Het is alweer even geleden dat ik een blogpost schreef in het teken van Fair Wear Friday. Ik ben er zeker nog wel mee bezig (al moet ik toegeven dat het niet altijd even goed lukt), maar erover schrijven is er al een paar maanden niet meer van gekomen …

Vandaag wil ik geen kledingmerk in de kijker zetten, maar wel een gebeuren: de kledingruil, ook gekend als swishing. Mijn schoonzus organiseert al enkele jaren om de zoveel tijd een kledingruil en ik blijf dat concept geweldig vinden. Iedereen brengt kleding mee, alles komt op een tafel (of verschillende tafels, afhankelijk van de hoeveelheid), iedereen kiest of zij iets van de stapel kan gebruiken en de overschot gaat naar een goed doel of een buurtbewoner. Ik ben er al even niet meer geraakt, ook omdat de verbouwingen ervoor zorgen dat ik niet aan al mijn kleding kan, maar ik blijf fan van het concept. Dat kan natuurlijk iedereen doen en is geweldig tof onder vriendinnen.

Soms zien mensen het groter en organiseren ze al eens een swishingevent, zoals Tine en Liesbet van SuperSwitch. Zij organiseren een grote kledingruil op 10 december in Diest. Met workshop om je kleerkast te leren verduurzamen, biologische koekjes, een fotoshoot en nog veel meer.

superswitch

Dit is trouwens geen gesponsorde blogpost, ik deel gewoon graag goede initiatieven.

Deed jij al eens mee aan een kledingruil? Koop jij kleding tweedehands?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!