook in mijn lijstje. 🙂

 • liese
  May 27, 2016 at 8:32 am

  mijn zonen heten Ilja en Linus. Hun neefjes: Lander, Adrian, Pixie, Nisse en Foppe
  Hun nichtjes heten: Elenore, Féline, Maite, Anfien, Saarlot en Zoë

  • gerhilde
   gerhilde
   May 29, 2016 at 7:00 pm

   Dank je, Liese! Ik had zeker nog niet alle namen. 🙂

 • ineken
  May 27, 2016 at 8:39 am

  Jongens: Aaron, Thomas, Simon, Stig, Troy, Gaston, Juul, Joppe, Linus, Amets, Mattijn, Korneel, Warre, Lou
  Meisjes: Roselien, Katrijn, Marthe, Mona, Kaat, Enna, Lola, Elena, Lita, Lopke, Oia

 • Josefien De Bock
  May 27, 2016 at 8:52 am

  Mijn zoon heet Emil.
  Ik vind Lucien en Julien ook leuke namen voor jongens. Voor een meisje hou ik van Elodie, Eloise, Lori.

  • gerhilde
   gerhilde
   May 29, 2016 at 7:02 pm

   Dank je, Josefien! Ik denk trouwens dat ik jouw naam ook kan toevoegen. 🙂

 • Sabine
  May 27, 2016 at 2:12 pm

  Nou ik heb geen kinderen in de buurt, maar wel Colombianen! Allemaal namen die wij niet zo kennen dus. Komt een lijstje:
  Meisjesnamen: Esperanza, Liliana, Yolanda, Luisa, Paola, Alejandra, Samanda
  Jongensnamen: Camilo, Jimmy, Luis, Jairo, Andrés, Mario, Jose, Pablo, Pedro.
  Sabine recently posted…10 tips voor een veilig verblijf in BogotáMy Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   May 29, 2016 at 7:03 pm

   Dank je, Sabine! Hoe meer diversiteit, hoe liever. 🙂

 • Eline Van Loon
  May 27, 2016 at 4:32 pm

  Namen genoeg op mijn werk 😉 Here it goes: Jongens: Wolf, Alvar, Oscar, Lukas, Souleyman, Otis, Morris, Lewis, Vito, Sebastian, Nasser, Nissam, Victor , Iran, Matteo, Ray, Stan, Andreas, Felix, Ayman, Titus, Alex, Corneel, Gustaf, Nand, Sep. Meisjes: Tilla-Henrietta, Alix, Milla, Ela, Julliette, Loise, Marie, Charlotte, Seia, Lily, Eleonore, Leonore, Kato, Elien, Marieke, Nina.
  Er zijn er nog veel, maar ik ga het hier al bij houden 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   May 29, 2016 at 7:04 pm

   Dank je, Eline! Dat is een hele lijst inderdaad, jij zit dan ook goed bij de bron. 🙂

 • Eline Van Loon
  May 27, 2016 at 4:35 pm

  How, ik bedoel Irfan 🙂

 • Sarah Geerts
  May 27, 2016 at 4:48 pm

  Hey, onze dochters hebben ietsje specialere namen, Tess en Liv, al hoor je Liv nu al veel vaker dan voor 2009..in ons rijtje kon nog een Bo bij maar mijn all time favoriet is Bert. Ides, Hasse, Linus , Eliot vind ik ook prachtig… in onze omgeving is nog een Zander, Medard, Willem, Roxanne, Aster ( meisje), Evi, Nick ( pasgeboren)..

 • Silke
  May 27, 2016 at 6:57 pm

  Bij ons is het volop babyboom in de vriendenkring en familie! Meisjes: Lotte, Lara, Fleur, Rien, Mila, Anaïs, Ninke. Jongens: Jacob, Daan, Robin, Siebe, Robbe, Kobe, Kazzen, Jarne.

 • Lottes Anekdotes
  May 27, 2016 at 8:34 pm

  Lotte blijft toch een populaire naam hé, ook 24 jaar na mijn geboorte 😉 Zelf heb ik het nogal voor minder voorkomende namen, zoals Ode, Odile, Leonore, Eloise (meisjes) en Astor, Runar, Gaspar… (jongens). Ik ben benieuwd waarvoor je ze nodig hebt!
  Lottes Anekdotes recently posted…Tag: Kort, maar krachtigMy Profile

 • Annelore
  May 27, 2016 at 8:40 pm

  Onze zonen heten Willem-Frederick (en ja, ook steeds zo uitgesproken) en Roeland. Onze meisjes heten Virginie en Elizabeth.
  Nichtjes zijn Julie, Ilse en Nyala (naar een afrikaans springhert omdat mijn schoonzus in Afrika de positieve zwangerschapstest deed)
  Neefje: Noah

  Nu ben ik wel benieuwd naar je projectje 🙂

 • Dora
  May 27, 2016 at 9:12 pm

  Wobbe en Waldo zijn de meest originele in mijn vriendenkring en broertjes bovendien 🙂
  De mijne heten Maureen en Willem.

 • Barbara
  May 28, 2016 at 2:29 am

  Leuk!! Benieuwd wat je project is 🙂 en omdat ik je blog nog niet zo gek lang volg, las ik ook wat je scheef over je bewuste kinderloosheid. Ik was onder de indruk, knap dat je die keuze zo bewust kan maken! En ik geef je ook helemaal gelijk in je argumentatie hoor, ofschoon ik zelf wel mama ben en dat ook altijd al wilde en zo… Anyway, daar gaat het nu hier niet over natuurlijk 🙂
  Mijn dochtertjes heten Sia en Rosanne. Ander namen op het lijstje waren Aline, Lila, Pippa, Maelys, en vermoedelijk nog wel een hoop andere, maar die zal ik wel vergeten zijn. Enkele Van de vele namen in m’n omgeving of die ik zelf mooi vind voor jongens ga ik gewoon nog wat opsommen:
  Jongen: Morris, Cyriel, Ferre, Sid, Leander, Edgar, Linas, Lennert, Owen, Isaak, Otto, …
  Meisje: Mia, Tilda, Marilou, Julie,, Hasse, Rune, Robin, Sue, Stella, Linde, Cilou, Lily, …

 • Eef
  May 28, 2016 at 9:41 am

  Met 5 kleinkinderen op 2,5jaar tijd doen wij hier ook ons best!
  En ze hebben alle 5 toch een niet heel alledaagse naam:
  De dochters van mijn broer heten Mili en Otisse, het zoontje van mijn zus heet Fédor, en onze 2 meisjes heten Lennon en Ellis.
  Lennon is trouwens (volgens de site van kind en gezin) het enige meisje in Vlaanderen dat zo heet.
  (Het was even wennen voor de grootouders 😉

 • Els
  May 28, 2016 at 3:25 pm

  jongens: Hannes Warre Jasper Lander Tobe Simon Isaac Phill Otis Jannes Lazlo Pepijn Ides Goran Vix Tijl Jacob
  meisjes. Myrthe Anna Martha Emma Emmalin Emmelien Lore Victor-alix Linde Marwa Merel Anais Fien Feline Cecile Jolie Lotte
  ….

 • Abfabulies
  May 29, 2016 at 1:48 pm

  Eventjes off the top of my head zoonlief en zijn klasgenoten, en dan alle andere baby’s die in mijn hoofd springen:
  Nand, Noah, Mia, Astor, Ella, Leah, Loïsa, Andres, Miro, Lewis, Jules, Elodie, Mats, Elle, Bo, Ellemien, Norah, Arthur, Alexander, Elise, Loïc, Otis, Korneel, Isolde, Toon, Fran, Ine, Floor, Nils, Arne, Wolf, Anna, Jasper, Robbe, Wannes, Liam, Ada, Mona, Nolan, Renée, Bas, Lily, Arthur, Janne, Kato, en dan laat mijn geheugen het afweten. Benieuwd naar het project 🙂

 • Lien
  May 29, 2016 at 8:43 pm

  Ik zal ook een poging doen om er enkele voor je op te sommen: ( die met een j erna zijn jongens) Dré j Vince j Tibe j Jarne j Tuur j Miel j Linde Nel Nell Raïssa Luca j Médard j Pierre j Fee Jille Wanne j Jade Arne j Tibo j Ben j Finne Dilaila Lowie j Stan j lennert j Léon j Janne Amélie Jeanne Floris j Pepijn j Merijn j Ellemieke Ben j Bas j Lars j Daan j Joep j Joop j Hector j

 • Julie
  May 30, 2016 at 7:52 am

  Een iets internationalere vriendenkring hier.
  Jongens: Aidan, Jonathan, Frederik, Robert, Léon, Marius (2x), Aurel, Lauric, Waldo, Oscar. Meisjes: Juna, Briséis, Marcelle, Nico, Micol, Cécile, Ella (2x), Elena, Judith, Elisa.

 • Joyce rdt
  May 30, 2016 at 9:24 am

  Op dit moment zijn er niet heel veel vriendinnen of bekenden bevallen, maar deze heb ik voor je :
  jongens : Jori, Xavi

  Liefs.x
  Joyce rdt recently posted…#109My Profile

 • fieke
  June 1, 2016 at 4:13 pm

  Benieuwd wat je hiermee gaat doen! De afgelopen maanden heb ik vaak voornamenboeken gelezen, en ik vond een naam kiezen voor ons kindje verre van gemakkelijk.
  Namen uit mijn omgeving, die wat specialer zijn:
  – jongens: Tiebe, Renco, Mello, Lex, Wiebe, Ytse, Douwe, Mathis, Jesse
  – meisjes: Linde, Pina, Stine, Eden, Lune, Lente, Nette

 • Saar
  June 5, 2016 at 10:07 am

  Mijn metekindjes heten Kobe en Bas. De kinderen van vrienden heten René, Marcel, Loe (jongen), Hasse, Elie, Victor, Bosse, Aram, Felix, Annabelle, Tara, Féline, Elisa, Bent, Gust, Kamiel… De kindjes van mijn neven & nicht heten Elise, Mona, Jakob, Warre en Tristan. Onze buurkindjes heten Thalia (meisje), Amalie, Alexander, Maximiliaan, Otto, Lisalou, Romée (meisje), Arwen (meisje), Rowan, Lieselot, Evelien, Frederik, Lise, Sara, Thomas, Simon, Daan, Lander, Janne, Arthur, Leon, Sten (jongen), Mira, Juno (jongen), Oliver, Ilya (jongen)…

 • Kathleen
  June 13, 2016 at 4:25 pm

  Jakob is de naam van mijn zoon en dit zijn de neefjes: Joris,Jannes,Hans,Pieter,Marijn,Arne,Toon,Johannes,Leon. De meisjes in de familie heten Siel,Lara,Nina,Karen,Ans,Anneleen,Herlinde,Leen,Anna,Adeline,Kaat,Maite,Riet.

 • Le petit requin
  June 14, 2016 at 8:13 am

  Bij ons in de familie/vrienden/kenissenkring zijn o.a. deze namen te vinden:
  – Jongens: Arno, Hermes, Thomas, Quinten, Felix, Kolya, Sam, Victor, Matteo, Pieter, Gus, Oliver, Yano
  – Meisjes: Lore, Luca, Floor, Alissa, Eliza, Ella, Maya, Aiko, Zoë, Rebecca

  Ben wel benieuwd wat je ermee gaat doen 🙂

 • Lesley
  June 15, 2016 at 7:36 pm

  Ik heb ook wel een leuk lijstje op de computer staan voor jou. Heb alle namen van de kinderen opgelijst waar ik, sinds ik afstudeerde, les aan heb gegeven. Als je nog interesse hebt, mail ik het je graag door.

  • gerhilde
   gerhilde
   June 16, 2016 at 6:37 am

   Ja, heel graag! Ik stuur je een mailtje!

 • Caro
  June 16, 2016 at 7:43 am

  Mijn kinderen heten Eva, Jonas en Reinout.
  Onlangs geboren bij collega’s: Kamiel, Fenn (jongen), Nora, Lisette, Siebe, Gust, Basile en Hannelien.
  Ben ook wel benieuwd wat dat projectje inhoudt.

 • Griet
  June 16, 2016 at 9:32 am

  Babyboom in de vriendenkring; de laatste twee jaar werden deze namen gekozen:
  Jongens: Leon, Arnaud, Rik, Cis, Tuur, Karel, Mathis, Gus, Wolf
  Meisjes: Lotte, Lien, Cezanne, Juliette
  Mijn dochtertje heet Penny en is nu drie maanden :).

 • Mademoiselle Fresita
  June 16, 2016 at 1:47 pm

  maar waarom dan?

  Die van mijn zijn Jackie (Jacqueline) en Lucille. Allebei meisjes.

  de kleine meisjes met de mooiste namen in mijn vriendenkring heten:

  Ada, Ava, Annebel, Rosie, Ella, Thelma, Igoné, Louise, Olivia, Billie, Robin, Lucy, Martha, Liv, Ona, Esmée, Léa, Julia, Juliette, Juliet, Isa, Fien, Lucia, Matilda, Charlie, Norah, Noor, Mira, Rosalie, Bonnie, Nina…

  en de mooiste jongensnamen in mijn vriendenkring zijn:

  Nisse, Leon, Felix, Otto, Theo, Max, Stieg, Gustaaf, Mauro, Adam, Piet, Bas, Jerom, Oscar, Vic, Victor, Arthur, Henri, Maurice, Georges, August, Jules, Bill,

 • Tamara Straetemans
  June 16, 2016 at 3:06 pm

  Onze zoon heet Giel, dat komt ook niet heel vaak voor in België. Ik denk nog aan volgende jongensnamen: Yarne, Senne, Ferre, Joppe, Sep, Kwendo, Niel, Yoran, Cor, Cas, Nio.

  Meisjesnamen: Birte, Elsbet, Nanou, Jacintha, Minne, Mara, Fenna, Lona, Lenne, Lana.

 • Lindsey
  August 11, 2016 at 9:45 am

  Wij hebben twee jongens, Balian Alexander (5) en Raiden Niall (2)

 • annick willeme
  January 25, 2017 at 6:28 pm

  thibeau: komt van de franse naam thibault maar wij maakten er thibeau van , beau staat voor mooi.
  een vriendin haar dochtertje noemt marie-estelle ( estelle kan je uitmaken van haar favoriete merk estea lauder)

  groetjes

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram