Per toeval kreeg ik dit jaar via drie verschillende kanalen rode besjes. Lekker, zeker en vast, maar ik had er wat veel van. Dus probeerde ik er wat verschillende dingen mee te maken. Een eerste lading rode besjes ging in een broodpudding. Ik maakte die snel tussendoor, waardoor er niet echt veel rode besjes in de broodpudding zaten en je ze bijna niet proefde.

Nadien maakte ik ook nog een appeltaart en voegde rode besjes toe. De appeltaart maakte ik intussen al enkele keren (ik hou van simpele, lekkere gerechten). In het begin was het even uitzoeken hoeveel appelen je kan/moet gebruiken en gebruikte ik er wat te weinig. Intussen weet ik: ‘hoe meer appelen, hoe beter’ en ook dat het mooi schikken van de appelschijfjes de taart niet per se lekkerder maakt. Ik ging deze keer voor blokjes en gooide er een hele hoop besjes bij.

appeltaart met rode besjes

Ik maakte de taart met stevia (al zit er ook boter in de taart, dus echt light is ze niet) en halveerde gewoon de hoeveelheid suiker voor de stevia (kristalkorrel, die geeft niet de typische nasmaak). Normaal gezien werkt dat goed, maar omdat ik echt wel veel (zure) rode besjes in de taart had gedaan, gaf ik de taart (na een eerste proefsessie) nog een laagje stevia en stak ik ze opnieuw in de oven. Veel beter!

Er staat hier nog een laatste bakje rode besjes in de koelkast.Binnenkort kan ik dus best nog eens op zoek gaan naar een lekker recept om ze in te verwerken.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!