Binnenkort gaan mijn vriend en ik samen met vriendin D. naar Kopenhagen. Voor acht dagen, waarvan we er twee in de auto zullen zitten, dus eigenlijk voor zes volle dagen. Als ik dat zeg tegen mensen, vinden de meesten dat lang. Want in een stad verblijf je toch maar een paar dagen?

Wij dus niet. Voor Berlijn trokken mijn vriend en ik vijf dagen uit, in Firenze hebben wij tien dagen gekampeerd. Tien dagen, ja, misschien waren het zelfs twee weken. Een stad die de meesten op één of twee dagen bezoeken, daar zijn wij (bijna) twee weken geweest. Wij kampeerden toen op de heuvel (naast de parking met de kopie van de David en naast, zo bleek ter plekke, een openluchtdancing – die was gelukkig niet elke dag open) en zijn één dag niet de stad ingetrokken. En we vonden dat heerlijk! De dag zelf telkens beslissen wat we zouden gaan doen (ja, wij zijn impulsief), rustig de tijd hebben om toffe plekjes te zoeken, af en toe gewoon ergens gaan zitten met een boek. In de Arno hebben we toen gezeten/gelegen om te lezen, op een betonnen stuk dat bereikbaar was door het lage water, met achter ons de Ponte Vecchio. Ik denk dat we dat allebei het hoogtepunt van onze vakantie vonden, dat is ons toch beiden goed bijgebleven. Dat gevoel van ‘niets moet, alles mag’: heerlijk! En Berlijn gaan we gewoon nog eens doen, want die vijf dagen vonden we te kort voor zo’n fijne stad.

Een citytrip is voor de meeste mensen een (lang) weekend naar een stad en dat doen wij ook, maar echt ontspannend is dat niet, want je wil dit en dat en zeker ook dat gezien hebben. Een klassieke citytrip voelt vaak meer aan als ‘moeten’ en dat is leuk voor tussendoor, maar niet voor altijd. Wij beschouwen onze citytrips ook gewoon als onze vakantie dus doen we onze goesting en leven we van dag tot dag. Zo beleven we een stad beter en kunnen we onze lievelingsadresjes zelfs meermaals bezoeken. Hoe heerlijk is dat wel niet? Ik vond dat er dus ook een term voor moest bestaan en koos voor ‘slow citytripping’.

Binnenkort gaan wij dus naar Kopenhagen. Mij voorbereiden heb ik nog niet echt gedaan, dat is voor mij meer iets voor onderweg of ter plekke. Alle tips zijn welkom; dat maakt de voorbereiding weer wat gemakkelijker. Heb jij tips voor Kopenhagen? We zijn er lang en kunnen dus best veel doen. 😉

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!