Jawel, snoepjeswodka! Ik zag het ooit passeren op de blog van A Beautiful Mess (Aanrader! Al is dat niet de eerste keer dat ik dat hier verkondig.) en het intrigeerde mij. Niet dat ik zo’n grote wodkafan ben (behalve dan om vanille-extract mee te maken natuurlijk), maar ik drink al eens graag LimskayaΒ en ik had wel zin om nog eens wat te experimenteren.

snoepjeswodka - gerhilde maaktDus kocht ik snoepjes en wodka, veel wodka. Ik had geen zin om aparte flesjes te kopen en besloot per smaak een volledige fles te gebruiken.

snoepjeswodka - gerhilde maaktSnoepjes in de wodka en wachten maar. Spoileralert: zachte snoepjes lossen niet volledig op, vanwege de gelatine. Gelukkig geven ze wel hun smaak af en na een paar uurtjes zag dat er zo uit.

snoepjeswodka - gerhilde maaktNieuwe poging dan maar, met harde snoepjes. Violetjes, mmm!

violetjeswodka - gerhilde maaktDat zag er al iets beter uit na een paar uur, violetjes lossen gelukkig wel volledig op.

violetjeswodka - gerhilde maaktEven schudden voor gebruik en klaar!

Je mag er gerust veel snoepjes in doen (ik deed er uiteindelijk ongeveer 25 in). Zo geven ze veel smaak af en toch wordt de wodka niet siroopachtig.

Deze wodka is wel ongeveer dubbel zo straf als Limskaya, dus ik drink deze verdund, met iets cola-achtigs.

Conclusie?

* Gemakkelijk om te doen en in een mooie fles is het nog een leuk cadeautje.
* Gebruik liever harde snoepjes dan zachte.
* Ik heb nu veel te veel wodka in huis.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!