Nogal een dubbelzinnige titel, ja, I know. Ik ga het niet hebben over spelletjes voor in de slaapkamer, wel over gezelschapspelletjes die je best met volwassenen speelt. Omdat ze iets te vuil zijn voor kinderoogjes, jawel. Wees dus niet gechoqueerd van de foto’s die bij deze blogpost horen, ik heb je gewaarschuwd. De foto’s zijn trouwens duidelijk beter dan de foto’s die je normaal gezien op mijn blog ziet. Ze zijn gemaakt door Yves, die in te huren is voor huwelijk- portret- en vastgoedfotografie. We speelden de spelletjes met Oudjaar en Yves mocht ook meespelen, hoor, maar soms poseerde hij liever met de hond Luna.

Yves en Luna The Photographer

Bears vs Babies

In dit spel van The Oatmeal (Volg die man!) maak je zelf monsters die moeten vechten tegen babylegers. Een leger kan enkel een hoofd zijn (van een pandabeer of een grizzlybeer of een beerdiertje bijvoorbeeld), maar je kan er ook een romp, benen en armen aan bouwen. Met een feesthoed wordt het monster dubbel zo sterk. De lichaamsdelen zijn vaak braaf, maar wij hebben uiteraard ook de uitbreidingsset, met extra vuile kaarten. Het ideale spel ook om te spelen als een Van Oers (denk aan het Frans) die geen kinderen wil.

Bears vs Babies The Photographer

Bears vs Babies The Photographer

Bears vs Babies The Photographer

Exploding Kittens

Nog een spel van The Oatmeal, jawel. Dit is een kaartspel waarbij je vooral niet wil opgeblazen worden door een … exploding kitten. Je hebt allerlei verdedigingskaarten en pestkaarten en de tekeningen en tekstjes op de kaarten zijn op zich al geweldig.

Exploding Kittens The Photographer

Exploding Kittens The Photographer

Cards Against Humanity

De ondertitel – Een partyspel voor verschrikkelijke mensen! – bekt niet in het Nederlands, maar verder is het echt wel een geweldig spel. Zeker als je een beetje een dirty mind hebt. Iedereen krijgt kaarten in zijn hand waarop antwoorden staan. Dan trekt ieder om de beurt een vraag. De anderen geven anoniem een kaart als antwoord op die vraag en de persoon die de vraag heeft getrokken, kiest het beste antwoord. We hebben ons enkele uren geamuseerd met dit spel, enkel onderbroken door het vuurwerk.

Cards Against Humanity The Photographer

Cards Against Humanity The Photographer

Ster van de avond was uiteraard Luna. 🙂

Luna The Photographer

Speel jij graag gezelschapsspelletjes?

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!