Bij de vorige update over Dagen Zonder Vlees vertelde ik dat het best vlot ging. Ik had die weken maar één keer vlees gegeten en dat was omdat ik het een beetje realistisch wilde houden. De omstandigheden dwongen mij niet tot het eten van vlees, ik had gewoon even zin in pizza en die eet ik liefst met salami.

Afgelopen weken bleek het iets moeilijker. De meeste dagen was er eigenlijk geen probleem, toch at ik op twee dagen wel vlees. Deze keer was het niet omdat ik zin had in vlees, wel omdat er weinig of geen ander aanbod was. Twee keer was het werkgerelateerd en at ik broodjes met iets van vlees, omdat er weinig of geen vegetarisch aanbod was. Dat was telkens ‘s middags en ik moet wel toegeven dat ik dan al snel denk ‘dat ik dan ‘s avonds ook vlees kan eten’. Ah ja, want mijn bolletje blijft toch grijs, hoe weinig vlees ik ook eet. Niet dat ik dan massa’s vlees eet, maar ik bestel gewoon gemakkelijker een spaghetti bolognaise op zo’n dag.

DZV 2017 update 2

Enfin, afgelopen weken waren zeker niet erg, de teller staat nu op drie dagen dat ik vlees at. Geen ramp, me dunkt, en ik doe braaf voort. Ik heb er weinig moeite mee, ook omdat ik sowieso al weinig vlees at.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!