Salt of the earth

Vroeger gebruikte ik Rexona als deodorant, omdat dat geen sterk parfum heeft en het zijn werk goed doet. Helaas zijn spuitbussen slecht voor het milieu en daarom ging ik op zoek naar een alternatief. Ik probeerde enkele deosticks en vond vele wel in orde, maar niet geweldig. Ik fiets iedere dag naar het werk en zocht een deodorant die een hele dag doet wat hij belooft.

Bij De Groene Meisjes en Mademoiselle Fresita las ik over aluinsteen en ik was benieuwd of dat voldoende zou werken voor mij. Toen ik een bestelling plaatste bij Big Green Smile koos ik meteen een deostick om te testen. Ik kocht mijn producten dus zelf, niemand betaalt mij om hierover te schrijven, er is zelfs niemand op de hoogte van deze blogpost.

In maart vorig jaar kocht ik bij biggreensmile.nl een aluinstick van Salt of the Earth (Crystal Clear). De aluinstick lijkt wat op een witte steen en moet je op een vochtige huid gebruiken (na het douchen) of de steen even natmaken voor je die onder je oksel wrijft. Dat past helaas niet helemaal in mijn ochtendroutine en dus gebruik ik de deo iets anders. Ik smeer ‘s morgens een andere natuurlijke deo (een die goed werkt, maar niet geweldig) en eens ik op het werk aankom, wissel ik van T-shirt en gebruik ik mijn aluinstick. Ik gebruik momenteel dus eigenlijk twee deo’s, maar ik kan zeggen dat de aluinstick het beste werkt. In het weekend gebruik ik enkel de andere deo en die blijkt niet altijd voldoende te werken (en dat dus zonder mijn dagelijkse fietstochten). Enige nadeel van de aluinstick vind ik dat je niet snel even kan bijwerken, maar gelukkig is dat ook niet vaak nodig.

Onlangs wilde ik een nieuwe bestelling plaatsen bij Big Green Smile en ik dacht vooruit en kocht meteen een nieuwe aluinstick. Die vorige gaat nu al zo lang mee, dat kan toch niet blijven duren? Ik zag dat ze ook een vloeibare vorm hebben en kocht die ook, voor het gebruiksgemak en uit nieuwsgierigheid. Toen ik de nieuwe aluinstick aankreeg, wilde ik een foto nemen om een nieuwe en een oude stick te vergelijken. Ik gebruik die oude stick intussen al zeker een half jaar vijf dagen per week en was benieuwd naar hoeveel er nog zou overblijven van de stick na dat gebruik.

Salt of the earth sticks

Zo ongeveer alles dus. Ik weet zelfs niet meer welke stick de oude is en welke de nieuwe. De stick werkt ook nog steeds, dus ik zal die nieuwe stick nog niet meteen nodig hebben. Op de website van Crystal Spring zelf laat een klant weten dat hij de stick al een jaar gebruikt en vermoedelijk nog twee maanden kan gebruiken. Zeer zuinig in gebruik en heel goedkoop dus.

Nu ik ook een flesje van het vloeibare spul heb, merkt ik wel dat ik overdag sneller eens spuit, gewoon uit voorzorg (ik heb een slechte neus en wil natuurlijk niet stinken) en omdat het nu wel gemakkelijk kan. Voorlopig blijf ik ‘s morgens die ene deostick gebruiken (simpelweg tot die op is) en nadien zal ik vermoedelijk overschakelen op de vloeibare versie van Salt of the Earth, om dan op het werk nog steeds wel de aluinstick te gebruiken. Twee uur per dag fietsen, dat merk je natuurlijk wel aan je zweetproductie, ook al is het dan elektrisch. Dat fietsen, he.

Nadeel van die vloeibare vorm is natuurlijk dat je meer verpakking gebruikt, maar daar heb ik gelukkig iets op gevonden. In de webshop van Crystal Clear zelf kan je namelijk hervulflessen van een liter kopen, hoera! Helaas heb ik die nog nergens anders gevonden, dus mijn volgende bestelling zal vermoedelijk bij Crystal Clear zelf zijn.

Onlangs had ik met een vriendin een gesprek over deo en zij sprak over deostrepen. Ik had het zelf nog niet beseft tot dan, maar ik kon naar waarheid antwoorden dat ik daar geen last meer van heb sinds ik mijn aluinstick gebruik.

Wat mij betreft dus een aanrader, laat dat duidelijk zijn.

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!