Katten moeten hun nagels kunnen scherpen en dat is niet altijd evident. In ons vorige huis (met tuin) deden ze dat automatisch door overal op te klimmen, in ons huidige huis (zonder tuin) blijkt dat moeilijker. Ze gebruikten lang de bescherming die over de trap ligt, dat is een soort van kokosmat. Die lag hier al en die laten we liggen tot na de verbouwingen. Tegenwoordig leven wij echter vooral boven en van de bovenste treden hebben we die beschermlaag gedaan. De katten komen veel minder vaak beneden en zetten hun bagels er bijgevolg minder in.

Jip verkiest onze zetel om zijn nagels in vast te haken, Hobbes verkiest de bankirai van het terras van de achterburen. Nu hebben de buren absoluut geen probleem met het feit dat onze katten op hun terras zitten (de dochter kijkt graag naar de poesjes), maar dat Hobbes hun terras als krabpaal gebruikt, vinden ze – begrijpelijk – minder tof. Een kat kan je moeilijk iets afleren, maar je kan ze wel een beter alternatief bieden en dat heb ik proberen te doen met deze DIY.

We legden eerst een gewone balk op ons dak, maar dat sprak Hobbes weinig aan. Dus besloot ik er een echte krabpaal van te maken. Ik kocht (niet te dunne) sisal en ging aan de slag!

krabpaal benodigdheden

krabpaal tijdensZorg dat je het begin en de rest van het touw stevig in de balk niet, zodat het touw niet kan lossen. Ik deed dat enkel aan de achterkant. Trek het touw altijd goed aan om de sisal ook bij het krabben op zijn plaats te houden.

krabpaal achterkantHet leek mij niet nodig om de volledige balk te doen, twee stroken waar ze hun nagels in kunnen zetten, leek mij voldoende.

Laatste stap: laat je kat eens goed snuffelen aan de balk. Wij spoten er catnip op, dat kan al eens helpen om de interesse te wekken.

krabpaal met Hobbes

Sarah maakte trouwens ook al zelf een krabpaal en gaf een tutorial op haar blog.

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!