Mooie wandelingen in Luxemburg

Mooie wandelingen in Luxemburg


Onlangs gingen we met de kajakclub op weekend naar Luxemburg. Een kajak heb ik niet van dichtbij gezien (mijn vriend wel, hij deed twee tochten op de Sûre), maar we hebben wel goed gewandeld. Twee wandelingen vond ik echt de moeite en deel ik hier graag.

bosanemoontjes

Stijn narcissen Stijn VerbekeVia Botanica

Wij volgden een groot stuk van de Via Botanica aan de hand van een multicache. We vertrokken (en eindigden) in Lellingen. Deze wandeling gaat door een bos dat vol staat met narcissen en bosanemoontjes. De meeste narcissen waren uitgebloeid (half april), gelukkig stonden er nog wel enkele in bloei. Het is dus beter om wat vroeger te gaan als je deze wandeling wil doen. Al is die verder ook de moeite, maar de narcissen maken het wel echt af.

 

rotsformaties met ijkpuntMüllerthal (Luxemburgs Klein Zwitserland)

De laatste dag gingen wij wandelen in Luxemburgs Klein Zwitserland en die naam heeft de regio niet gestolen. Ik was echt onder de indruk van de prachtige rotsformaties. Tijdens de klim naar boven kon ik de rest niet volgen, omdat mijn conditie een ramp is. Tijdens de wandeling naast de rotsformaties kon ik de rest niet volgen, omdat ik de rotsformaties langs alle kanten wilde zien, omdat ze er langs alle kanten anders uitzien.

 

Luxemburgs Klein Zwitserland Stijn Verbeke

Save

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

4 Comments

 • Greet
  April 28, 2017 at 6:02 pm

  Mooie foto’s, ik krijg er zin van om nog eens een weekendje Luxemburg te plannen. In Klein Zwitserland zijn wij ook ooit eens geweest. Die rotsformaties daar vond ik ook erg indrukwekkend!

 • geertruurzaam
  April 29, 2017 at 1:42 pm

  Mooi!
  Ken het daar eigenlijk helemaal niet zo goed, maar zie dat ik daar snel verandering in moet brengen!

  • gerhilde
   gerhilde
   April 29, 2017 at 4:01 pm

   Ja, het is daar echt mooi om te wandelen. 🙂

 • Goofball
  May 2, 2017 at 10:38 am

  wow die rotsen zijn fantastisch! ‘k zit veel in de Ardennen maar meer op de hoge venen en daar heb je niet zo spectaculair

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram