Spelletjes voor volwassenen

Spelletjes voor volwassenen


Nogal een dubbelzinnige titel, ja, I know. Ik ga het niet hebben over spelletjes voor in de slaapkamer, wel over gezelschapspelletjes die je best met volwassenen speelt. Omdat ze iets te vuil zijn voor kinderoogjes, jawel. Wees dus niet gechoqueerd van de foto’s die bij deze blogpost horen, ik heb je gewaarschuwd. De foto’s zijn trouwens duidelijk beter dan de foto’s die je normaal gezien op mijn blog ziet. Ze zijn gemaakt door Yves, die in te huren is voor huwelijk- portret- en vastgoedfotografie. We speelden de spelletjes met Oudjaar en Yves mocht ook meespelen, hoor, maar soms poseerde hij liever met de hond Luna.

Yves en Luna The Photographer

Bears vs Babies

In dit spel van The Oatmeal (Volg die man!) maak je zelf monsters die moeten vechten tegen babylegers. Een leger kan enkel een hoofd zijn (van een pandabeer of een grizzlybeer of een beerdiertje bijvoorbeeld), maar je kan er ook een romp, benen en armen aan bouwen. Met een feesthoed wordt het monster dubbel zo sterk. De lichaamsdelen zijn vaak braaf, maar wij hebben uiteraard ook de uitbreidingsset, met extra vuile kaarten. Het ideale spel ook om te spelen als een Van Oers (denk aan het Frans) die geen kinderen wil.

Bears vs Babies The Photographer

Bears vs Babies The Photographer

Bears vs Babies The Photographer

Exploding Kittens

Nog een spel van The Oatmeal, jawel. Dit is een kaartspel waarbij je vooral niet wil opgeblazen worden door een … exploding kitten. Je hebt allerlei verdedigingskaarten en pestkaarten en de tekeningen en tekstjes op de kaarten zijn op zich al geweldig.

Exploding Kittens The Photographer

Exploding Kittens The Photographer

Cards Against Humanity

De ondertitel – Een partyspel voor verschrikkelijke mensen! – bekt niet in het Nederlands, maar verder is het echt wel een geweldig spel. Zeker als je een beetje een dirty mind hebt. Iedereen krijgt kaarten in zijn hand waarop antwoorden staan. Dan trekt ieder om de beurt een vraag. De anderen geven anoniem een kaart als antwoord op die vraag en de persoon die de vraag heeft getrokken, kiest het beste antwoord. We hebben ons enkele uren geamuseerd met dit spel, enkel onderbroken door het vuurwerk.

Cards Against Humanity The Photographer

Cards Against Humanity The Photographer

Ster van de avond was uiteraard Luna. 🙂

Luna The Photographer

Speel jij graag gezelschapsspelletjes?

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

12 Comments

 • Nathalie
  January 19, 2018 at 9:46 pm

  Cards against humanity was ons oudejaarsavond spelletje vorig jaar, nog nooit zo hard gelachen als toen ☺

  • gerhilde
   gerhilde
   January 20, 2018 at 5:47 pm

   Dat kan ik mij voorstellen. Stijn had een schitterende haiku, maar die is echt te vuil voor publicatie. 🙂

 • Lize
  January 20, 2018 at 7:10 am

  Ik speel graag gezelschapspelletjes maar ik vind er geen gezelschap voor en doe het dus veel te weinig.

 • Silke
  January 20, 2018 at 8:54 am

  Haha, dat laatste ziet er hilarisch uit!
  Wij spelen ook heel graag gezelschapsspelen, en hebben het geluk om vrienden te hebben die dat ook graag doen én dan nog eens een mega-uitgebreide collectie te hebben. Dé ontdekking van het voorbije jaar was voor mij Dixit, waar ik verrassend goed in bleek 😀

  • gerhilde
   gerhilde
   January 20, 2018 at 6:13 pm

   Dat is ook hilarisch. 🙂 Ah, Dixit heb ik nog nooit gespeeld, dank voor de tip!

 • Hilde
  January 20, 2018 at 7:43 pm

  Op Oudejaarsavond – en dat was héél lang geleden – heb ik nog eens gezelschapsspelLen gespeeld. Ik vond dat toen heel plezant. Soms vraag ik me af of er ook gezelschapsspellen bestaan die men alleen kan spelen. Ik ben er nog geen tegengekomen.

  • gerhilde
   gerhilde
   January 21, 2018 at 5:46 pm

   Dan valt het ook niet meer onder de noemer gezelschapsspel natuurlijk. Met een stok kaarten kan je wel op je eentje patience spelen of tienen …

   • Hilde
    January 23, 2018 at 2:07 pm

    Tja…dat is ook weer waar… Kaartenspellen zeggen me eigenlijk heel weinig. Misschien moest ik maar eens op zoek gaan naar zulke spellen.

    • Fré
     January 29, 2018 at 8:56 am

     Dag Hilde,
     Mijn zus (niet Gerhilde) leende me ooit het spel Friday terwijl ik in het ziekenhuis lag. Het is een kaartspel dat je alleen speelt.

     Het concept: Je zit op het eiland van Robinson Crusoe en jij bent Vrijdag, de man die Robinson op een vrijdag leert kennen. Jij moet er voor zorgen dat die domme/onwetende Robinson overleeft want als “inboorling” weet jij meer van het leven op zo’n eiland dan hij.

     Ik vond het een leuk spel dat de tijd in het ziekenhuis en de tijd thuis op de zetel aanzienlijk sneller heeft doen passeren.

     https://boardgamegeek.com/boardgame/43570/friday

     • Hilde
      February 5, 2018 at 4:29 pm

      Oh dank je wel voor het idee. Daarnaar ga ik dan eens op zoek. Intussen ben ik er zelf ook achter gekomen dat ‘Smartgames’ ook heel wat ‘1player’ spellen in hun assortiment heeft. Mogelijk is dat ook wat.

 • Le petit requin
  January 24, 2018 at 12:15 pm

  Cards against humanity speelde ik nog niet zo lang geleden en is inderdaad heel leuk!
  Ik speel ongeveer 1x per maand gezelschapspelletjes; we komen dan met een groepje samen, de meesten brengen wat spelletjes mee en daar kiezen we dan uit. Had er tot nu toe zelf geen, maar in de kerstvakantie heb ik Cluedo vanop de zolder van mijn ouders gehaald; altijd graag gespeeld 🙂 Die Exploding Kittens ga ik eens zoeken hier in de winkel, ziet er tof uit!

 • Bente
  January 24, 2018 at 3:35 pm

  Ik ben geen enorme spelletjes fan.. Maar in grote groepen vind ik ‘De grote Dalmutti’ een enorme aanrader!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram