Verbeelding Book Challenge 2016: update mei

Verbeelding Book Challenge 2016: update mei


Mei begon als een goede leesmaand, we hadden dan ook een weekje vakantie en de zon scheen, dat helpt altijd bij mij. Nadien begon ik aan een nieuwe job en een dik boek en ging het lezen iets minder vlot. De doorstreepte puntjes met enkel titel en auteur las ik eerder dit jaar, de boeken met extra info bij las ik in mei.

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt: ik ben momenteel Purity van Jonathan Franzen aan het lezen. In de editie die ik heb (hardcover, Engels) bestaat het boek uit ‘maar’ 563 bladzijden, maar de Nederlandse versie telt 616 bladzijden, dus ik ga het boek wel inzetten voor dit puntje.
 2. Een horrorboek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 5. Een humoristisch boek: Juliet, Naked van Nick Hornby
 6. Een briefroman
 7. Een debuut: Het smelt van Lize Spit
 8. Een boek waarin familie centraal staat: Verbroken beloftes van Jenny Offill
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat: Big Magic van Elizabeth Gilbert
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek: Big Magic van Elizabeth Gilbert
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Waarvan wij droomden van Julie Otsuka
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was: Rechts is waar de duim links staat van José Vandekerckhove
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij: ik hou Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers hier even als reserve. Eerst zien of ik een auteur met dezelfde voornaam kan vinden, anders ga ik dus voor een auteur met dezelfde familienaam.
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is: Bezonken rood van Jeroen Brouwers
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes: begin mei las ik Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck, een roman over Mona als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige.
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat: ik kocht Purity van Jonathan Franzen half december 2015. Heel blij dat ik met een dik boek verschillende puntjes kan afstrepen!
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las: in 2015 las ik Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck en intussen las ik ook haar tweede, Kom hier dat ik u kus.
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven: Big Magic van Elizabeth Gilbert

14 puntjes al doorstreept en bezig met twee puntjes. Dat ziet er hier nog best haalbaar uit! Ik merk wel dat ik de boeken die ik graag wilde lezen dit jaar zo ongeveer gelezen heb en dat ik niet veel inspiratie heb voor de rest van de lijst. Als je een tip hebt voor puntjes die nog niet geschrapt zijn: shoot!

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

11 Comments

 • Sabine
  May 31, 2016 at 1:11 pm

  Dat gaat goed zeg! Voor nummer 16 kun je een boek lezen van Gabriel García Márquez, een beroemde Colombiaanse schrijver. Ik moet toegeven dat ik er zelf ook nog steeds één moet lezen. Moet ik echt eens aan beginnen haha.
  Sabine recently posted…Een contract tekenen in Colombia: hoe gaat dat?My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   May 31, 2016 at 5:33 pm

   Marquez wil ik sowieso al langer lezen, dank om mij eraan te doen herinneren. Ik zal zelf eens uitzoeken wat ik best lees van hem. 🙂

   • Tante Fee
    May 31, 2016 at 9:05 pm

    Voor dat puntje past ook zeker Isabel Allende. Naast Marquez ook een aanrader, dus nu heb je al keuze 🙂

 • Lottes Anekdotes
  May 31, 2016 at 4:02 pm

  Je complimenteerde mij dan wel, maar je bent zelf ook goed bezig hoor! 🙂 Bij de briefroman heb ik gekozen voor Waar is Bernadette? van Maria Semple, al kan je dat ook bij humoristisch boek schrijven. Het is niet om over de grond te rollen, maar die subtiele sarcastische humor is zalig.
  Lottes Anekdotes recently posted…Verbeelding Book Challenge: maart, april & meiMy Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   May 31, 2016 at 5:30 pm

   Humoristisch heb ik al, maar een briefroman nog niet, dus dank voor de tip!

 • Elisse
  June 2, 2016 at 9:33 am

  Ha Gerhilde, toevallig schreef ik vandaag een blogpost met wat updates over hoe de challenge bij mij loopt. Misschien kan die je wat inspiratie geven voor bepaalde puntjes? Ik noteer alvast Big Magic op mijn lijst, die lijkt me eigenlijk ook wel heel fijn!

 • Evi
  June 5, 2016 at 6:52 pm

  Kom hier dat ik u kus staat al eventjes op mijn verlanglijstje. Vond je hem goed?

  • gerhilde
   gerhilde
   June 5, 2016 at 8:25 pm

   Ja hoor, ik heb hem graag gelezen. 🙂

 • Le petit requin
  June 14, 2016 at 8:20 am

  Op Goodreads heb ik als juniboek een selectie boeken voorgesteld die passen bij puntje 21 (hoofdpersonage holebi); dit waren de opties:
  – John Green, Will Grayson, Will Grayson
  – Harry Mulisch, Twee vrouwen
  – Jeanette Winterson, Oranges are not the only fruit (lezen we momenteel effectief)
  – Patricia Highsmith, The price of salt
  – Julie Maroh, Le bleu est une couleur chaude

  • Le petit requin
   June 14, 2016 at 8:30 am

   En dan al op enter duwen terwijl ik nog niet klaar was natuurlijk: vroeg mij nog af wat je van Purity vond 🙂 En ook: veel succes op de nieuwe job!

   • gerhilde
    gerhilde
    June 14, 2016 at 11:33 am

    Dank voor de tips! Ik heb Purity graag gelezen, maar vond het toch wat moeilijk om in het verhaal te komen. Wel interessant, maar ik heb toch een beetje moeten doorzetten soms. Als je Franzen wilt lezen, zou ik beginnen met Freedom of The Corrections.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram