Onlangs deed ik een enquête over mijn blog. Het was toch een beetje spannend om te zien welke feedback ik zou krijgen, maar het bleek vooral leerrijk en positief. Dank ook voor het invullen van de enquête, het was leuk om te zien dat het aantal deelnemers bleef goeien!

Mijn lezersprofiel

Eerst en vooral wilde ik wel weten wie effectief mijn blog leest. Ik had zo’n vermoeden dat het mensen met een vergelijkbaar profiel als het mijne zouden zijn en dat bleek wel te kloppen.

Enquete blog geslacht lezers

97,2 % van mijn lezers is een vrouw. Eigenlijk vulde maar een man de enquête in en dat was mijn vriend. Lief dat hij mij op deze manier steunt en ook toffer dan een volledig oranje cirkel te zien. 🙂

Ook qua leeftijd komen mijn lezers goed overeen met mij. Ik ben zelf 30 (eind deze maand word ik 31), dus ik zit zelf op de grens van twee leeftijdscategorieën. Als ik die twee optel, kom ik op 62,8 %, dus de meerderheid van jullie is 26 tot 40 jaar.

Zelf woon ik al heel mijn leven in de provincie Antwerpen (vroeger in de Noorderkempen, nu in Oud-Berchem, maar de vuilniszakken van Stad Antwerpen mag ik al sinds mijn 18 ononderbroken vullen), net als 42,9 % van de invullers. De volgende populaire provincie is Oost-Vlaanderen (20 %) en Vlaams-Brabant staat met 17,1 % op de derde plaats.

Ongeveer de helft van jullie (54,3 %) kent mijn blog al meer dan een jaar, ongeveer een kwart al langer dan een halfjaar. Ik ben blij dat ik jullie heb kunnen overtuigen om hier regelmatig terug te keren.

Op de vraag hoe jullie mijn blog leerden kennen, kreeg ik heel persoonlijke antwoorden (thuis, via de kajakclub, oud-medestudent, vroegere collega …), maar ook minder persoonlijke antwoorden en sommigen wisten het (natuurlijk) niet meer. Logisch ook, ik onthou dat ook niet van iedere blog. Het viel mij wel op dat het heel diverse kanalen zijn, actief blogs volgens (en erop reageren) en meedoen met bloginitiatieven helpt wel.

Ik ben blij om te lezen dat de helft (exact!) hier komt lezen bij elk nieuw bericht. De andere helft paseert hier enkele keren per week (wat ongeveer hetzelfde is met mijn frequentie van gemiddeld twee berichten per week) tot enkele keren per maand.

De meesten volgen mij via Bloglovin’, Facebook en Instagram delen de tweede plaats en niemand volgt mij via Pinterest. Niemand! Misschien moet ik die account toch wat meer in de picture zetten. De eerste vijf invullers konden hier wel maar een optie kiezen (ik had het een beetje verkeerd ingesteld), dus de percentages geven geen 100 % juist beeld. Tja, ik maak mij al eens schuldig aan dommigheid. Kan iedereen overkomen, zeker? Gelukkig besef ik mijn dommigheid meestal op tijd net te laat.

De meesten lezen de blogposts op de computer, dan volgen de lezers via tablet en een minderheid leest op de smartphone. Logische volgorde als je het mij vraagt.

14,7 % reageert regelmatig, 55,9 % reageert af en toe en 29,4 % reageert nooit. Nooit! Gelukkig was die dertig procent wel zo lief om mijn enquête in te vullen. 🙂

Het vervolg van de resultaten lees je hier binnenkort. Intussen kan ik al wel meegeven dat meisje van nummer 44 de oorbellen heeft gewonnen.

Dank aan alle invullers, ik heb er veel uit geleerd.

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!