Onlangs gingen we met de kajakclub op weekend naar Luxemburg. Een kajak heb ik niet van dichtbij gezien (mijn vriend wel, hij deed twee tochten op de Sûre), maar we hebben wel goed gewandeld. Twee wandelingen vond ik echt de moeite en deel ik hier graag.

bosanemoontjes

Stijn narcissen Stijn VerbekeVia Botanica

Wij volgden een groot stuk van de Via Botanica aan de hand van een multicache. We vertrokken (en eindigden) in Lellingen. Deze wandeling gaat door een bos dat vol staat met narcissen en bosanemoontjes. De meeste narcissen waren uitgebloeid (half april), gelukkig stonden er nog wel enkele in bloei. Het is dus beter om wat vroeger te gaan als je deze wandeling wil doen. Al is die verder ook de moeite, maar de narcissen maken het wel echt af.

 

rotsformaties met ijkpuntMüllerthal (Luxemburgs Klein Zwitserland)

De laatste dag gingen wij wandelen in Luxemburgs Klein Zwitserland en die naam heeft de regio niet gestolen. Ik was echt onder de indruk van de prachtige rotsformaties. Tijdens de klim naar boven kon ik de rest niet volgen, omdat mijn conditie een ramp is. Tijdens de wandeling naast de rotsformaties kon ik de rest niet volgen, omdat ik de rotsformaties langs alle kanten wilde zien, omdat ze er langs alle kanten anders uitzien.

 

Luxemburgs Klein Zwitserland Stijn Verbeke

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!