Deze keer stel ik twee creatieve vrouwen/meisjes voor, met een uniek verhaal. Ook hun spullen zijn tot eind december te koop in TOKO139.

Petit Petou

Petit Petou flatlay

Ik ben geboren met cerebrale parese, beter gekend als hersenverlamming wat stijfheid en spasticiteit van de spieren betekent, met als gevolg o.a. een beperkte mobiliteit. Mijn ouders, en vooral mijn mama, hebben er altijd naar gestreefd om mij zoveel als mogelijk zelfredzaamheid bij te brengen, wat na veel vallen en opstaan (soms ook heel letterlijk) toch mooi is gelukt.

Als jonge dynamische vrouw woon ik alleen in een tof appartementje in hartje Lier, samen met Mylo (een trouwe viervoeter).  We maken dagelijks vaak met de manuele rolstoel of de elektrische aankoppelfiets lange wandelingen en stranden dan gegarandeerd op één of ander terrasje of in een leuk cafeetje.

Met mijn aangepaste wagen rondrijden lukt iets minder goed o.w.v. vermoeidheid en concentratiestoornissen na drie zware epileptische aanvallen op 2 dagen tijd.

Aan personen met een NAH (niet aangeboren hersenletsel) wordt in de media regelmatig aandacht besteed via acties, crowdfunding, benefiet-optredens … echter voor personen met een aangeboren hersenletsel bestaat er zelfs geen rolstoeltraining.

Ook de reguliere arbeidsmarkt is nog lang niet klaar voor mensen met een aangeboren (fysieke) beperking, daarom hebben mijn ouders enkele jaren geleden hun zaak (schilder- en behangwerken) uitgebreid.

‘Volgens ons zit dé charme van echte post nog steeds in een handgeschreven brief, een mooie verjaardagskaart, een sterktekaartje in moeilijke tijden of gewoon in leuke post. Want geef toe … Een kaartje versturen en ontvangen maakt het toch veel persoonlijker dan onze virtuele wereld. Een fijne kindertijd bracht mij terug naar herinneringen aan de geur van oma’s verse gebak, de verhalen bij de open haard of de post die op de deurmat viel.’

 Enkele jaren geleden bij een start van vijf kerstkaarten en dankzij de enthousiaste reacties van klanten, hebben zij intussen het eigen label Petit Petou kunnen oprichten.  

‘Postkaarten met een knipoog naar toen, waar elementen uit het verleden typeren en een kwalitatief papierstructuur voor de nostalgische touch zorgt. Mijn overgrootvader noemde alle achterkleinkinderen “Petouteke”, waarschijnlijk omdat hij alle namen niet meer kon onthouden.’

Creativiteit zit bij ons in het bloed en starten met een kaartenlabel was voor mij het begin van een ‘betekenis’ in mijn open sociaal leven.

Petit Petou geheim van het levenPetit Petou sterkte

FB: petitpetoukaartjes
Instagram: petitpetou

 

ComfortAbel

ComfortAbel hoodies 3

Naam? Abel Van Dyck  

Leeftijd? 15 jaar 

Wat maak je? Ik maak zelfgemaakte collages die ik laat bedrukken op hoodies, T-shirts, babyartikelen en tassen. 

Wanneer begon je hiermee? Vorig jaar in september op een zaterdag verveelde ik me. Ik begon wat te tekenen en plaatjes te zoeken en zo ontstonden er leuke ideeën voor collages.

Social media? Instagram: comfortabel

Website? www.comfortabel.fashion

Waar haal je je inspiratie vandaan? Ik haal mijn inspiratie eigenlijk nergens specifiek vandaan. Soms komt er gewoon plots een supertof idee in me op en begin ik eraan te werken.  Elke collage heeft haar eigen titel. De titels gaan over het leven zoals ‘The shit of 2017’  of ‘We do not deserve power over our earth’.

Wat vind je het leukste aspect aan je job? Dit is natuurlijk mijn job niet want daar ben ik nog veel te jong voor. Het is mijn hobby en wat ik er zo leuk aan vind is dat je zo vrij kan zijn als je wilt, alles kan en mag bij collages.  Het mag heel fantasierijk zijn en je hoeft niet aan regels te voldoen. En zo kun je leuke speelse beelden creëren.

Waar droom je nog van? Mijn allergrootste droom is om een zeer bekende kledinglijn te hebben zoals de Antwerpse Zes. Ik droom ervan om mijn eigen modeshows te kunnen bezichtigen in Parijs, Milaan of zelfs in New York … Een echte meisjesdroom. :))

ComfortAbel tote bag

ComfortAbel T-shirts

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!