Ik kondigde het hier al een beetje aan. We zijn niet enkel in de living aan het werken, maar ook aan de bovenste verdieping. De kamer is nog niet af, maar wel af genoeg om even een update te geven. Wij geven de kamer namelijk eerst nog even een tijdelijke andere bestemming voor we die definitief kunnen inrichten. Zondag verhuisden we ons bed en de rest namelijk naar boven en momenteel gebruiken we de kamer als slaapkamer, zodat we eerst kunnen werken in de echte slaapkamer. Bij leven in een verbouwingen hoort uiteraard ook inpandig verhuizen.

De bovenste verdieping is de verdieping met de meest grondige werken. We maakten van twee kamers een grote kamer en we hebben het dak volledig laten vernieuwen (en uiteraard isoleren).

De bovenverdieping bestond uit een kamer vooraan, met een raam en een schouw (de eerste twee foto’s), en uit een kleine kamer achteraan, met een schuin dak en amper plaats om te staan (de derde foto).

zolder vooraan oud 1

 

zolder vooraan oud 2

zolder achteraan oud

De eerste stap was natuurlijk om al het behangpapier en bezetsel te verwijderen.

Zolder vooraan

Zolder schouw

Die twee kamers waren gescheiden door een enkel muurtje (dat amper bevestigingspunten had en dus snel verwijderd was).

zolder muurtje

zolder minder muurtje

Toen lieten we ons dak vervangen. We waren even (letterlijk) dakloos, maar gelukkig maar voor enkele dagen.

zolder geen dak

De rechtse deur heeft mijn vriend trouwens weggewerkt. EΓ©n ingang voor de nieuwe ruimte leek ons voldoende.

zolder opbouw dak vooraan

Eens we een dak en enkele ramen hadden (drie vooraan, een groot achteraan), kon de opbouw beginnen. Mijn vriend isoleerde de muur vooraan, maakte een ruimte voor een ingemaakte kast onder de schuine wand en maakte een apart kotje voor onze ketel. Nadien lieten we alles bezetten.

Zolder voor bezetten

Zolder voor bezetten

Zolder voor bezetten (2)

zolder net bezet

zolder net bezet

zolder net bezet

Mijn vriend stak een plafond (we kozen voor houten planken) en hij maakte een groot bureau vooraan (over de volledige breedte van de kamer) en een apart lager bureau voor mij als knutselhoek (met zelfgemaakte schuiven!).

zolder bureau

zolder bureau schouw

zolder bureau knutselhoek

We schuurden de vloer af. Dat bleek een stevig werkje, onder ander omdat de planken wat gebogen waren, maar het lukte ons wel om onze oude vloer te behouden, hoera!

Aan de andere kant van de ruimte, waar vroeger dat kleiner kamertje was, werkte mijn vriend de ingemaakte kast af. Die deur is dus van de gang naar de andere kant verplaatst, naar het kotje voor de ketel.

zolder oude kleine kamer

zolder oude kleine kamer (2)

De kast in al haar glorie.

gif ingemaakte kast

Zeg nu zelf: dat was toch al een update waard, he?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!