Ik ben allergisch voor een stofje dat vaak in handcrème zit. Bij de meeste crèmes begint mijn huid te gloeien en komen er bultjes op. Niet aangenaam en dus was ik blij toen ik ontdekte dat ik wel tegen de paarse handcrème van het huismerk van het Kruidvat kon, een jaar of twaalf geleden. Ik was al wel bezig met groener leven, maar dan vooral op het vlak van wat ik door de waterleiding goot: dingen als schoonmaakmiddelen, shampoo en douchegel dus. Bij wat ik op mijn huid smeerde, dacht ik verder niet echt na. Ook niet omdat ik eindelijk een handcrème had gevonden die werkte voor mij.

Tot ik afgelopen week in de natuurwinkel stond. Ik kwam er handcrème van CÎME tegen en besliste die ook eens te proberen. Akkoord, die is drie keer zo duur (ik maak een schatting) als mijn standaard handcrème, maar hun verhaal is in orde en wat ik op mijn huid smeer is toch net iets belangrijker dan enkel de prijs. Je leest het goed: ik kocht de handcrème zelf. Dit is geen gesponsord artikel.

CIME handcreme met kuiken

De slogan van CÎME is: We maken de cirkel rond – Let’s be honestly beautiful. Het is een Belgisch merk van een vader, dochter en een vriendin. Ze zijn sociaal bewogen en ze staan voor kwalitatief, duurzaam en fair trade. Ze gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals bergplanten uit de Himalaya en werken samen met lokale Nepalese bioboeren. Ze kregen het ECOCERT-label en hun verpakkingen zijn van gerecycleerd materiaal. Ze ondersteunen ontwikkelingsinitiatieven en creëren werkgelegenheid in Nepal. De producten zijn ook veganistisch en dierproefvrij.

Een hele mond vol. Allemaal heel belangrijk, maar het belangrijkste is misschien wel of ik er bultjes van krijg of niet. Volgens de verpakking is het nutri-intensieve handcrème die voor instant zachtheid zorgt en dat klopt wel, ja. De handcrème is aangenaam en best zuinig in gebruik. De eerste keer gebruikte ik wat veel en bleven mijn handen wat vettig, maar door wat minder te gebruiken, trekt het perfect in. Ik krijg geen bultjes en mijn huid begint niet te gloeien dus ik ga deze nog kopen.

Ken jij het merk CÎME al? Gebruik je er iets van?

 

 

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!