Deze maand geeft Anke van smollen.be een recept voor een crumble met kweeperen. Als je geen kweeperen hebt, kan je ze ook vervangen door gewone peren. Of je kan op zoek gaan naar kweeperen. 🙂

kweeperencrumble met karamel en amaretto smollen

Schil 3 kweeperen, snij in partjes en daarna in blokjes. Stoof ze beetgaar in een bodempje water met een goeie scheut amaretto. Voeg naar smaak een stukje gember, een zakje vanillesuiker, wat steranijs, kaneel en kardemom toe. Schil een appel en snij in blokjes. Meng de appelblokjes onder de kweeperen en leg het fruit in een ovenschotel. Snij een aantal zachte karamels in stukjes en leg deze bovenop de peren.

Maak vervolgens het kruimeldeeg. Meng hiervoor 300 gram bloem met een snuifje zout, 50 gram havervlokken, 50 gram amandelschilfers en 150 gram witte suiker. Werk er met je vingers 200 gram koude boter in blokjes door tot je grove kruimels krijgt. Bedek de peren met het deeg en zet de ovenschotel een half uurtje in de oven op 180 °C tot het deeg lichtjes bruin kleurt.

Serveer lauwwarm met een bolletje ijs en/of slagroom.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!