Een jaar geleden verhuisden wij naar ons nieuwe huis. We gingen afgelopen week nog eten met mijn zus en haar man, want zij kochten ons oude huis over en wonen nu dus een jaar in onze vorige woning. Zeer handig voor ons toen, want geen periode van onzekerheid en eigenlijk past ons vorige huis ook gewoon beter bij hen dan bij ons.

We wonen nu dus sinds een jaar in ons projectje. Een jaar lang leven in het stof, meer kamperen eigenlijk dan wonen. Veel mensen die ons huis komen bekijken, begrijpen wel wat we erin zien (en wat we ervan willen maken), maar zeggen meteen ook dat ze nooit zouden kunnen leven zoals wij doen.

Wij wonen ook echt wel basic met een keuken die niet echt een keuken te noemen is (idem voor het badkamertje) en een leef- en slaapruimte die een geheel vormt. Onze kleren zitten in curverboxen en ik heb geen bureau meer (maar blog vanuit bed, met de laptop op de schoot). Het is allemaal basic, maar het lukt wel. Onlangs moest ik enkele (oud-)collega’s nog overtuigen dat mijn vriend en ik niet meer ruzie hebben dan vroeger. Ja, het is basic, maar het lukt wel, echt waar. Al heeft de zomer (en het kunnen vluchten uit huis) misschien wel geholpen. Hoewel, afgelopen winter was ook rustig, wij zijn eigenlijk sowieso niet echt ruziemakers.

Toen we aan ons projectje begonnen, dacht ik dat we na een jaar verder zouden staan met onze verbouwingen. Binnen zitten we nog in het stof, tot nu toe hebben we vooral de buitenkant van het huis aangepakt. We hebben in de kelder gewerkt, hebben een nieuw dak, een geรฏsoleerde zijgevel en al enkele nieuwe ramen. Later deze maand krijgen we ook vooraan nieuwe ramen (en zal ik nog eens een nieuwe update geven van de voorgevel). We hebben wel al veel muren afgekapt, maar helaas nog niets kunnen afwerken. Het plan is nu om de bovenste verdieping af te werken, zodat we naar daar kunnen verhuizen en ons ook eens echt kunnen afsluiten van de verbouwingen. Helaas werk je een kamer niet op een-twee-drie af, zeker niet als je echt van nul moet beginnen.

Ik had verwacht ik dat ik vanalles ging missen, maar dat valt eigenlijk goed mee. In ons vorige huis hadden we een bad, nu enkel een kleine douche (die natuurlijk veel te laag is voor mijn vriend), maar eigenlijk mis ik dat bad niet. Af en toe missen we ons tweede toilet, maar dat is gelukkig maar af en toe. Wat ik vooral mis, is onze vaatwasmachine. Doordat we niet echt een fatsoenlijke keuken hebben, eten we vrij vaak buitenshuis, maar dat lukt natuurlijk niet dagelijks. De afwas durft zich al eens op te stapelen en afwassen vind ik sowieso al niet leuk, maar met een pompsteen die ongeveer twintig centimeter te laag hangt, houdt afwassen vooral ook rugpijn in (voor zowel mijn vriend als voor mij) en dat nodigt natuurlijk niet echt uit.

Enfin, ik wil niet klagen. We doen dat goed hier, vooral mijn vriend dan, die weet gelukkig van aanpakken op vlak van de verbouwingen en het lukt. Ja, ik zal blij zijn als we ooit opnieuw een bad, een tweede toilet en een vaatwas hebben, maar eigenlijk gaat dat kamperen ons wel af. We zien er de charme nog wel van in, dus het lukt wel, maar ik hoop toch dat we tegen begin november volgend jaar al een pak verder staan.

Ik ben benieuwd! Jij ook?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!