Van de keuken gaf ik in 2017 al een update, maar dat was nog van een tussenfase. De keuken onderging zo’n metamorfose dat er een volledige voor en na van mag zijn.

VOOR

Achter dat glas was de koer, van 1 m², tussen hoge muren. Natuurlijk licht krijgen in de keuken en living (naast de gootsteen) ging dus sowieso een uitdaging worden.

Dus lieten we de volledige achterbouw afbreken, om die opnieuw op te laten bouwen met geïsoleerde muren en grotere ramen.

groot raam in de keuken
Dat kleine raam met troebel glas werd een groot raam met helder glas. Een grote verbetering!

Een deel van het plafond in de keuken werd ook glas (een idee van de architecte) om zo nog meer licht in de keuken te krijgen.
koer groter

Het stukje keuken aan de gootsteen werd mee geïntegreerd in de koer, die verdubbelde in oppervlakte. Van 1 naar 2 m², ja. Daardoor is er nu ook meer natuurlijke lichtinval in de living.

NA

Nadien kwam er ook nog een nieuwe vloer in (cementtegels die doorlopen in de hal) en werden de muren afgewerkt. Er kwam ook een hangende tafel/toog op maat, om plaats te besparen.

Dit alles was een proces van jaren, we kochten het huis in 2014 en ik liet het afwerken in 2021.

Het gaf een enorme voldoening om de beschermende folie van de keukenkastjes te kunnen halen! Heel blij met wat deze ruimte geworden is. Ik geniet er elke dag van en hoop nu dat ik nu wel graag ga beginnen te koken. De setting nodigt alleszins uit.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!