In 2015 legde ik hier uit waarom wij bewust kinderloos zijn. Daar kwam vrij snel meer aandacht rond, daar vertelde ik hier ook al over.

Die aandacht is gebleven. Vaak in de luwte, met af en toe een opflakkering. Het was oorspronkelijk niet mijn bedoeling om spreekbuis te worden van bewust kinderloze vrouwen/koppels. Toch heb ik vrij snel beslist om in te gaan op voorstellen rond bewuste kinderloosheid. Echt een taboe zou ik het niet durven noemen, maar ik merk wel dat het niet voor iedereen evident is. Daarom ga ik wel in op interviews als mensen het onder de aandacht willen brengen.

Die voorstellen komen regelmatig uit Nederland dus daar leeft het thema zeker ook wel. Al ben ik natuurlijk een Belg en dat maakt het veel minder interessant voor de media daar. Veel vragen tot interviews lopen dus af op een sisser, maar dat vind ik op zich niet erg. In Nederland zullen ze wel voldoende voorbeelden vinden.

De afgelopen maanden heb ik ‘ja’ gezegd op verschillende voorstellen. Zo vroeg Stephanie mij voor een telefonisch interview en dat verwerkte ze in een audiorubriek. Het staat online dus als je benieuwd bent naar het fragment: één adres!

Bij deBuren hielden ze een avond over kinderloos zijn, gewild en ongewild. Ik had die avond helaas al andere plannen, maar mijn blogpost is wel tot in de bloemlezing geraakt. Die bloemlezing stond online, maar momenteel is er een probleem met de website. Als de bloemlezing opnieuw op internet komt, zal ik het laten weten op Facebook.

De recentste vraag kwam van Nele en Hafsa, twee leerlingen van het het Xaveriuscollege in Borgerhout die een eindwerk maken over bewust kinderloos zijn. Zij interviewden mij afgelopen zondag. Zij houden trouwens een enquête over het thema en over hoe het gepercipieerd wordt in onze maatschappij.

Ik deelde die enquête al op Facebook, maar hoe meer antwoorden, hoe relevanter de enquête. Wil jij een paar minuutjes van je tijd geven om hen te helpen? Eén adres! Dank je wel alvast!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!