Bij een verbouwing haal je al eens een muur weg of breek je al eens een vloer open. Zo ook bij ons. Grote schatten hebben we nog niet gevonden, maar af en toe toch wel een oude krant. Op de zolderverdieping vonden we een krant uit 1950. In de toekomstige slaapkamer was blijkbaar een veel oudere krant verwerkt.

krant vloer datumAl was het moeilijk om een duidelijke datum te vinden … 6 mei akkoord, maar welk jaartal? We weten dat de bouwaanvraag van ons huis gebeurd is in 1904 dus we hoopten dat de krant van dezelfde periode zou zijn en jawel …

krant vloer jaartalWe vermoeden dus dat deze krant van 1905 zal zijn. Met authentieke reclame trouwens!

krant vloer jaartal margarineVoor margarine en voor zeep.

krant vloer sunlight gescheurdNederlands en Frans naast elkaar, jawel, dat kan ik mij nu al niet meer voorstellen.

Die reclame van sunlight wilden we graag inkaderen en in de badkamer hangen, maar is intussen helaas gescheurd. Al kunnen we die misschien nog zo goed mogelijk proberen te bewaren en zullen we die hopelijk vrij mooi in een kader kunnen steken. We kunnen maar proberen, hè!

Vond jij ooit schatten in een oud huis of waren het ook vooral oude kranten?

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!