Recept van de maand #3: Pannenkoekjes met pompoen en feta


junnekes receptenOok deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor pannenkoekjes met pompoen en feta.

Als de herfst even mild en zonnig blijft als de afgelopen week, is het mijn favoriete seizoen. De kleuren, de geuren, de gezelligheid en vooral: het lekkere eten. Wie herfst zegt, zegt pompoen en met deze veelzijdige groente kan je alle kanten op. Soep, quiche, ovenschotels en dan vooral in mijn favoriete combinatie: met feta.

Draai deze twee dan nog eens in wat pannenkoekenbeslag en je hebt een echte winner! Ik gebruik het liefste een flespompoen (ook wel bekend als butternut) omdat deze het meeste smaak hebben. Koop ook feta van een goede kwaliteit. Heb je Turken of Marokkanen in de buurt wonen, ga dan in hun winkels een vers blokje halen. Je proeft het verschil (en vaak is het goedkoper dan in de supermarkt).

Het recept

* Maak voor de pannenkoekjes een beslag van 100 gram bloem, 150 ml melk en een ei. Breng op smaak met een beetje zout en rozemarijn, en zet koel weg.

* Leg de flespompoen 30 seconden in de microgolf, zo kan je hem gemakkelijker snijden. Schil de flespompoen en snij ongeveer 100 gram in piepkleine blokjes. Bak ze mooi goudbruin in een klontje boter en een klein beetje geperste look en voeg samen met 50 gram verkruimelde feta toe aan het beslag.

* Verhit wat olie in een pan en bak kleine hoopjes van het beslag aan beide zijden bruin. Serveer de pannenkoekjes heet met een slaatje en verse peterselie.

Met deze hoeveelheden kan je zo’n 20 à 30 kleine pannenkoekjes maken. Lekker als hapje, voorgerechtje of bij een stukje wild bijvoorbeeld. Alvast een tip voor de feestdagen, of is het daar nog te vroeg voor?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

3 Comments

 • greenwayoflife
  November 4, 2015 at 3:35 pm

  mmm dat ziet er lekker uit! met pompoen en feta kan ik hier thuis niets mis doen, dus dat ga ik zeker testen! doe jij dan gewoon een kleine hoeveelheid in een grote pannenkoekenpan? of heb jij een speciaal kleintje?

  • Anke
   November 4, 2015 at 6:44 pm

   Gewoon in kleine hoopjes in een normale pan lukt prima 🙂

 • Sabine
  November 4, 2015 at 8:47 pm

  Lekker!!! Krijg er spontaan trek van 😀

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram