Bloggers en samenwerken met bedrijven: de resultaten van de enquête


Dank voor het invullen van mijn enquête over bloggers en samenwerken! Ik kreeg bijna evenveel reacties als op mijn vorige enquête en toen gaf ik een prijs weg dus ik ben heel blij met het resultaat! Het leek wat ironisch om een prijs te geven bij een enquête over samenwerking en sponsoring, maar ik ben blij dat jullie dat niet nodig hebben om eerlijk jullie mening te geven.

Ik zette de enquête niet op poten met een heel plan erachter. Het was eigenlijk nogal impulsief, maar ik was wel nieuwsgierig. Ik ben blij verrast met de resultaten!

Hoelang volg je Gerhilde maakt al

De helft van de invullers volgt mijn blog al een jaar of langer en drie respondenten volgen mijn blog zelfs al sinds het begin (november 2012, eind dit jaar moet ik het eens fatsoenlijk vieren)! Een dikke 78 % leest (bijna) alles wat hier verschijnt, dat is echt wel fijn om te lezen.

Wat lees je allemaal op Gerhilde maakt

De meerderheid vindt het vooral belangrijk dat de blogger zijn eigenheid weet te bewaren en dat het duidelijk aangegeven wordt als iets gesponsord is. Dat is ook mijn mening en dat had ik ook wel verwacht als reactie te krijgen, maar ik ben blij dat ik het nu weet.

De reacties waren ook fijn om te lezen! Een selectie …

Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Zolang je jezelf blijft en trouw blijft aan je stijl en imago, vind ik samenwerkingen écht geen probleem!
Ik vind het prima tot op zekere hoogte. Als ik een blogpost begin te lezen en al van ver voel dat deze vooral geschreven is om de sponsor te kunnen vermelden haak ik af.
Succes met keuzes maken. En als je doet wat goed voelt, dan IS het ook goed!
Vooral doen waar je zelf goesting in hebt!
Ik vind het echt onaangenaam wanneer het ‘commerce’ wordt. En al helemaal als je het voelt aankomen langs alle kanten dat een post gesponsord wordt en het pas op het einde vermeld wordt. Begin het stukje met ‘gesponsord’, dan stoort het al minder.
Volg je gevoel! Dat is meestal wel juist. Niet te veel twijfelen. Als je gevoel zegt dat iets goed zit … doen! Zegt je gevoel dat het niet goed zit … niet doen. Klinkt simpel hé :-). Twijfel je? Dan zit het dus ook niet goed. Ik zou gewoon echt gaan voor de dingen die voor jou echt bij je blog passen. Blijf altijd trouw aan jezelf. En durf gerust naar bedrijven toestappen die jou interesseren. Een nee heb je en een ja … allé ik praat in véél clichés, maar het zijn nu eenmaal clichés omdat ze waar zijn. Succes ermee!
Zorg dat je duidelijke afspraken op papier zet en goed weet wat je wel en niet wilt. Ik kan me goed voorstellen dat je affiliate linkjes zet bij de producten die je gebruikt voor je creatieve uitspattingen, iets voor de katten, groene producten of het klussen in jullie huis. En reviews zou ik ook goed bij je blog vinden passen!
Verder gaf ook iemand de tip dat mijn vorige foto niet echt bij mij blog past. Het klopt wel dat die foto nogal grijs was. Ik ben blij dat ze het gezegd heeft en paste meteen mijn foto’s aan.
Conclusie
Ik denk dat ik bij mijn oorspronkelijk plan ga blijven: eens dieper nadenken over affiliate marketing en eventuele voorstellen tot samenwerking kritisch blijven bekijken. Al kan het zijn dat er hier samenwerkingen volgen, het zal altijd duidelijk aangegeven staan, passen bij mijn blog en niet te veel gebeuren. Dat vind ik belangrijk en mijn lezers duidelijk ook. Intussen kreeg ik al een vraag tot samenwerking en ik ga er wel op ingaan, binnenkort volgt hier dus een samenwerking. Affiliate marketing ben ik ook al aan het concretiseren, maar ik ga niet meteen als een zot reviews beginnen te schrijven, hoor. Ik heb nu een beetje het gevoel dat ik goedkeuring heb gekregen, dat niet iedereen hier massaal gaat afhaken als ik eens samenwerk met een bedrijf.
Dank voor het invullen en dank voor het lezen en reageren. 🙂

Save

Save

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

Hoera!

Over #40dagenbloggen

4 Comments

 • Lize
  April 12, 2017 at 7:59 am

  Leuk dat je de resultaten met ons deelt en er zelf ook iets aan hebt 🙂

 • fieke
  April 12, 2017 at 12:23 pm

  Bedankt voor het delen van de resultaten! Zo’n enquête kan heel verhelderend én motiverend zijn hé?
  Ik ben benieuwd naar de toekomstige samenwerkingen hier, want ik ben er zeker niet tegen! 🙂

 • geertruurzaam
  April 12, 2017 at 8:28 pm

  Oh, ik ben benieuwd naar je verdere plannen en je samenwerking!
  Succes 🙂

 • Evi
  April 13, 2017 at 12:18 pm

  Wat fijn dat je de resultaten met ons deelt! Ik ben alvast heel benieuwd naar je samenwerking 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram