December = feestmaand! Voor al degenen die in de keuken staan later deze maand en op zoek zijn naar een feestelijk gerechtje, stelt Anke van Junnekes recepten dit trio van courgette voor. En het is nog vegetarisch ook!

Haal met een dunschiller lange plakken van de courgette (voor elk rolhapje 1).

Was en rasp de rest van de courgettes. Bestrooi met wat zout, laat even staan en pers er al het vocht uit. Zorg dat je 150 gram opzij houdt. Doe hetzelfde met een aardappel, waarvan je 80 gram overhoudt. Voeg samen in een potje en zet dit apart.

Smelt wat boter in een kookpot, stoof er een gesnipperd uitje in en voeg alle overschotten van de courgette en de aardappel toe. Overgiet met bouillon, laat rustig koken terwijl je de twee andere hapjes maakt en mix samen met wat room fijn tot een smeuïge soep die je op smaak brengt met peper en zout.

Leg de plakken courgette op wat bakpapier, bestrijk met olijfolie en gril ze in de oven tot ze licht beginnen te kleuren. Klop wat feta en ricotta op (ongeveer 1 el van elks per hapje) en breng op smaak met olijfolie en wat pittige kruiden. Leg op elke plak courgette een lepel van dit smeersel en rol ze op.

Meng de geraspte courgette en aardappel met 1 ei, 10 eetlepels bloem, 40 gram parmezaan of en andere geraspte kaas, peper en zout en eventueel wat peterselie en/of gesnipperde lenteui. Verhit flink wat olie in een pan, lepel er wat van het beslag in en draai de koekjes om als ze aan één kant goudbruin gebakken zijn. Serveer met een toefje zure room of Griekse yoghurt, op smaak gebracht met look en verse kruiden.

Leg de 3 courgettehapjes op een bordje en serveer als voorgerechtje.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!