Handcrème van CÎME

Handcrème van CÎME


Ik ben allergisch voor een stofje dat vaak in handcrème zit. Bij de meeste crèmes begint mijn huid te gloeien en komen er bultjes op. Niet aangenaam en dus was ik blij toen ik ontdekte dat ik wel tegen de paarse handcrème van het huismerk van het Kruidvat kon, een jaar of twaalf geleden. Ik was al wel bezig met groener leven, maar dan vooral op het vlak van wat ik door de waterleiding goot: dingen als schoonmaakmiddelen, shampoo en douchegel dus. Bij wat ik op mijn huid smeerde, dacht ik verder niet echt na. Ook niet omdat ik eindelijk een handcrème had gevonden die werkte voor mij.

Tot ik afgelopen week in de natuurwinkel stond. Ik kwam er handcrème van CÎME tegen en besliste die ook eens te proberen. Akkoord, die is drie keer zo duur (ik maak een schatting) als mijn standaard handcrème, maar hun verhaal is in orde en wat ik op mijn huid smeer is toch net iets belangrijker dan enkel de prijs. Je leest het goed: ik kocht de handcrème zelf. Dit is geen gesponsord artikel.

CIME handcreme met kuiken

De slogan van CÎME is: We maken de cirkel rond – Let’s be honestly beautiful. Het is een Belgisch merk van een vader, dochter en een vriendin. Ze zijn sociaal bewogen en ze staan voor kwalitatief, duurzaam en fair trade. Ze gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals bergplanten uit de Himalaya en werken samen met lokale Nepalese bioboeren. Ze kregen het ECOCERT-label en hun verpakkingen zijn van gerecycleerd materiaal. Ze ondersteunen ontwikkelingsinitiatieven en creëren werkgelegenheid in Nepal. De producten zijn ook veganistisch en dierproefvrij.

Een hele mond vol. Allemaal heel belangrijk, maar het belangrijkste is misschien wel of ik er bultjes van krijg of niet. Volgens de verpakking is het nutri-intensieve handcrème die voor instant zachtheid zorgt en dat klopt wel, ja. De handcrème is aangenaam en best zuinig in gebruik. De eerste keer gebruikte ik wat veel en bleven mijn handen wat vettig, maar door wat minder te gebruiken, trekt het perfect in. Ik krijg geen bultjes en mijn huid begint niet te gloeien dus ik ga deze nog kopen.

Ken jij het merk CÎME al? Gebruik je er iets van?

 

 

Save

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

Hoera!

Over #40dagenbloggen

6 Comments

 • Kreanimo
  March 29, 2017 at 1:03 pm

  Ha, gevonden! 😉

  Leuk je eigen domein! Succes!

 • Sara
  March 29, 2017 at 3:09 pm

  Ik ben grote fan van CÎME! De droogolie is mijn favoriet en ook hun gezichtscrème doet zn werk. De handcrème heb ik nog niet geprobeerd, maar dat komt volgend jaar waarschijnlijk als het terug wat kouder wordt.
  En ik heb ook een heel moeilijke huid, allergisch aan vanalles en nog wat, maar bij deze lukt het prima 😀

 • fieke
  March 29, 2017 at 7:18 pm

  Leuk merk, maar ik kocht er zelf nog niks van. Mijn handen zijn een ramp de laatste maanden, ik gebruik nu zelfs een crème van de dermatoloog omdat mijn huid zo droog is. Misschien moet ik deze ook eens proberen!

 • Lize
  March 30, 2017 at 7:15 am

  Ik ken het merk niet. Ik hoop voor jou dat je er niet allergisch op reageert.

 • Barbara
  April 1, 2017 at 4:34 am

  ik heb de gezichtscreme, de Himalaya zalf, en de olie. Die laatste nog niet gebruikt, maar de eerste twee wel en van allebei heel tevreden!! goed om weten dat de handencreme goed is, want dat kan ik ook gebruiken 😉 Wel net een andere tube gekocht, maar daarna misschien 😉

 • Leen
  April 3, 2017 at 4:15 pm

  Ik heb de handcrème ook al gebruikt, maar ik vond hem iets te ‘droog’. Ik ben zo iemand die pas haar handen begint in te smeren als het te laat is, en dan de vettigste moet hebben die er is 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram