Cameralampen

Cameralampen


Een jaar of drie geleden kocht mijn vriend een lot camera’s op. Voornamelijk oude camera’s, ook wat videocamera’s en veel toebehoren. Mijn vriend neemt graag foto’s en is vooral fan van analoge fotografie. Dat lot kon hij dus niet aan zich voorbij laten gaan. Er zat veel rommel bij, maar ook enkele pareltjes. Wat hij niet nodig had, verkocht hij, maar hij behield ook veel. Momenteel staan er vier curverboxen vol camera’s in de kast te wachten om uitgestald of gebruikt te worden, na de verbouwingen. Dat schept een goed beeld, denk ik.

Toen ik deze pin zag, dacht ik meteen aan hem. Ik stuurde mijn vriend een mailtje en hij zag dat ook wel zitten. Hij is gelukkig handig en heeft veel camera’s, dus dat kon hij zelf wel even maken. Hij wachtte tot onze bovenste verdieping klaar was en we bureaulampen nodig zouden hebben en hij begon te knutselen. Niet veel later was mijn bureaulamp geboren.

cameralamp gerhilde

Natuurlijk maakte hij voor zichzelf ook een cameralamp, een iets imposantere.

cameralamp styn

Perfect werkende camera’s kapotmaken zou hij niet over zijn hart krijgen, dus voor de duidelijkheid: mijn camera was al kapot en bij zijn versie was de macrobalg niet meer lichtdicht en dus niet meer bruikbaar. Die camera werkt nog wel dus is hij daar ook afgebleven en zou die ook nu nog steeds als camera gebruikt kunnen worden.

Ik vind het een heel leuk voorbeeld van upcycling. Intussen kocht hij nog enkele kapotte camera’s aan, want hij wil ze ook op bestelling maken. Voor de geïnteresserden: stuur gerust een mailtje naar [email protected]!

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

20 Comments

 • Sophie
  June 9, 2016 at 9:14 am

  Wat ziet dat er leuk uit! Heel mooi gemaakt, erg creatief en een goed voorbeeld dat als iets niet meer bruikbaar is voor de functie waar die voor bedoeld was, nog prima voor iets anders gebruikt kan worden.
  Sophie recently posted…Innocent mutsjes haken: AnanasMy Profile

 • Sarah
  June 9, 2016 at 9:26 am

  Superleuk gemaakt! 🙂 En waw, 4 dozen vol haha.

  • gerhilde
   gerhilde
   June 9, 2016 at 6:45 pm

   Ja, en dan heeft hij al enorm veel weggedaan! Het was een groot lot, gelukkig hadden wij op dat moment een veel te grote garage aan ons huis, zodat hij alles rustig kon uitmesten. 🙂

 • Sabine
  June 9, 2016 at 5:33 pm

  Mooi gemaakt en ook een heel tof idee!
  Sabine recently posted…Colombiaans Carnaval – een boekrecensieMy Profile

 • An
  June 9, 2016 at 5:50 pm

  cool, ik heb hier ook nog een paar oudere fototoestellen liggen die niet meer werken, dus opslaan die pin!

  • gerhilde
   gerhilde
   June 9, 2016 at 6:52 pm

   Doen! Al zijn blijkbaar vooral praktica’s daarvoor geschikt …

 • Tante Fee
  June 9, 2016 at 8:30 pm

  Zo origineel! Toen je vorige keer over zelfgemaakte lampen schreef, had ik vanalles verwacht behalve dit! Echt heel tof gedaan, amai!

 • Lottes Anekdotes
  June 9, 2016 at 9:43 pm

  Amai, zo cool! Dat onthou ik voor wanneer ik verhuisd ben 🙂
  Lottes Anekdotes recently posted…Films om te zien: MeiMy Profile

 • Barbara
  June 10, 2016 at 4:06 am

  amai, dat is leuk en origineel zeg!! en wow, zoveel camera’s! wel leuk om vanalles mee te doen wrsch!

 • Kathleen
  June 10, 2016 at 6:47 am

  Amaai! Ik heb hier zelf ook een collectie oude camera’s en zou het niet meteen over mijn hart krijgen ze hiervoor te gebruiken. Maar als ik ooit nog een keer een kapot exemplaar tegenkom, dan weet ik wat gedaan. Merci voor de tip!
  Kathleen recently posted…Hoe Verbeelding eruit zag door de jaren heenMy Profile

 • Marieke (Unique Marieke)
  June 10, 2016 at 3:46 pm

  Oh goshie, hier had ik niet mogen op klikken! Wat een geweldig DIY project!
  Een beetje jaloezie, een beetje (veel) maar …. 🙂

 • geertruurzaam
  June 10, 2016 at 4:31 pm

  Tof tof tof!
  Het is dat ik niet direct een bureaulamp nodig heb, maar ik anders had ik het wel geweten… zo mooi!

 • Kim
  June 11, 2016 at 8:19 pm

  Oh wat gaaf! Ik denk dat de oude die ik heb het nog doet dus dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Weet je ongeveer wat je vriend ervoor vraagt? Want dan weet ik wat ik moet sparen haha.
  Kim recently posted…4x retro Vaderdag cadeau’sMy Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   June 12, 2016 at 5:59 pm

   Over de prijs is hij nog niet helemaal uit. Het blijkt ook vrij duur, zeker als je het wat mooi wil afwerken. Minstens 150 euro zonder statief vermoedelijk.

 • Ineke
  June 14, 2016 at 10:25 am

  Oooh wat leuk, ik stuur hem even door naar vriendin die fotograaf is :)..
  Ineke recently posted…Volg jij deze tv-series nog?My Profile

 • Lien
  June 14, 2016 at 8:27 pm

  Wauw echt prachtig!

 • Abfabulies
  June 22, 2016 at 2:18 pm

  Knap!

 • Loes | Gewoon iets met Loes
  July 18, 2016 at 8:19 am

  Wat ontzettend leuk! En wat fijn, zo’n handige vriend! Ik denk dat hier echt wel markt voor is, kun je zo een webshop beginnen 🙂
  Loes | Gewoon iets met Loes recently posted…Mijn week in foto’s | 28My Profile

 • Mieke - Van hier naar daar
  August 8, 2016 at 8:54 pm

  Da’s iets voor mij, alleen jammer dat ik absoluut geen handige harriëte ben.

  • gerhilde
   gerhilde
   August 9, 2016 at 6:38 am

   Mijn vriend maakt ze graag op maat. Misschien eens als cadeautip doorgeven voor je verjaardag?

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram