Overload aan rode besjes


Per toeval kreeg ik dit jaar via drie verschillende kanalen rode besjes. Lekker, zeker en vast, maar ik had er wat veel van. Dus probeerde ik er wat verschillende dingen mee te maken. Een eerste lading rode besjes ging in een broodpudding. Ik maakte die snel tussendoor, waardoor er niet echt veel rode besjes in de broodpudding zaten en je ze bijna niet proefde.

Nadien maakte ik ook nog een appeltaart en voegde rode besjes toe. De appeltaart maakte ik intussen al enkele keren (ik hou van simpele, lekkere gerechten). In het begin was het even uitzoeken hoeveel appelen je kan/moet gebruiken en gebruikte ik er wat te weinig. Intussen weet ik: ‘hoe meer appelen, hoe beter’ en ook dat het mooi schikken van de appelschijfjes de taart niet per se lekkerder maakt. Ik ging deze keer voor blokjes en gooide er een hele hoop besjes bij.

appeltaart met rode besjes

Ik maakte de taart met stevia (al zit er ook boter in de taart, dus echt light is ze niet) en halveerde gewoon de hoeveelheid suiker voor de stevia (kristalkorrel, die geeft niet de typische nasmaak). Normaal gezien werkt dat goed, maar omdat ik echt wel veel (zure) rode besjes in de taart had gedaan, gaf ik de taart (na een eerste proefsessie) nog een laagje stevia en stak ik ze opnieuw in de oven. Veel beter!

Er staat hier nog een laatste bakje rode besjes in de koelkast.Binnenkort kan ik dus best nog eens op zoek gaan naar een lekker recept om ze in te verwerken.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

4 Comments

 • Anke
  August 18, 2013 at 8:11 pm

  Ik heb er flink elke dag een beetje van gegeten, maar het duurde inderdaad lang eer het bakje leeg was (en ik er genoeg van had). De taart ziet er in ieder geval zeer goed uit, en in een smoothie draaien lijkt me eventueel ook een gemakkelijke oplossing.

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 18, 2013 at 9:51 pm

   Goed idee, ja, maar dan wel in het weekend. In de week heb/maak ik geen tijd om een smoothie te fabriceren. 🙂

 • Lelie - A Bouquet of Buttons
  August 18, 2013 at 9:06 pm

  ik heb vandaag een heerlijke smoothie gemaakt met rode besjes, kersen, aardbeien en sojamelk (ongezoete). Heerlijk! Mijn vriend wou eerste niet meedrinken tot hij de geur rook. Echt heerlijk. En ook zalig als ontbijt met wat haver en lijnzaad erbij. Hmmm

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   August 18, 2013 at 9:52 pm

   Klinkt goed, ja. Dat ga ik dit weekend eens proberen, denk ik!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram