Dagen Zonder Vlees: update!

Dagen Zonder Vlees: update!


Vorig jaar deed ik voor de eerste keer mee met Dagen Zonder Vlees. Ik lette al bewust op mijn vleesconsumptie, vond ik, maar ik leerde toch een hoop bij vorig jaar. Ook nadien hield ik het vrij goed vol, al kies ik bewust voor een leven als flexitariër: als het vegetarisch lukt, verkies ik dat. Lukt het niet, dan doe ik niet moeilijk. Ik vraag niet aan mensen om vegetarisch te koken voor mij, maar als ik zelf kan kiezen wat er op mijn bord komt, ga ik meestal voor de vegetarische optie. Al heb ik af en toe toch zin in iets met vlees …

Dagen zonder vlees 2017 tussenstandTijdens Dagen Zonder Vlees let je toch weer wat harder op je vleesconsumptie en dat vind ik nuttig. De mensen begrijpen het ook beter als je geen vlees wil. Mijn vleesliefhebbende vriend stelde vorige week zelf voor om falafel te bestellen en die is gelukkig goed meegevallen. Het is dan ook the best falafel in town! Niet gesponsord, gewoon de waarheid. Omdat het al vrij goed een gewoonte is en ik niet voor andere uitdagingen koos (er zjin al genoeg uitdagingen in mijn leven momenteel), lukt deze editie vlot. Eén keer at ik al vlees. Het had niet per se gehoeven, maar ik had echt nog eens zin in pizza en die verkies ik toch met (pikante) salami …

Doe jij mee met Dagen Zonder Vlees? Lukt het goed?

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

12 Comments

 • Lize
  March 20, 2017 at 8:30 am

  Ik herken mezelf in wat je schrijft en ben dan ook een flexitariër.
  Ik doe mee met dagen zonder vlees maar het wilt minder goed lukken dan ik op voorhand had verwacht.

 • geertruurzaam
  March 20, 2017 at 9:50 am

  Goed bezig Gerhilde!
  En falafel is gewoon onweerstaanbaar 🙂

 • Elke
  March 20, 2017 at 9:56 am

  Ik doe dit jaar niet mee, maar ik ben – door in het verleden wel mee te doen – veel bewuster beginnen omgaan met het consumeren van vlees. Ik zet nu sowieso minstens twee keer per week vegetarisch op het menu, iets wat ik nog steeds niet altijd even evident vind met de kinderen, maar het lukt me wel hoe langer, hoe beter en ik merk aan tafel dat niemand zich daar vragen bij stelt!
  Elke recently posted…Week #11 Na de brunch en de voedselvergiftigingMy Profile

 • Sofie
  March 20, 2017 at 7:12 pm

  Amai mooi! Bij mij lukt het niet altijd zo goed maar ja, elke dag telt!
  Sofie recently posted…Schrijven over prijsvechters als groene blogger: kan het?My Profile

 • fieke
  March 20, 2017 at 8:43 pm

  Superleuk! Voor mij is het helemaal geen opgave, maar ik vind het leuk om te lezen dat andere mensen er veel plezier aan beleven en nieuwe gerechten ontdekken.
  Ik kijk al uit naar morgenmiddag, dan staat er een slaatje met falafel op het menu. Mmm!

 • Sofie
  March 20, 2017 at 8:59 pm

  Goed bezig! Hier is het alle dagen zonder vlees, dus met de actie doe ik niet bewust mee 🙂

 • Joni
  March 20, 2017 at 11:37 pm

  Mmmh, falafel!
  Ik doe niet mee, maar probeer er ook wat bewust mee om te gaan en we wisselen voldoende af tussen vis, veggie en vlees 🙂
  Joni recently posted…En hoe zit dat bij u?My Profile

 • Kate Creatief
  March 20, 2017 at 11:42 pm

  Ook ik doe mee aan DZV. Al voor de derde keer. Zoals Gerhilde kan je me een flexitariër noemen. Zelfs met 2 (puber)-meisjes lukt het om gedurende het jaar 3 tot 4 keer per week vegetarisch op tafel te zetten. De zin in vlees/vis vermindert bij mij nog steeds.

 • Tine
  March 21, 2017 at 12:28 am

  Beni! <3
  Tine recently posted…Ken je klassiekers: vegan omeletMy Profile

 • Sara
  March 21, 2017 at 1:50 pm

  Oh zo fijn dat het zo goed lukt!
  Voor mij is het natuurlijk niet moeilijk, hier is het altijd vegan ^^
  Wat ik vroeger wel deed als ik zin had in vlees, was iets eten dat er op lijkt. Dat kon/kan zijn, krokant gebakken seitan (of seitan bacon, mmm) en de laatste jaren de kipstuckjes van de vegetarische slager.

 • Lottes Anekdotes
  March 23, 2017 at 8:16 pm

  Goed bezig, Gerhilde!

 • Leen
  April 3, 2017 at 1:11 pm

  Hier lukt het minder goed 😀 De vleeskant, dan; door de andere uitdagingen ga ik steeds bewuster winkelen (minder verpakkingen, kleinere verpakkingen, in duurzamere winkels) en dat is ook al heel wat.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram