Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze twee recepten voor chocomousse, zonder eieren.

Het zal wel aan de leeftijd liggen, maar iedereen in mijn omgeving is zwanger. Iets om rekening mee te houden bij etentjes: de een mag geen rauwe groenten eten, de ander geen rauw ei en rauw vlees is sowieso uit den boze. Gelukkig hebben we altijd lekkere alcoholvrije drankjes in huis! Eén van mijn vriendinnen biechtte op dat ze – naast alcohol, dat spreekt voor zich – toch vooral chocomousse miste, dus ging ik voor haar op zoek naar 2 lekkere alternatieven. Wel de volle chocoladesmaak en luchtige textuur, geen eieren. Challenge accepted!

Nutella chocomousse met dulce de leche en witte chocoladecrumble

Doe 180 gram Nutella in een glazen kom en zet 30 seconden in de microgolfoven, zodat de choco zich straks gemakkelijker laat mengen. Klop 240 ml volle koude room lobbig, niet te stijf dus en meng lepel per lepel onder de choco. Verdeel de nutellamousse over zes grote of acht kleine glaasjes en zet in de koelkast terwijl je de karamelsaus maakt. Verwarm 65 gram donkere kandijsuiker met een snuifje zeezout en 35 ml volle room in een pannetje en breng aan de kook. Laat enkele minuten bubbelen tot alle suiker opgelost is en laat de karamel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop vervolgens 40 gram roomboter onder de karamel. Giet de dulce de leche voorzichtig over de nutellamousse en zet de potjes terug in de koelkast om verder op te stijven. Maak ondertussen de witte chocoladecrumble. Laat wat witte chocolade smelten. Voeg een handje droge ongesuikerde cornflakes toe, meng goed en duw het mengsel plat op een stuk bakpapier. Bestrooi met cacaopoeder en laat opstijven. Hak de chocolade in kleine stukjes en decoreer er vlak voor het serveren de mousse mee.

marsmousse junnekes recepten

Mars chocomousse

Snij vier marsrepen in stukjes en laat ze samen met 50 ml volle melk in een pannetje langzaam smelten op een laag vuurtje. Voeg vier eetlepels ongezoet cacaopoeder toe en roer goed door tot je een egale massa krijgt. Knijp een geweekt blaadje gelatine uit en laat oplossen in de chocolade. Laat wat afkoelen, maar roer regelmatig eens om zodat er geen brokjes ontstaan. Klop ondertussen 250 ml volle room goed stijf. Voeg de chocolade toe en klop nog even heel kort door tot alles mooi gemengd is. Schep de mousse in schaaltjes, laat opstijven en decoreer vlak voor het opdienen met nog wat extra chocolade of een framboosje.

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!