Voor mij is het een evidentie om rekening te houden met het milieu. Vanaf het moment dat ik een beetje voor mezelf moest zorgen (vanaf dat ik op kot ging dus), kocht ik schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten die biologisch afbreekbaar zijn. Meestal toch. Shampoo bleek daarin een moeilijke. Ik heb namelijk schilfertjes (pellekes, roos …) en ik loop daar liever niet mee te koop. Natuurlijke shampoos deden nooit wat ze zouden moeten doen, dus bleef ik terugkeren naar niet-natuurlijke shampoos. Al deden die ook niet per se wat ze zouden moeten doen, maar ze deden toch beter hun werk en ik kon het wat onder controle houden.
En toen kwam ik in de plaatselijke natuurwinkel volgende flessen tegen.
Anti-roosshampoo van Urtekram. Ik had nog nooit van het merk gehoord, maar het zag er al iets professioneler uit dan eerdere merken die ik probeerde (al zegt de verpakking natuurlijk niet alles). De prijs viel ook best mee (in vergelijking met bijvoorbeeld Lush dan toch: 9,99 euro voor 500 ml) en ik besloot het nog eens te proberen.
Terwijl ik nog bezig was mijn oude fles shampoo leeg te maken, schreef Zolea een positieve review over andere producten van Urtekram: Rasul Shampoo & Camomile Conditioner. Dat maakte mij nog wat nieuwsgieriger.
Intussen gebruik ik de shampoo al twee/drie maanden en ben ik aan mijn tweede fles bezig. Ik kocht onlangs een derde omdat ik in de nabije toekomst niet meer zo regelmatig aan die natuurwinkel ga passeren. Ik wilde eigenlijk meteen ook een vierde kopen, maar ze hadden nog maar een fles op voorraad. Dat zegt wel genoeg, zeker?
Ik ben dus tevreden over de shampoo. Na het wassen voelt mijn haar wat stroef aan, maar dat is eigenlijk altijd bij natuurlijke shampoos en ik vind dat ook helemaal geen probleem. Het belangrijkste is dat ik mijn pellekes onder controle heb zonder chemische troep. Me happy!
Urtekram is niet op de hoogte van deze blogpost.
Verdunde appelazijn zou ook goed werken tegen roos, eventueel met wat etherische oliën met antirooswerking (bijvoorbeeld lavendel, tea tree, rozemarijn of patchoeli). Ik heb geen last van roos, maar als mijn haar wat droger aanvoelt, gebruik ik wat vaker mijn appelazijn’conditioner’.
Ik gebruikte verdunde appelazijn de laatste maanden voor mijn nieuwe shampoo bovenop de niet-natuurlijke anti-roosshampoo (een keer per week), maar die van Urtekram heeft dat niet nodig. Maar dat werkt inderdaad. Ik had ook gelezen dat dat als conditioner werkte, maar bij mijn haren merkte ik daar niet veel van.
Oh ik hou ook van Urtekram
Bedankt voor de tip! Ik ga de shampoo zoeken en proberen. Maar wel pas na mijn But nothing new maand. De voorraad shampoo is hier namelijk nog niet op 😉 Weet je of er ook een variant is voor haar dat snel vet wordt?
Ik vrees ervoor. Behalve als het komt door een ‘irritated scalp’: http://www.urtekram.com/search/shampoo?c=rpbP.