Wat eten we vandaag?


Lasagne van de schoonmoeder. 🙂

Onder het motto ‘ik kan niet kappen en breken, maar help mijn zoon wel graag bij zijn verbouwingen’ zorgt mijn schoonmoeder wekelijks voor een gezonde maaltijd (en een zak vuile was die proper en gestreken terugkomt, jawel, luxebeestjes zijn we) die wij gewoon op te warmen hebben. We mogen zelfs verzoekjes doen, maaltijdgewijs.

Ik kook niet geweldig graag en nu wij kamperen in onze bouwwerf, spreekt koken mij nog minder aan. Doordat we dan ook nog eens onze vaatwasmachine hebben moeten opgeven en we dus (bijna) dagelijks moeten afwassen, lonken fastfood en afhaalmaaltijden om de hoek … Die schoonmoeder die zo graag wil helpen is dus zeer welkom hier en ik kan dat iedereen aanbevelen.

Verder ben ik vooral fan van de diepvries om iets op tafel te krijgen: diepvriesgroentjes, diepvries(nep)vlees en diepvriespatatjes/-puree. Altijd iets in huis om gemakkelijk eten op tafel te zetten en geen eten dat over datum geraakt. Verder zit tomatenpuree ook standaard in de keukenkast (en gooi ik daar gewoon in wat ik in huis heb) en ben ik fan van quiche en wokken. Receptjes ga ik hier niet delen, maar kijk gerust eens bij mijn schoonzus, die toevallig lasagne in de kijker heeft staan vandaag. Door haar gemaakt, niet door haar moeder.

Deze blogpost kadert in het project #boostyourpositivity.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • fiekefatjerietjes
  February 13, 2015 at 8:46 am

  Wat lief van de schoonmama!

 • meisje
  February 13, 2015 at 4:17 pm

  Altijd leuk als er iemand zo voor je zorgt, zoals je schoonmama met een maaltijd of de was! Zeker nu jullie midden in de werken zitten …

 • Anke
  February 18, 2015 at 1:57 pm

  Als ge de schoonmoeder haar keuken beu bent, kunt ge altijd bij de schoonzus aanschuiven hé 😉

  • gerhilde
   gerhildemaakt
   February 18, 2015 at 7:12 pm

   Voorlopig valt dat goed mee, maar dank voor het aanbod. 🙂

 • Le petit requin
  February 18, 2015 at 2:19 pm

  Kan mij wel inbeelden dat je nu absoluut geen zin hebt in koken; super dus dat de schoonmoeder teveel fastfood helpt vermijden 🙂
  De website van de schoonzus ga ik eens uitpluizen!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram