#makersgonnamake: Anke Willeme


Anke deelt hier al verschillende jaren maandelijks een recept. Ze is mijn vroegere schoonzus, maar vooral het brein achter smollen.be. Ze kan heerlijk koken, maar heeft nog veel meer talenten en interesses wat ook te merken is aan haar multiondernemerschap.

Naam? Anke Willeme

Leeftijd? 31

Wat maak je? Taarten en koekjes, dessertenbuffetten, foodfoto’s …  Daarnaast ben ik freelance online marketeer en copywriter, zorg ik voor andere mensen hun huisdieren als ze niet thuis zijn en werk ik 2 dagen per week in een landwinkel in Zeeuws-Vlaanderen.

Wanneer begon je daarmee? Met bakken als kind, al snel had ik een eigen keukentje in de veranda met een echte oven. Interesse voor koken volgde snel daarna, met foodfotografie ben ik nog maar een paar jaar serieus bezig. Sinds 2015 werk ik als freelancer, in 2018 nam ik een bijbaantje in de landwinkel.

Website en/of social media? www.contentement.nl, www.smollen.be en www.de-smul.be

Anke Willeme

Waar haal je je inspiratie? Ik scheur altijd receptjes uit tijdschriften die op een klembord in m’n keuken staan. Kookboeken heb ik eigenlijk amper, maar ik spendeer wel veel tijd op Pinterest en ik probeer gewoon veel zelf uit.

Wat vind je het leukste aspect van je job? De afwisseling. Eerst lekker met m’n handen werken in de keuken en terwijl m’n taarten in de oven staan, kan ik op de laptop met m’n freelancewerk bezig zijn. Daarna een frisse neus halen met andere mensen hun honden en de dagen waarop ik in de landwinkel werk, heb ik een fijn contact met klanten en collega’s.

Waar droom je nog van? Ik zou het erg leuk vinden om ergens in de buurt op een mooie plek een klein vakantiehuisje gezellig in te richten en te verhuren. Dat zie ik helemaal voor me: dat er een versgebakken taartje klaarstaat voor de gasten, een mandje ontbijt aan de deur hangt ‘s ochtends, alles aanwezig om zelf lekker te koken … Het soort huisjes waar ik zelf graag op vakantie ga aanbieden aan andere mensen dus.

Anke Willeme met hond
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram