Verbeelding Book Challenge 2018: januari

Verbeelding Book Challenge 2018: januari


Januari begon goed, met meteen twee geweldige boeken: Noord en A Little Life. Nadien volgden nog twee boeken, heerlijk, zo’n hoog leestempo! Voor mij is dat toch hoog. Ik lees geen dertig boeken per jaar dus ik zal ook niet één punt per boek gebruiken. Hierdoor kan het in het begin best snel gaan, maar zal ik later op het jaar waarschijnlijk wel per boek één puntje kunnen schrappen.

 1. Een boek met een dier in de titel
 2. Een boek met een plaatsnaam in de titel: Woesten van Kris Van Steenberge
 3. Een boek met een typografische cover (geen foto of illustratie, alleen maar mooie letters)
 4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennium gestorven is
 5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat: A Little Life van Hanya Yanagihara kocht ik eind 2015, toen iedereen er zo positief over was, maar ik kwam er maar niet toe. Soms heb ik schrik van dikke boeken. Geheel onterecht zo bleek, want ik las het boek uit in vijf dagen. Het is dan ook echt beklijvend.
 6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat
 7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads: Noord van Sien Volders: ik zit zelf niet op Goodreads, maar dit blijkt een moeilijk puntje. Ik ben blij dat ik het boek zo snel heb gelezen na het verschijnen en op het moment van schrijven (9 januari) staan er 58 reviews van het boek op Goodreads. Intussen zijn het er 113, maar toen ik het las, waren het er dus minder dan 100.
 8. Een boek dat begint met ‘Er was eens’
 9. Een boek waarin de dood centraal staat: ik ga niet zeggen dat de dood het hoofdthema is van A Little Life (ik zou eerder zeggen dat dat vriendschap of misbruik is), maar de dood is toch wel een sterk thema in dit boek, in verschillende vormen.
 10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jij
 11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent (je mag uiteraard een vertaling lezen): Spoetnikliefde van Haruki Murakami, mijn Japans is onbestaande.
 12. Een boek van een auteur die minstens al tien boeken heeft geschreven: Spoetnikliefde van Haruki Murakami. Spoetnikliefde was zijn elfde boek, intussen zit hij al boven de dertig, denk ik.
 13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken: gezien de populariteit en het feit dat het boek al in verschillende talen verschenen is, vermoed ik dat ik met A Little Life ook dit puntje kan schrappen. Bij Goodreads staat ‘ten editions’ dus: jawel!
 14. Een boek met een X in de titel
 15. Een boek met een alliteratie in de titel: A Little Life, jawel.
 16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
 17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
 18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond: Spoetnikliefde speelt zich af in Japan en op een Grieks eilandje. Twee keer raak dus!
 19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
 20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
 21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is: Woesten van Kris Van Steenberge, de tweeling Valentijn en Nameloos zijn belangrijke personages. Ze groeien op tot volwassenen, maar vooral de kinderjaren zijn belangrijk.
 22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
 23. Een boek over een alleenstaande ouder
 24. Een boek dat zich afspeelt in China
 25. Een tweedehands boek
 26. Een boek met bloemen op de cover
 27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt: Woesten van Kris Van Steenberge: veel belangrijke scènes zijn er niet, maar er is effectief een scène in een gevangenis dus ik ga het laten tellen.
 28. Een boek met een portret op de cover
 29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin …)
 30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert: 5, 9, 13 en 15 kan ik schrappen met A Little Life! Dat zijn er vier, maar dat zal ook wel tellen. 🙂

Momenteel is het nog gemakkelijk, benieuwd hoe dat gaat evolueren … Mijn initialen zijn trouwens GVO, als iemand een schrijver kent met dezelfde initialen: alle tips zijn welkom!

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

12 Comments

 • Evi
  January 31, 2018 at 3:56 pm

  Wat een leuke update! Deze maand stond lezen hier eerder op een laag pitje. Een update volgt binnenkort 🙂

 • Elisse
  January 31, 2018 at 5:37 pm

  Amai, da’s al flink gelezen! Ik ben op 3 boeken gestrand, ook niet verkeerd. En in februari zit ik effectief aan het strand, dus dan zal er ook wel wat gelezen worden denk ik! Is er eigenlijk een reden waarom jij zelf niet op Goodreads zit?

  • gerhilde
   gerhilde
   February 1, 2018 at 6:02 pm

   Drie boeken is zeker niet slecht! Iets om naar uit te kijken in februari. 🙂
   Euhm, vooral omdat ik al genoeg social media heb? Geen fut om al mijn gelezen boeken in te brengen, geen zin om altijd een review te schrijven of sterren te geven …

 • fieke
  January 31, 2018 at 7:59 pm

  Wauw, een vlotte start! Ik deed bijna een halfjaar over A Little Life. Naar Noord ben ik wel heel benieuwd geworden!
  En ik vraag me ook af waarom je geen Goodreads hebt. Hou je ergens bij wat je al gelezen hebt, of wat je nog wil lezen?

  • gerhilde
   gerhilde
   February 1, 2018 at 6:04 pm

   Ik heb Noord echt graag gelezen, het leest ook heel vlot. Op mijn blog hou ik al eens bij wat ik gelezen heb, op Pinterest meestal wat ik nog wil lezen. Echt efficiënt is het niet, maar voorlopig werkt het wel voor mij.

 • Sofie
  February 1, 2018 at 8:22 pm

  Wow, een dik boek uitlezen in 5 dagen!!

  • gerhilde
   gerhilde
   February 2, 2018 at 3:42 pm

   Ja, ik vond het zo beklijvend … Normaal gezien zou ik daar meer dan een maand over doen, denk ik, maar ik kon het niet loslaten.

 • Hilde
  February 2, 2018 at 1:49 pm

  Hier staan heel wat interessante toppertjes tussen.

 • Nathalie
  February 3, 2018 at 3:56 pm

  En ik ben nog steeds aan het worstelen met The pale king, maar het einde is (eindelijk ) in zicht!

  • gerhilde
   gerhilde
   February 4, 2018 at 11:13 am

   Chapeau! Het was echt mijn ding niet en ik ben blij dat ik het – tegen mijn gewoonte in – opzij heb gelegd. Anders had ik niet zoveel pareltjes kunnen lezen in januari.

 • Tine Vanhaevre
  February 3, 2018 at 5:16 pm

  Nadat een collega mij had aangesproken over een klein leven en ik dan hier ook las dat jij hem zo beklijvend vond hem toch maar aangeschaft en wat is dat seg… vanaf blz 1 gegrepen en hij leest als een trein… kan hem met moeite wegleggen maar heb soms even rust nodig van de beklemmende sfeer die hij begint te krijgen, hij grijpt naar de keel. Ben halfweg op anderhalve dag en wil gewoon weten hoe het verder gaat!

  • gerhilde
   gerhilde
   February 4, 2018 at 11:14 am

   Ik begrijp helemaal wat je zegt. Blij dat ik je (zonder het zelf te weten) over de streep heb kunnen trekken!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram