Over #40dagenbloggen

Over #40dagenbloggen


Ik eindig een dagje vroeger met #40dagen bloggen, ik ga dus eigenlijk maar voor #39dagenbloggen. Ik besef dus wel dat het eigenlijk morgen pas eindigt (zeker omdat ik al mijn skipdagen trouw op zondag heb ingezet), maar ik ben morgen niet in de buurt van een laptop en mijn blog weigert in 99 % van de gevallen mijn ingeplande berichten zelf online te zetten. Ik ga hier nog wel een berichtje plaatsen voor die veertigste, maar de kans dat dat ook effectief online komt is dus miniem.

Ik heb genoten van #40dagen bloggen! Het was weer een geweldig idee van Kathleen! In eerste instantie twijfelde ik, omdat het momenteel al druk genoeg is in mijn leven, maar het sprak mij echt wel aan. Kathleen stelde een waslijst aan mogelijke onderwerpen op en stelde geen #40dagenbloggen-politie in. ‘You do you’ was duidelijk de slogan en dat is heerlijk. Geen druk van buitenaf dus, maar ik wilde vooral zelf slagen. In het begin dacht ik dat het echt moeilijk zou zijn, maar eigenlijk is dat heel goed meegevallen. Ik schrijf doorgaans in het weekend mijn blogposts voor de komende week. Dat lukte deze keer niet altijd (zeker de zaterdagposts waren er vaak wat te veel aan), maar tijdens het weekend wist ik al wel waarover ik ging schrijven de komende week en de eerste blogposts schreef ik natuurlijk al wel. Ik gebruik nog steeds geen contentplanner en dat werkt dus nog altijd goed voor mij.

Ik ging wel creatiever om met onderwerpen, zo schreef ik meer berichten over bijvoorbeeld Londen en transferfolie dan ik anders zou doen. Doordat er veel verscheen, stoorde dat ook niet, denk ik. Ik probeerde zelf toch altijd genoeg variatie te voorzien in mijn onderwerpen. De lijst van Kathleen bekeek ik wel één keer in het begin, maar nadien eigenlijk niet meer. Ik heb hem niet echt nodig gehad. Ik schreef ook meer persoonlijke dingen en schreef eindelijk blogposts die al langer in mijn hoofd zaten. De give-away met Greet vond ik ook een fijne ervaring. Voor mij was het echt een welkome uitdaging.

Ik heb ervan genoten en ik hoop jij ook, maar nu ga ik toch terug naar mijn oude stramien.

Hoe heb jij #40dagenbloggen ervaren? Denk je dat het nu even veel stiller zal zijn in blogland?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

10 Comments

 • Lidia
  April 14, 2017 at 8:19 am

  Leuke uitdaging, die kende ik nog niet…

 • Samaja
  April 14, 2017 at 7:15 pm

  Ik denk dat ik wel even pauze ga nemen en sowieso nadien terug minder ga bloggen. Ik vond het alleszins een leuk experiment.

 • Nathalie
  April 15, 2017 at 6:22 am

  Ik heb ervan genoten om meer te lezen! En heb dankzij jou en Fiekefatjerietjes Big Green smile ontdekt en er iets besteld, dus Dank daarvoor ?

  • Fieke
   April 15, 2017 at 7:26 pm

   Oh, leuk! ?

  • gerhilde
   gerhilde
   April 17, 2017 at 6:20 pm

   Ah, dat is leuk om te lezen! 🙂

 • Lize
  April 15, 2017 at 8:49 am

  Ik vond het leuk om jouw blog te leren kennen.
  Ik denk wel dat het nu wat stiller gaat zijn op de blogs. Zelf houd ik mij aan mijn vaste categorieën en ga ik om de 2 à 3 dagen een bericht posten.

 • Goofball
  April 15, 2017 at 4:51 pm

  Ik vond ht fijn om te doen maar moet eerlijk zijn dat het niet een enorm verschil maakte voor mij. Zonder de challenge zou ik minder gepost hebben, maar ‘k zit doorgaans wel aan 4-5 posts per week. Dat mijn leeslijst in de toekomst weer wat beter bij te houden valt, vind ik dan weer positief.

 • Fieke
  April 15, 2017 at 7:28 pm

  Hoera voor ons! Ik vond het geweldig leuk, maar ga het nu ook wat rustiger aan doen. Hoewel ik enorm veel inspiratie heb, en veel nieuwe bloggoesting. Ik heb hier graag gelezen, maar ga blij zijn als er overal wat minder wordt geschreven ook…

 • Le petit requin
  April 20, 2017 at 12:42 pm

  Chapeau dat het je gelukt is en dat het nooit ging tegensteken wat je schreef 🙂
  Ik hoop alleszins dat het even stiller wordt (momenteel lijkt dat alleszins wel het geval), dan geraak ik misschien ooit nog eens bijgelezen 😉

  • gerhilde
   gerhilde
   April 21, 2017 at 3:54 pm

   Ja, ik had ook even nood aan wat minder leesvoer. 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram