De laatste dag van april en dus is het tijd voor een nieuwe update van de Verbeelding Book Challenge!

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt
 2. Een horrorboek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 5. Een humoristisch boek: ik las intussen Juliet, Naked van Nick Hornby opnieuw. Dat werd namelijk gekozen uit mijn selectie voor de leesclub. Het is geen billenkletser, maar ik moet altijd hardop lachen bij zijn boeken door de gevatte humor. Ik ga het hier dus als humoristisch beschouwen.
 6. Een briefroman
 7. Een debuut: ik las Het smelt van Lize Spit, zoals half Vlaanderen, en was onder de indruk, zoals half Vlaanderen.
 8. Een boek waarin familie centraal staat: Verbroken beloftes van Jenny Offill
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat: vorige maand had ik er niet aan gedacht, maar ik zag het bij Kathleen en ik ga wel akkoord: Big Magic van Elizabeth Gilbert past ook voor dit puntje.
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek: Big Magic van Elizabeth Gilbert
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Waarvan wij droomden van Julie Otsuka
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was: Rechts is waar de duim links staat van José Vandekerckhove
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij: ik hou Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers hier even als reserve. Eerst zien of ik een auteur met dezelfde voornaam kan vinden, anders ga ik dus voor een auteur met dezelfde familienaam.
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is: Bezonken rood van Jeroen Brouwers
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las: in 2015 las ik Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck en gisteren begon ik aan haar tweede, Kom hier dat ik u kus.
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven: Big Magic van Elizabeth Gilbert

Vorige maand bood ik hier Big Magic aan om door te geven aan een volgende deelnemer en lezeres Becky ging daar graag op in. Ze kwam het boek al snel ophalen en voor we het wisten stonden we drie kwartier te tetteren in de gang. Tijdens de zomermaanden zouden we nog eens afspreken om elkaar wat beter te leren kennen. Hoera voor toffe bloglezeressen ontmoeten! Ik zou het trouwens fijn vinden mocht Big Magic bij nog andere deelnemers geraken ook (en Becky had hetzelfde idee), dus als er nog lezers zijn die het boek graag zouden lezen: mail me!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!