Ik flock graag en regelmatig, dat liet ik hier al vaker zien. Ik flock al eens graag een naam op een slabbetje en/of een body’tje als geboortecadeau. De ouders hebben de naam en het geboortekaartje met zorg uitgekozen en dan doe ik daar graag iets mee. Ik scan het kaartje meestal in, zodat ik de naam van de baby in het juiste lettertype op het stukje textiel kan zetten.

Maar! Ik vind letters met een gaatje in niet zo leuk, want dat geeft moeilijk knipwerk en dat durft het resultaat al eens wat lelijker te maken … Soms beperk ik mij tot de eerste letter van de naam van de baby, om het mezelf niet onmogelijk te maken. (Ooit koop ik mij een cameo om dat ‘probleem’ te verhelpen. Ooit.)

Maar! Ik vond een supersimpele oplossing! Strijkletters! Gewoon in de knutselwinkel (ik kocht de mijne bij De Banier, ze hebben die trouwens in verschillende kleuren, niet enkel in zwart met glitters).

strijkletters en slab

Baby Lise werd geboren en ik kon mijn strijkletters meteen uitproberen. De letters op het kaartje kwamen vrij mooi overeen met de letters die ik had gekocht dus dat kwam goed uit. (Ja, ik besef dat er in die naam in dat lettertype geen letters met gaatjes waren, maar waarom het mezelf moeilijk maken (en scannen, overtekenen en knippen) als het ook gemakkelijk kan?)

Volgens de gebruiksaanwijzing mag je, na het uitknippen van de letter, het bovenste beschermlaagje op de letter houden, terwijl je het onderste eraf pulkt, maar dat bleek onmogelijk. Het bovenste laagje gaat er vlotter af dan het onderste dus ik heb dat er ook afgelaten en dat bleek geen probleem.

strijkletters Lise (2) gerhilde maakt

Hierbij is het dus gewoon knippen en strijken, verder geen gedoe.

Een gemakkelijk en snel, maar toch persoonlijk resultaat. Ik ben alvast fan!

Niet gesponsord, geen affiliate links, gewoon enthousiast.

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!