Een jaar of drie geleden kocht mijn vriend een lot camera’s op. Voornamelijk oude camera’s, ook wat videocamera’s en veel toebehoren. Mijn vriend neemt graag foto’s en is vooral fan van analoge fotografie. Dat lot kon hij dus niet aan zich voorbij laten gaan. Er zat veel rommel bij, maar ook enkele pareltjes. Wat hij niet nodig had, verkocht hij, maar hij behield ook veel. Momenteel staan er vier curverboxen vol camera’s in de kast te wachten om uitgestald of gebruikt te worden, na de verbouwingen. Dat schept een goed beeld, denk ik.

Toen ik deze pin zag, dacht ik meteen aan hem. Ik stuurde mijn vriend een mailtje en hij zag dat ook wel zitten. Hij is gelukkig handig en heeft veel camera’s, dus dat kon hij zelf wel even maken. Hij wachtte tot onze bovenste verdieping klaar was en we bureaulampen nodig zouden hebben en hij begon te knutselen. Niet veel later was mijn bureaulamp geboren.

cameralamp gerhilde

Natuurlijk maakte hij voor zichzelf ook een cameralamp, een iets imposantere.

cameralamp styn

Perfect werkende camera’s kapotmaken zou hij niet over zijn hart krijgen, dus voor de duidelijkheid: mijn camera was al kapot en bij zijn versie was de macrobalg niet meer lichtdicht en dus niet meer bruikbaar. Die camera werkt nog wel dus is hij daar ook afgebleven en zou die ook nu nog steeds als camera gebruikt kunnen worden.

Ik vind het een heel leuk voorbeeld van upcycling. Intussen kocht hij nog enkele kapotte camera’s aan, want hij wil ze ook op bestelling maken. Voor de geïnteresserden: stuur gerust een mailtje naar [email protected]!

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!