Slow citytripping + tips gevraagd voor Kopenhagen

Slow citytripping + tips gevraagd voor Kopenhagen


Binnenkort gaan mijn vriend en ik samen met vriendin D. naar Kopenhagen. Voor acht dagen, waarvan we er twee in de auto zullen zitten, dus eigenlijk voor zes volle dagen. Als ik dat zeg tegen mensen, vinden de meesten dat lang. Want in een stad verblijf je toch maar een paar dagen?

Wij dus niet. Voor Berlijn trokken mijn vriend en ik vijf dagen uit, in Firenze hebben wij tien dagen gekampeerd. Tien dagen, ja, misschien waren het zelfs twee weken. Een stad die de meesten op één of twee dagen bezoeken, daar zijn wij (bijna) twee weken geweest. Wij kampeerden toen op de heuvel (naast de parking met de kopie van de David en naast, zo bleek ter plekke, een openluchtdancing – die was gelukkig niet elke dag open) en zijn één dag niet de stad ingetrokken. En we vonden dat heerlijk! De dag zelf telkens beslissen wat we zouden gaan doen (ja, wij zijn impulsief), rustig de tijd hebben om toffe plekjes te zoeken, af en toe gewoon ergens gaan zitten met een boek. In de Arno hebben we toen gezeten/gelegen om te lezen, op een betonnen stuk dat bereikbaar was door het lage water, met achter ons de Ponte Vecchio. Ik denk dat we dat allebei het hoogtepunt van onze vakantie vonden, dat is ons toch beiden goed bijgebleven. Dat gevoel van ‘niets moet, alles mag’: heerlijk! En Berlijn gaan we gewoon nog eens doen, want die vijf dagen vonden we te kort voor zo’n fijne stad.

Een citytrip is voor de meeste mensen een (lang) weekend naar een stad en dat doen wij ook, maar echt ontspannend is dat niet, want je wil dit en dat en zeker ook dat gezien hebben. Een klassieke citytrip voelt vaak meer aan als ‘moeten’ en dat is leuk voor tussendoor, maar niet voor altijd. Wij beschouwen onze citytrips ook gewoon als onze vakantie dus doen we onze goesting en leven we van dag tot dag. Zo beleven we een stad beter en kunnen we onze lievelingsadresjes zelfs meermaals bezoeken. Hoe heerlijk is dat wel niet? Ik vond dat er dus ook een term voor moest bestaan en koos voor ‘slow citytripping’.

Binnenkort gaan wij dus naar Kopenhagen. Mij voorbereiden heb ik nog niet echt gedaan, dat is voor mij meer iets voor onderweg of ter plekke. Alle tips zijn welkom; dat maakt de voorbereiding weer wat gemakkelijker. Heb jij tips voor Kopenhagen? We zijn er lang en kunnen dus best veel doen. 😉

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

16 Comments

 • Tante Fee
  July 10, 2017 at 8:22 am

  Nog nooit in Kopenhagen geweest dus ik kijk al uit naar je verslag achteraf! En slow citytripping is de max, vinden wij hier ook ?

 • Goofball
  July 10, 2017 at 10:53 am

  Slow citytripping heb ik ook nog niet gedaan, maar ‘k probeer toch paar keer per jaar naar een leuke stad te trekken en ook soms terug te keren naar een stad.

  In Edinburgh, Parijs en London heb ik daarom het gevoel dat jij beschrijft: niets moet meer. ‘k heb echt alle toeristendingen al gedaan. Dus we slapen gewoon uit, hebben geen haast om de stad in te trekken, kunnen gewoon op een terrasje of bankje in het park gaan zitten zonder dat we moeten dat museum ernaast binnen te gaan.

  Citytrippen doen we meestal in een (lang) weekend gewoon voor de praktische reden dat het er dan van komt. Mijn vakantiedagen gebruik ik dan liever voor vedere roadtrips of even puuuuuur niets doen aan een zwembad in de zon. Maar dan merk ik wel dat je op zo’n weekend wel effectief enkel een indruk krijgt. Zeker musea erbij doen lukt dan niet. Dat neem ik er dan bij en neem ik me voor om er eens terug te keren 🙂

  Mijn ervaringen met Kopenhagen lees je hier
  https://goofballsworld.blogspot.be/2015/08/welcome-at-our-magnificent-view-at.html
  https://goofballsworld.blogspot.be/2015/08/walking-up-and-down-along-water-in.html
  https://goofballsworld.blogspot.be/2015/08/walking-up-and-down-water-in-copenhagen.html
  https://goofballsworld.blogspot.be/2015/08/parks-and-castles-in-copenhagen.html
  https://goofballsworld.blogspot.be/2015/08/lego-canal-boat-trip-inner-court-yards.html
  https://goofballsworld.blogspot.be/2015/08/feeding-ducks-and-pigeons.html

  Momenteel is http://www.witch.be in Kopenhagen en daarover aan het bloggen

  • gerhilde
   gerhilde
   July 10, 2017 at 5:15 pm

   Zo geweldig, dank voor de tips!

 • Kelly
  July 10, 2017 at 6:10 pm

  Ha, dan ben ik ook een slow citytripper! Heerlijk, ja, dat ‘niets moet en alles mag’. Zowel op vakantie als thuis probeer ik dat zoveel mogelijk door te trekken 🙂

 • Jet
  July 10, 2017 at 7:02 pm

  Ben er een paar jaar geleden geweest. Leuke stad! Veel te weinig tijd daar besteed, dus weet er niet veel meer van 🙂 weet nog wel dat het echt ideaal was om fietsen te huren. Mooie brede fietspaden overal. En fietsen blijft toch een hele leuke manier om een stad te leren kennen! Veel plezier!

  • gerhilde
   gerhilde
   July 10, 2017 at 7:48 pm

   Dank je, Jet! Ik las al dat het daar een waar fietsparadijs is dus dat gaan we zeker doen. 🙂

 • Silke
  July 10, 2017 at 7:43 pm

  Zalig, Kopenhagen is echt dé ideale stad voor een slow citytrip 🙂 ik deelde al eens mijn favoriete plekjes in deze blogpost: http://silkedesaever.be/julienne/5-aanraders-in-kopenhagen/

  Vooral de botanische tuin is een aanrader!

  • gerhilde
   gerhilde
   July 10, 2017 at 7:58 pm

   Aha, die staat al op de planning (voor zover er al een planning is 🙂 ). De rest bekijk ik ook nog, dank je!

 • Kim
  July 12, 2017 at 7:08 am

  Wat fijn dat je naar Kopenhagen gaat! Het staat ook nog zo hoog op mijn lijstje!
  Hoorde dat er heel veel eco stores zijn en dat de stad echt fantastisch mooi is. Helaas heb ik geen tips voor je maar ik wens je heel veel plezier.
  Kim recently posted…Het is goed zoMy Profile

 • Caro
  July 12, 2017 at 1:25 pm

  Wij zijn een week in Berlijn geweest en hebben er ons geen moment verveeld. Integendeel, nog tijd te kort gekomen.
  Ik wou je ook de botanische tuin in Kopenhagen aanraden, maar dat hebben anderen hier voor mij blijkbaar al gedaan. Verder schijnt het Louisiana Museum of Modern Art ook een aanrader te zijn. Helaas had ik geen tijd om het te bezoeken toen ik er was (géén slow citytripping toen). Een goede reden voor mij om nog eens terug te gaan.

  • fieke
   July 12, 2017 at 7:38 pm

   Wij gingen er in maart 2016 naartoe, en het was een heel fijne trip. We waren er vier dagen, en dat was zeker niet te kort of te lang; ik had er gerust nog meer tijd kunnen doorbrengen. Ik wou ook het Museum of Modern Art geven als tip. Het is wel met de auto of openbaar vervoer te bezoeken, want het ligt wat van het centrum af. Je kan daar een volledig dag in doorbrengen als je dat wil! Op mijn blog staan nog enkele tips voor bezienswaardigheden en winkeltjes, en in EVA magazine schreef ik enkele resto-tips. Eén aanrader: de pizza’s bij Mother!

 • Lien
  July 12, 2017 at 7:50 pm

  Volg je de blog van http://www.witch.be ? Die is net in Kopenhagen (geweest)!
  Oja ik hou ook van slow citytrippen! Man en ik verbleven vroeger 2 weken op een camping in Parijs en hetzelfde in Amsterdam, zalig! Ik snap ook niet waarom iedereen citytrippen altijd zo raprap wil doen. Er is zoveel te zien, dan wil je daar toch lang van genieten he
  Lien recently posted…Aankoop van het weekend My Profile

 • Anne-Sophie
  July 12, 2017 at 8:38 pm

  Klinkt geweldig, ik word al helemaal rustig en opgeladen gewoon door jouw visie op slow citytripping te lezen. Als student hou ik een citytrip met vrienden helaas altijd kort (overnachten kan met een mini-budget zelfs in hostels of op campings al oplopen als je zo lang blijft) en dan zijn we vaak nog meer moe na dat reisje dan ervoor. Een slow citytripje zou er nu wel in gaan… Ben benieuwd naar die plekjes die je in Kopenhagen zal ontdekken!

 • Zo simpel is dan geluk
  July 15, 2017 at 5:21 pm

  Helemaal leuk dat jullie er heengaan. Zelf heb ik geen tips, maar ik weet wel dat Melle een aantal keer tips voor Kopenhagen geblogt heeft! (http://thankgoditismonday.nl/) Heel veel plezier alvast!

 • Leen
  July 20, 2017 at 10:28 am

  Ik vind citytrips enorm vermoeiend, net om de reden die je aanhaalt: we nemen er te weinig tijd voor. Binnenkort vier dagen naar Londen, eigenlijk is dat te kort. Veel te kort. Ik doe ook niets liever dan op een terras of in een bar te gaan zitten met een boek of gewoon om wat te babbelen, bij te komen van alles wat je die dag hebt gezien, de voetjes te laten uitrusten. In Krakau hadden we daar wel de kans toe, want daar waren we ook een dag of 4-5 en dat was eigenlijk “te veel”. Daar ging het dus een pak rustiger aan toe en dat is wel een goed ritme…

 • Hilde
  January 30, 2018 at 10:47 am

  Vele leuke tips lees ik hier voor een reisje naar Kopenhagen. Nog niet voor meteen maar die Scandinavische landen trekken me hoe langer, hoe meer aan. Ben momenteel een boek aan het lezen ‘Lagom, het Zweedse geheim voor het goede leven’. Ja, ik weet wel Kopenhagen ligt in Denemarken maar die mentaliteit leunt daar dicht tegen aan naar ik vermoed. Love it! Kom hier zeker nog eens piepen. Ga ook jouw persoonlijke relaas errond eens lezen. Altijd interessant 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram