Mijn vriend ging afgelopen weekend naar Graspop. Voor zijn vertrek werden er een heleboel gyprocplaten en -profielen geleverd. Mijn vriend had ze in de living gezet, maar daar wilde ik nog wat bezetsel van de muren kappen. Het leek mij het beste om die platen met plastic te bedekken, anders zouden ze vol stof van een eeuw oud hangen.

Helaas is dat een beetje misgelopen. Ik wilde de plastic spannen achter 13 van die grote platen en ik begon aan de kant. Ik had het gewicht van die platen een beetje onderschat. Voor ik het wist lag ik onder al die platen. Zo’n plaat weegt blijkbaar 31 kilo per stuk, dus er kwam ongeveer 400 kilo op mij terecht.

Ik probeer positief te blijven, dus …

Gelukkig …

… gebeurde het niet vijf minuten eerder, toen ik de smalle, rechtstaande platen naar mij toe trok terwijl ik bovenop een trapleer stond.

… vielen de platen maar op één voet.

… had ik stevige schoenen met een brede zool aan. Daardoor werd mijn voet niet verbrijzeld. Ik heb mijn schoen kapot moeten trekken om eruit te geraken, maar het is gelukt.

schoen kapot

… was er dus niets aan de voet die onder de platen terecht is gekomen. Ik verstuikte mijn andere voet/enkel, voornamelijk aan de binnenkant, met het vallen.

… kon ik nog tot aan de keuken stappen (waar mijn gsm lag) en mijn broer bellen.

… kon hij meteen een auto (Cambio) huren en met mij naar de spoed gaan.

… had ik alle dringende dingen in huis en op hun plek: cold pack in de diepvries, Ibuprofen in het medicijnkastje.

… bleken mijn botten in orde, enkel mijn ligament bleek verrokken of gescheurd. Dat is niet minder pijnlijk, hoor, het maakt de dingen gewoon minder gecompliceerd.

… kon ik de dokter overtuigen om mij geen gips te geven. Dit is al de vijfde keer dat ik een enkel verstuik (zesde voet, want vorige keer waren het beide voeten tegelijk) en het was de eerste keer dat de dokter mij een gips wilde geven. Gelukkig liet hij mij kiezen.

… was ik net naar de bibliotheek geweest voor extra leesvoer, net als de vorige keer.

… had ik die dag al de (af)was gedaan. Ik doe dat meestal in het weekend en was blij dat ik daar zondag niet meer mee zat, want dat had niet gelukt.

… zette mijn broer mij voor de deur terug af en bracht hij alles naar boven wat ik de volgende dag nog nodig kon hebben.

… kreeg ik van verschillende mensen hulp aangeboden. Het was niet nodig, maar is natuurlijk wel lief.

… is het nieuwe seizoen van Orange is the new Black uit. Eind vorig jaar hadden we ons abonnement op Netflix afgezegd, maar ik heb er toch maar een nieuw genomen. Dat maakt het dagenlag in bed en zetel liggen iets draaglijker.

… kwam mijn vriend maandagmorgen al terug thuis van Graspop in de plaats van maandagnamiddag. Hij mocht meteen naar de apotheker. πŸ˜‰

… kan ik de rest van de week thuiswerken. Kans is groot dat ik dat de week erna ook nog een paar dagen zal moeten doen.

… komt mijn uitgever mijn laptop brengen. Ik wilde die laten ophalen, maar het is zelfs niet nodig, mijn uitgever passeert hier toch op weg naar het station.

… had ik voldoende chocolade in huis.

… is de zwelling momenteel al een pak minder. Mijn voet kleurde intussen donkerblauw en zal nog alle kleuren van de regenboog krijgen, maar het komt goed.

blauwe enkel

Het komt goed. Ooit. Hopelijk kan ik nu langer dan anderhalf jaar op mijn twee voeten blijven staan …

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!