Het concept leefstraat leerde ik vorig jaar kennen, bij Kerygma. Iemand van onze straat wilde dat concept naar Antwerpen brengen en dan liefst nog naar onze eigen straat. Vergaderingen werden georganiseerd, andere straten en ‘t Stad werden erbij betrokken, ideetjes werden uitgewisseld, er kwam een blog en een Facebookpagina en verschillende buurtbewoners staken veel energie in het project om het ook effectief te kunnen laten doorgaan. Ik stond erbij en keek ernaar. Ik zag het groeien vanop afstand en vind het prachtig.

Twee straten zijn nu deels afgesloten en ingenomen door de buurtbewoners. Dag en nacht verboden voor auto’s, mensen die leven op straat. Kinderen die spelen en veel activiteiten die worden georganiseerd, maar ook veel dingen die spontaan gebeuren.

Er zijn tien geboden om alles in goede banen te leiden. Af en toe moet er eens bijgestuurd worden, maar dat hoort bij (leren) samenleven natuurlijk. Het is vooral een gemoedelijk feest waarin buren elkaar beter leren kennen. Geweldig om te zien en mee te kunnen maken.

Leefstraat

Opening leefstraat

Opening leefstraat

Leefstraat

Leefstraat

Ik ben nog altijd blij dat wij twee jaar geleden voor deze buurt hebben gekozen. Leve Oud-Berchem!

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!