Fair Wear Friday #12: SuperSwitch

Fair Wear Friday #12: SuperSwitch


Het is alweer even geleden dat ik een blogpost schreef in het teken van Fair Wear Friday. Ik ben er zeker nog wel mee bezig (al moet ik toegeven dat het niet altijd even goed lukt), maar erover schrijven is er al een paar maanden niet meer van gekomen …

Vandaag wil ik geen kledingmerk in de kijker zetten, maar wel een gebeuren: de kledingruil, ook gekend als swishing. Mijn schoonzus organiseert al enkele jaren om de zoveel tijd een kledingruil en ik blijf dat concept geweldig vinden. Iedereen brengt kleding mee, alles komt op een tafel (of verschillende tafels, afhankelijk van de hoeveelheid), iedereen kiest of zij iets van de stapel kan gebruiken en de overschot gaat naar een goed doel of een buurtbewoner. Ik ben er al even niet meer geraakt, ook omdat de verbouwingen ervoor zorgen dat ik niet aan al mijn kleding kan, maar ik blijf fan van het concept. Dat kan natuurlijk iedereen doen en is geweldig tof onder vriendinnen.

Soms zien mensen het groter en organiseren ze al eens een swishingevent, zoals Tine en Liesbet van SuperSwitch. Zij organiseren een grote kledingruil op 10 december in Diest. Met workshop om je kleerkast te leren verduurzamen, biologische koekjes, een fotoshoot en nog veel meer.

superswitch

Dit is trouwens geen gesponsorde blogpost, ik deel gewoon graag goede initiatieven.

Deed jij al eens mee aan een kledingruil? Koop jij kleding tweedehands?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

7 Comments

 • Samaja
  November 18, 2016 at 7:47 am

  Hebben jullie dan allemaal dezelfde kledingmaat? Want die vraag stel ik me altijd bij dat swishen. Die ene vriendin wiens kleerkast ik wel eens zou willen induiken, heeft zeker twee kledingmaten groter dan ik. En de andere heeft maatje 34, daar kan geen enkele andere van de vriendinnen in ;-). Het idee ben ik op zich wel genegen, maar ik deed er nog nooit aan mee.

  • gerhilde
   gerhilde
   November 18, 2016 at 7:58 am

   Nee, wij hebben niet allemaal dezelfde maat, maar de meesten wel. Vaak is het een kwestie van passen en valt het wel mee eigenlijk. Sommigen nemen ook kleding van anderen mee, dat werkt natuurlijk ook.

 • Becky
  November 18, 2016 at 10:16 am

  Dankjewel voor het delen van dit goede initiatief! Op de M-fair vorige maand was er ook een kledingruild. Dat wist ik niet op voorhand en ik had zo’n spijt dat ik niets mee had genomen uit mijn eigen kast. Maar nu weet ik waar naartoe 🙂
  Ik ben vandaag trouwens ook bezig met een Fair Wear Friday actie! Ik ga je er in de loop van de dag een mailtje over sturen, want anders wordt mijn verhaal hier te lang 😉

 • Kim
  November 19, 2016 at 1:27 pm

  Oh ik hoop al lang op zo’n evenement in onze regio.. Misschien moet ik zelf maar iets organiseren. Ik koop voor de kinderen grotendeels tweedehands en voor mezelf FA ik af en toe ook eens op jacht. Momenteel gaat er veel meer ‘buiten’ dan ‘binnen’, via geefwinkel of tweedehands verkoop. Of ik maak een vriendin blij met mijn kleedjes en zij trakteert een hoop jongenskleren. Supertof

 • Hilde
  November 20, 2016 at 1:59 pm

  Zo’n swishing party vind ik een mooi initiatief, ik ben al een hele tijd van plan om dit hier thuis ook eens te houden. Alleen verschillen maten wel eens… Ik ga alvast eens een kijkje nemen op die links. 🙂 Dank je voor de tips.

 • Ineke
  November 21, 2016 at 1:14 pm

  Ooh wat leuk gewoon!! Momenteel koop ik gewoon amper iets van kledij :). Omdat ik bezig ben te vermageren en zo langzaam aan terug kledij kan aandoen dat al paar jaar in doos op zolder staat. Maar daarna wil ik zeker en vast eens naar zo swishing party.
  Ineke recently posted…Mijn top 5 Facebook ergernissenMy Profile

 • Le petit requin
  November 21, 2016 at 2:09 pm

  Een thuis-swishing heb ik nog nooit gedaan, maar ik ben ondertussen al drie keer naar een “Walk in Closet” gegaan hier in Zürich. Toch al elke keer een paar stuks kunnen afgeven die ik niet meer draag en met andere, mooie dingen naar huis gekomen. Zeker fan van het initiatief dus 🙂 Leuk dat je zo’n events deelt!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram