DIY: een krabpaal maken voor je kat

DIY: een krabpaal maken voor je kat


Katten moeten hun nagels kunnen scherpen en dat is niet altijd evident. In ons vorige huis (met tuin) deden ze dat automatisch door overal op te klimmen, in ons huidige huis (zonder tuin) blijkt dat moeilijker. Ze gebruikten lang de bescherming die over de trap ligt, dat is een soort van kokosmat. Die lag hier al en die laten we liggen tot na de verbouwingen. Tegenwoordig leven wij echter vooral boven en van de bovenste treden hebben we die beschermlaag gedaan. De katten komen veel minder vaak beneden en zetten hun bagels er bijgevolg minder in.

Jip verkiest onze zetel om zijn nagels in vast te haken, Hobbes verkiest de bankirai van het terras van de achterburen. Nu hebben de buren absoluut geen probleem met het feit dat onze katten op hun terras zitten (de dochter kijkt graag naar de poesjes), maar dat Hobbes hun terras als krabpaal gebruikt, vinden ze – begrijpelijk – minder tof. Een kat kan je moeilijk iets afleren, maar je kan ze wel een beter alternatief bieden en dat heb ik proberen te doen met deze DIY.

We legden eerst een gewone balk op ons dak, maar dat sprak Hobbes weinig aan. Dus besloot ik er een echte krabpaal van te maken. Ik kocht (niet te dunne) sisal en ging aan de slag!

krabpaal benodigdheden

krabpaal tijdensZorg dat je het begin en de rest van het touw stevig in de balk niet, zodat het touw niet kan lossen. Ik deed dat enkel aan de achterkant. Trek het touw altijd goed aan om de sisal ook bij het krabben op zijn plaats te houden.

krabpaal achterkantHet leek mij niet nodig om de volledige balk te doen, twee stroken waar ze hun nagels in kunnen zetten, leek mij voldoende.

Laatste stap: laat je kat eens goed snuffelen aan de balk. Wij spoten er catnip op, dat kan al eens helpen om de interesse te wekken.

krabpaal met Hobbes

Sarah maakte trouwens ook al zelf een krabpaal en gaf een tutorial op haar blog.

Save

Save

Save

Tags: , ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • José
  May 29, 2017 at 6:58 am

  Ah, zoiets moet ik ook nog eens gaan doen. Overigens vind mijn kat de deurmat ( http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80047635/ ) ook fijn om aan te krabben, dus zoiets ergens neerleggen is wellicht ook nog een optie ?

 • Lize
  May 29, 2017 at 7:28 am

  Leuk idee om zo zelf een krabpaal te maken 🙂

 • Sarah
  May 29, 2017 at 1:01 pm

  Oh zo leuk!

 • Iris
  June 7, 2017 at 7:49 am

  hihi heb ik ook al eens gemaakt! Echt leuk en je kunt er oude dingen mee recycleren!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram