Ik koop zelf eigenlijk amper sinterklaassnoep, maar bij mijn ouders krijgen wij altijd nog wel iets mee. Van het meeste sinterklaassnoep ben ik eigenlijk geen fan. Marsepein en schuimpjes eet ik niet graag, maar speculaas en chocolade natuurlijk wel! Silke deelde zeven manieren om sinterklaasrestjes te verwerken. Ik deel vandaag graag een achtste manier.

Sinterklaassnoep http://gerhildemaakt.wordpress.comWij krijgen meestal een grote speculaaspop en een chocoladeletter. Die speculaas vind ik een beetje saai om zo te eten en stiekem eet ik liever melkchocolade dan pure chocolade, maar samen vind ik dat wel heel lekker. Voor de afwerking gebruikte ik ook nog glittersuiker, maar dat is optioneel natuurlijk.

Sinterklaassnoep http://gerhildemaakt.wordpress.comHet stappenplan is simpel:

  • Breek de chocolade in stukken en smelt die au bain-marie of in de microgolfoven (telkens 20 seconden met tussentijds roeren en op tijd stoppen en goed doorroeren).
  • Breek de speculaas in stukken.
  • Dompel de stukken speculaas onder in de chocolade (hou een stukje vrij om vast te houden) en leg op een (herbruikbaar) vel bakpapier.
  • Strooi de glittersuiker over de chocolade terwijl die nog wat warm is.
  • Laat de chocolade opstijven, dat mag in de koelkast, maar kan ook gewoon in de keuken.
  • Doe wat (plantaardige) melk in de pot met chocolade, warm op in de microgolf en geniet.

Sinterklaassnoep http://gerhildemaakt.wordpress.com Sinterklaassnoep http://gerhildemaakt.wordpress.comSmakelijk!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!