Mei begon als een goede leesmaand, we hadden dan ook een weekje vakantie en de zon scheen, dat helpt altijd bij mij. Nadien begon ik aan een nieuwe job en een dik boek en ging het lezen iets minder vlot. De doorstreepte puntjes met enkel titel en auteur las ik eerder dit jaar, de boeken met extra info bij las ik in mei.

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt: ik ben momenteel Purity van Jonathan Franzen aan het lezen. In de editie die ik heb (hardcover, Engels) bestaat het boek uit ‘maar’ 563 bladzijden, maar de Nederlandse versie telt 616 bladzijden, dus ik ga het boek wel inzetten voor dit puntje.
 2. Een horrorboek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 5. Een humoristisch boek: Juliet, Naked van Nick Hornby
 6. Een briefroman
 7. Een debuut: Het smelt van Lize Spit
 8. Een boek waarin familie centraal staat: Verbroken beloftes van Jenny Offill
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat: Big Magic van Elizabeth Gilbert
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek: Big Magic van Elizabeth Gilbert
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Waarvan wij droomden van Julie Otsuka
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was: Rechts is waar de duim links staat van José Vandekerckhove
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij: ik hou Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers hier even als reserve. Eerst zien of ik een auteur met dezelfde voornaam kan vinden, anders ga ik dus voor een auteur met dezelfde familienaam.
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is: Bezonken rood van Jeroen Brouwers
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes: begin mei las ik Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck, een roman over Mona als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige.
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat: ik kocht Purity van Jonathan Franzen half december 2015. Heel blij dat ik met een dik boek verschillende puntjes kan afstrepen!
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las: in 2015 las ik Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck en intussen las ik ook haar tweede, Kom hier dat ik u kus.
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven: Big Magic van Elizabeth Gilbert

14 puntjes al doorstreept en bezig met twee puntjes. Dat ziet er hier nog best haalbaar uit! Ik merk wel dat ik de boeken die ik graag wilde lezen dit jaar zo ongeveer gelezen heb en dat ik niet veel inspiratie heb voor de rest van de lijst. Als je een tip hebt voor puntjes die nog niet geschrapt zijn: shoot!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!