Kiva wil vrouwen steunen

Kiva wil vrouwen steunen


Kiva is een platform waar je microleningen kan aanbieden. Kiva verzamelt namelijk mensen over de hele wereld die geld kunnen gebruiken om te studeren of om een eigen zaak te starten of om zaden aan te kunnen kopen om te planten … Fré en i. legden het ook al uit. Als je meer info wil, dan passeer je best eerst even bij hen.

Dik een jaar geleden besloot ik Florence haar groep te steunen om zaden en lampen op zonne-energie aan te kunnen kopen. 30 andere mensen deden hetzelfde en zo kwamen ze aan het bedrag van 875 dollar. Elf maanden nadat ze het bedrag hadden gekregen, kreeg ik mijn kleine bijdrage terug, zoals op voorhand aangegeven. Dat investeerde ik uiteraard opnieuw, in Dorica haar groep, die dezelfde plannen had als Florence. Beide vrouwen komen uit Kenia, maar dat was geen bewuste strategie.

Het concept is zo simpel dat het geniaal is en het kost mij eigenlijk niets, ik heb gewoon wat geld opzij staan dat in iemand anders geïnvesteerd wordt. Eens het terugbetaald is, kies ik zelf wie ik als volgende wil steunen.

Kiva investinher

Omdat internationale vrouwendag voor de deur staat, wil Kiva wereldwijd mensen overtuigen om 3 miljoen dollar te investeren in vrouwen, tegen 8 maart. Iedereen kan meedoen en dat kan tot 8 maart zelfs gratis. Kiva geeft elke nieuwe gebruiker de kans om gratis 25 dollar te investeren in een vrouw, je kan zelf kiezen dewelke.

Kende jij Kiva al? Wil jij het eens proberen?

Save

Save

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

Hoera!

Over #40dagenbloggen

3 Comments

 • Sofie
  March 4, 2017 at 8:54 am

  Ja, ik zit ook al jaaaaaaren op Kiva. Heel goed systeem!
  Sofie recently posted…De leukste momenten van februari 2017My Profile

 • Greet
  March 4, 2017 at 9:34 am

  Ik kende het niet, maar het lijkt me een fantastisch systeem. Microleningen kunnen zeker een verschil maken. Ik ga er zeker iets mee doen. Bedankt voor de tip, Gerhilde!

  • gerhilde
   gerhilde
   March 4, 2017 at 10:19 am

   Oh, daar ben ik blij om! Zeker nu het gratis is, is het echt een goede manier om het te leren kennen.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram