De resultaten van de enquête!


Onlangs deed ik een enquête over mijn blog. Het was toch een beetje spannend om te zien welke feedback ik zou krijgen, maar het bleek vooral leerrijk en positief. Dank ook voor het invullen van de enquête, het was leuk om te zien dat het aantal deelnemers bleef goeien!

Mijn lezersprofiel

Eerst en vooral wilde ik wel weten wie effectief mijn blog leest. Ik had zo’n vermoeden dat het mensen met een vergelijkbaar profiel als het mijne zouden zijn en dat bleek wel te kloppen.

Enquete blog geslacht lezers

97,2 % van mijn lezers is een vrouw. Eigenlijk vulde maar een man de enquête in en dat was mijn vriend. Lief dat hij mij op deze manier steunt en ook toffer dan een volledig oranje cirkel te zien. 🙂

Ook qua leeftijd komen mijn lezers goed overeen met mij. Ik ben zelf 30 (eind deze maand word ik 31), dus ik zit zelf op de grens van twee leeftijdscategorieën. Als ik die twee optel, kom ik op 62,8 %, dus de meerderheid van jullie is 26 tot 40 jaar.

Zelf woon ik al heel mijn leven in de provincie Antwerpen (vroeger in de Noorderkempen, nu in Oud-Berchem, maar de vuilniszakken van Stad Antwerpen mag ik al sinds mijn 18 ononderbroken vullen), net als 42,9 % van de invullers. De volgende populaire provincie is Oost-Vlaanderen (20 %) en Vlaams-Brabant staat met 17,1 % op de derde plaats.

Ongeveer de helft van jullie (54,3 %) kent mijn blog al meer dan een jaar, ongeveer een kwart al langer dan een halfjaar. Ik ben blij dat ik jullie heb kunnen overtuigen om hier regelmatig terug te keren.

Op de vraag hoe jullie mijn blog leerden kennen, kreeg ik heel persoonlijke antwoorden (thuis, via de kajakclub, oud-medestudent, vroegere collega …), maar ook minder persoonlijke antwoorden en sommigen wisten het (natuurlijk) niet meer. Logisch ook, ik onthou dat ook niet van iedere blog. Het viel mij wel op dat het heel diverse kanalen zijn, actief blogs volgens (en erop reageren) en meedoen met bloginitiatieven helpt wel.

Ik ben blij om te lezen dat de helft (exact!) hier komt lezen bij elk nieuw bericht. De andere helft paseert hier enkele keren per week (wat ongeveer hetzelfde is met mijn frequentie van gemiddeld twee berichten per week) tot enkele keren per maand.

De meesten volgen mij via Bloglovin’, Facebook en Instagram delen de tweede plaats en niemand volgt mij via Pinterest. Niemand! Misschien moet ik die account toch wat meer in de picture zetten. De eerste vijf invullers konden hier wel maar een optie kiezen (ik had het een beetje verkeerd ingesteld), dus de percentages geven geen 100 % juist beeld. Tja, ik maak mij al eens schuldig aan dommigheid. Kan iedereen overkomen, zeker? Gelukkig besef ik mijn dommigheid meestal op tijd net te laat.

De meesten lezen de blogposts op de computer, dan volgen de lezers via tablet en een minderheid leest op de smartphone. Logische volgorde als je het mij vraagt.

14,7 % reageert regelmatig, 55,9 % reageert af en toe en 29,4 % reageert nooit. Nooit! Gelukkig was die dertig procent wel zo lief om mijn enquête in te vullen. 🙂

Het vervolg van de resultaten lees je hier binnenkort. Intussen kan ik al wel meegeven dat meisje van nummer 44 de oorbellen heeft gewonnen.

Dank aan alle invullers, ik heb er veel uit geleerd.

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

7 Comments

 • Vlijtig Liesje
  July 22, 2016 at 6:21 am

  Leuk om te lezen wat de resultaten van de enquete waren. Je krijgt zo toch een beetje een kijkje in de keuken van iemands blog.

 • goofball
  July 22, 2016 at 2:32 pm

  Leuk om zo je lezers een beetje beter te leren kennen. Heb je ook boeiende antwoorden gekregen over de inhoud van de artikelen.

  Misschien zijn er gewoon veel minder (actieve) pinterest gebruikers?

  • gerhilde
   gerhilde
   July 22, 2016 at 8:31 pm

   Dat kan, ja. En dat kan ook helemaal geen kwaad. 🙂

 • meisje
  July 24, 2016 at 1:04 pm

  Leuk om zo eens mee te kijken achter de schermen.
  En Jeej! voor het winnen van de mooie oorbellen!

 • Evi
  July 25, 2016 at 3:05 pm

  Wat leuk om die resultaten te lezen en fijn voor jou om zo je lezers wat beter te leren kennen.

 • geertruurzaam
  July 27, 2016 at 8:56 pm

  Fijn dat de enquête inzicht heeft opgeleverd waar je iets mee kan!
  Ik heb helemaal niet veel lezers, dus ik zou zoiets niet durven, maar ik ben blij dat het een succes was voor jou!

 • Haaike
  August 2, 2016 at 1:52 pm

  Tof om je lezers zo wat beter te leren kennen! Ik was te laat om ze in te vullen (dju, anders had je toch één pinterestvolger gehad ;-), maar ik vermoed dat je mijn profiel al wel vrij goed kan inschatten 🙂
  Haaike recently posted…Gedicht: Het huwelijkMy Profile

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram