[hartje] zijden tofu


Sinds mijn dieet is afgelopen zoek ik naar lekkere tussendoortjes die niet te veel calorieën bevatten. Ik probeerde al heel wat uit, sommige dingen waren heel geslaagd, andere minder. Ik maakte al deze brownies, verving de suiker door stevia of sucralose en de boter door appelmoes of yoghurt in cake, maakte eierkoeken, de koekjes van Mme Zsazsa (alweer met stevia of sucralose), appelflapjes met suikervervanger, deze koekjes … Ik kocht in de winkel ook al eens een pakske om light chocomousse te maken. Mijn vriend vond het wel oké (hij had wel een verkoudheid), mij deed het te hard denken aan de nep-dessert-pakjes van tijdens mijn dieet. Dat komt hier dus niet meer in huis.

Ik ontdekte op het wereldwijde web wel een ander interessant ingrediënt om chocomousse mee te maken: zijden tofu!

zijden tofu

Ik las verschillende receptjes en combineerde die tot volgend receptje.

Benodigdheden:
* 400 gram zijden tofu (te koop in de Delhaize bij de vegetarische producten of de natuurwinkel)
* 300 gram pure chocolade
* 60 ml sojamelk
* 2 eetlepels agavestroop
* eventueel vanille(nep)suiker

* Smelt de chocolade met de sojamelk au bain-marie of in de microgolf (de sojamelk zorgt er meteen voor dat de chocolade niet kan aanbranden).
* Giet de zijden tofu af doe alle ingrediënten in de blender.
* Mix en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

De chocomousse is wel vrij zwaar, dus als je een luchtigere mousse wilt, spatel je er best nog twee opgeklopte eiwitten doorheen (heb ik nog niet getest, maar ben het wel tegengekomen in een kookboek, dus dat zal wel werken).

300 gram chocolade is niet supergezond, dus toen ik haar recept zag voor frambozenmousse, wilde ik dat graag testen. Frambozen blijken niet het beste fruit (of je moet de pitjes eruit zeven) en bij mij werd de mousse niet zo vast. Lekker is het wel, maar helaas gaat er (wat mij betreft) niets boven chocolade.

Conclusie: Gerhilde [hartje] zijden tofu (behalve de taalfout dan: bereid med?).

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

1 Comment

  • Annelyse
    November 9, 2013 at 10:35 am

    Lol tofuchocomousse… Hoe kom je erop 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram