Snipperdag

Snipperdag


Frank zei maandagmorgen op de radio dat als je donderdag een snipperdag kon nemen, je dat zeker moest doen. Ik keek in mijn agenda en voegde de daad bij het woord. Mijn agenda was leeg voor donderdag dus ik zou niets moeten verzetten. Ik heb meer dan genoeg te doen, want het is nu erg druk op het werk met lange dagen en werken op zaterdag. Dat hou je niet lang vol en dus neem ik liever een snipperdag op een dag met prachtig weer, want ik krijg energie van de zon. Komend weekend wordt grijs en zal mij vermoedelijk weinig energie geven. Ik genoot zo van het goede weer afgelopen zondag en ik kan echt nog wel een extra portie energie gebruiken. Vandaag ga ik voor een combinatie van leuke en nuttige dingen, zodat ik komend weekend vooral nuttige dingen kan doen. Het huishouden, maar bijvoorbeeld ook bloggen voor de week die eraan komt, want ik de week kom ik daar amper toe.

Dat #40dagenbloggen vind ik een fijne uitdaging en ik ben koppig genoeg om ervoor te blijven gaan, maar het geeft wel wat extra werk natuurlijk. Genieten jullie er een beetje van of vinden jullie het tempo wat te hoog?

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

Hoera!

Over #40dagenbloggen

18 Comments

 • Samaja
  March 16, 2017 at 10:49 am

  Het lukt momenteel aardig, maar ik moet ook bewust op voorhand dingen schrijven en die dan klaarzetten, want elke avond aan de laptop gaan zitten, dat komt er echt niet van.

 • Goofball
  March 16, 2017 at 2:02 pm

  oh zalig, jij moet vandaag gewoon niet werken. ‘k ben jaloers!!! door een project go live loop ik momenteel nogal op de tippen van mijn tenen.

  anderzijds vind ik de #40dagenbloggen verbazend gemakkelijk. Ik postte al ongeveer 4-5 keer per week dus moet maar klein tandje bijsteken en met 90 posts die ik al in draft ooit op zijn minst een titel begonnen was ontbreekt het me in feite ook niet aan topics. ‘k profiteer doorgaans ook wel van het weekend om een paar posts vooruit te plannen en schrijven en dan voeg ik nu en dan eens voor ‘t slapengaan in de week iets eenvoudigs kort erbij.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 16, 2017 at 4:00 pm

   90 posts in draft! Amai, aan inspiratie zal het je dan inderdaad niet ontbreken. Succes nog met je project!

 • Sabrina
  March 16, 2017 at 7:56 pm

  Groot gelijk dat je er vandaag van profiteerde. Ik blog ook nog altijd enthousiast verder aan de 40 dagen, maar twijfel hoe langer hoe meer. Zeker omdat ik enorm veel moeite heb met vooruit schrijven en het moet wel een beetje plezant blijven, natuurlijk!

 • Sofie
  March 16, 2017 at 8:38 pm

  Groot gelijk! Tot nu toe lukt het om elke dag te bloggen πŸ™‚ Ik heb 2 keer een blogpost op voorhand geschreven.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 16, 2017 at 11:06 pm

   Ik schrijf dus bijna alles op voorhand. Goed bezig jij!

 • fieke
  March 16, 2017 at 9:10 pm

  Ik heb vandaag een extra lange dag gewerkt, maar ben wel met de fiets gegaan, zodat ik toch wat van het weer kon genieten.
  Het bloggen lukt hier ook vrij goed, maar er worden héél wat uurtjes in gestoken. Ik begin stilaan al te snakken naar een beetje rust eigenlijk…

 • liese
  March 16, 2017 at 10:14 pm

  als lezer vind ik wel dat het echt teveel is, soms doe ik gewoon “mark all as read” in feedly omdat ik door het bos de bomen niet meer zie πŸ˜€ Ik had vandaag een 11-uren shift maar na 16u toch nog even buiten gezeten met de bewoners, was wel heel fijn

  • gerhilde
   gerhilde
   March 16, 2017 at 11:05 pm

   Die indruk heb ik ook, dat er te veel te lezen is. ‘Mark all as read’ doe ik niet graag dus bij mij blijven ze gewoon te lang staan. Dat komt eigenlijk al op hetzelfde neer. Anderszijds vind ik het wel leuk om te doen dus ik hou nog even vol. πŸ™‚

   • Goofball
    March 17, 2017 at 10:25 am

    mja, maar in alle eerlijkheid staan daar draft titels tussen die er al 5 jaar staan en waar ik begod nie meer weet wat voor fantastisch idee daar ooit achter schuilde :D. ‘k zou beter die eens opkuisen.

    Het zijn meestal muziekposts voor mijn Made in Belgium rubriek, of zaken waar ik uitgebreide teksten voor wil schrijven (in de illusie dat ik ooit tijd en competenties vind om doordachte goed uitgewerkte columns/discussieposts/gedachtengangen… uit te schrijven). In realiteit blijf ik doorgaans hangen bij een soort dagboek met heel veel foto’s van de kinderen die ik snel online dump. Dus op zijn minst probeer ik deze 40 dagen die extra posts aan te vullen met eens wat andere topics en wat meer variatie in mijn blog. En da’s eigenlijk wel leuk

   • Goofball
    March 17, 2017 at 10:27 am

    oei, mijn vorige reply kwam op foute plek.

    hahaha, we kunnen dus vooral allemaal het lezen niet meer bijhouden. Volgende keer zullen we allemaal afwisselend eens een 40dagenbloggen moeten afspreken en niet allemaal tegelijk. Dan kunnen we de posts ook nog lezen πŸ˜‰

 • Anna Helena
  March 17, 2017 at 12:20 am

  Ik had me vooraf voorgenomen om mijn eigen tempo aan te houden, dat van twee keer per week, en dat lukt aardig. De volle 40 dagen, dat zag ik niet zitten πŸ™‚

 • Joyce rdt
  March 17, 2017 at 11:42 am

  Heerlijk om op zo’n dag een snipperdag te kunnen nemen! Hopelijk heb je er lekker van genoten gister. Zelf doe ik niet aan de challenge, maar kan me voorstellen dat het behoorlijk pittig is. Liefs.x

 • Evi
  March 18, 2017 at 7:18 pm

  Groot gelijk! Hopelijk genoten van de snipperdag? Het bloggen lukt voorlopig dankzij een planning en schrijven op voorhand. Het lezen daarentegen, daar heb ik intussen wat achterstand opgelopen.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 18, 2017 at 7:23 pm

   Ik heb zeker genoten van mijn snipperdagje. De zon heeft echt veel effect op mij. πŸ™‚ Na de grijze dag vandaag ook heel blij dat ik toch nog wat zon heb gezien donderdag. Voor het bloggen en lezen is het helemaal hetzelfde bij mij.

 • ElsS
  March 19, 2017 at 10:07 am

  Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt donderdag, ik zat hele dag binnen maar tijdens de middag gauw buiten ons broodje opgegeten om zo toch heel even te genieten van het mooie weer. Deze blogchallenge zag ik niet zitten, tempo is voor mij te hoog, ik blijf verder schrijven met 1 of 2 posts per week en probeer bij te benen met lezen.

 • Leen
  April 3, 2017 at 1:08 pm

  Ik zag het elke dag bloggen niet zitten; ik post nu al om de twee dagen en dat is meer dan genoeg. Als lezer heb ik meer dan één tandje bij moeten steken. En ik moet toegeven dat ik sommige dingen, die op elke blog tevoorschijn komen (zoals ‘drie onmisbare items op reis’) op den duur oversla….. maar daar heb ik hier nog geen last van gehad πŸ˜‰

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram