Vorig jaar deed ik voor de eerste keer mee met Dagen Zonder Vlees. Ik lette al bewust op mijn vleesconsumptie, vond ik, maar ik leerde toch een hoop bij vorig jaar. Ook nadien hield ik het vrij goed vol, al kies ik bewust voor een leven als flexitariër: als het vegetarisch lukt, verkies ik dat. Lukt het niet, dan doe ik niet moeilijk. Ik vraag niet aan mensen om vegetarisch te koken voor mij, maar als ik zelf kan kiezen wat er op mijn bord komt, ga ik meestal voor de vegetarische optie. Al heb ik af en toe toch zin in iets met vlees …

Dagen zonder vlees 2017 tussenstandTijdens Dagen Zonder Vlees let je toch weer wat harder op je vleesconsumptie en dat vind ik nuttig. De mensen begrijpen het ook beter als je geen vlees wil. Mijn vleesliefhebbende vriend stelde vorige week zelf voor om falafel te bestellen en die is gelukkig goed meegevallen. Het is dan ook the best falafel in town! Niet gesponsord, gewoon de waarheid. Omdat het al vrij goed een gewoonte is en ik niet voor andere uitdagingen koos (er zjin al genoeg uitdagingen in mijn leven momenteel), lukt deze editie vlot. Eén keer at ik al vlees. Het had niet per se gehoeven, maar ik had echt nog eens zin in pizza en die verkies ik toch met (pikante) salami …

Doe jij mee met Dagen Zonder Vlees? Lukt het goed?

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!