Recept van de maand #17: ganachetrio

Recept van de maand #17: ganachetrio


Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor een lekker decadent dessert. Ze maakte het nogmaals voor kerstavond en ik vond het een heerlijke afsluiter van het kerstdiner. En een heerlijk ontbijt op kerstdag. 🙂

Mijn excuses als sommigen onder jullie goede voornemens hadden gemaakt om te minderen met zoetigheid. Ik maakte enkele jaren geleden het voornemen om nooit meer te diëten (aanrader!), dus deze wil ik toch wel even met jullie delen. Heb je in januari nog een nieuwjaarsfeestje en zoek je nog iets lekkers om bij de koffie te serveren? Chocoladeliefhebbers aan tafel zien dit ganachetriootje graag komen!

Bekleed een cakevorm met aluminiumfolie. Maal 250 gram speculaasjes fijn en meng met 125 gram gesmolten boter. Bekleed de volledige vorm of enkel de bodem met het speculaasmengsel, druk goed aan en zet in de koelkast om te harden. Maak vervolgens de drie ganachelagen, die je telkens laag per laag lichtjes laat opstijven in de koelkast alvorens de volgende laag erop te gieten.

Breng 100 ml volle room aan de kook met 50 gram boter en een schepje oploskoffie. Giet het in een kom over 220 gram in stukjes gehakte pure chocolade. Laat eventjes staan en roer tot een gladde ganache. Giet als eerste laag in de vorm.

Breng 80 ml volle room aan de kook met 40 gram boter. Giet het in een kom over 200 gram in stukjes gehakte melkchocolade. Laat eventjes staan en roer tot een gladde ganache. Meng met gehakte geroosterde noten. Giet als tweede laag in de vorm.

Breng 60 ml volle room aan de kook. Giet het in een kom over 250 gram in stukjes gehakte witte chocolade. Laat eventjes staan en roer tot een gladde ganache. Is niet alle chocolade gesmolten, zet de kom dan kort even in de microgolf, maar let op dat de chocolade niet verbrandt, want dan wordt ze korrelig en onbruikbaar. Au bain marie smelten is ook een (veilige) optie. Meng de gesmolten witte chocolade met wat platgedrukte ongesuikerde cornflakes. Giet als laatste laag in de vorm en laat de taart volledig opstijven.

Haal de ganache kort voor het serveren uit de koelkast, snij in plakjes en leg er wat fruit rond.

Met elke ganachelaag kan je naar hartenlust variëren qua smaak en krokante bite.
Enkele ideetjes:
– verkruimelde meringues
– gedroogd fruit
– kokosschilfers
– blokjes nougat
– blokjes karamel
– stukjes marsepein
– rozijnen

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • Tante Fee
  January 5, 2017 at 8:48 am

  Oooo, kwijl, kwijl 🙂 Gelukkig heb ik geen officieel voornemen gemaakt om minder te snoepen! En super dat er geen oven nodig is voor deze snoeperij (want we hebben geen oven momenteel), misschien probeer ik ze zondag al eens …

 • Joyce rdt
  January 5, 2017 at 7:26 pm

  Wat ziet dit er gruwelijk lekker uit!! Liefs.x

 • Romy
  January 6, 2017 at 12:04 pm

  Ohh dit ziet er heerlijk uit! Het water staat mij bijna in de mond, ohh!
  Romy recently posted…Don’t call it a dream, call it a plan!My Profile

 • Armande
  January 6, 2017 at 12:43 pm

  Ooooh wat een HEERLIJKE vette optie voor een toetje! En no bake ook nog, dat spreekt me ook gelijk aan.
  Nooit gedacht aan een basis met speculaasjes, geweldig!
  Armande recently posted…Sociale voorzieningen in Duitsland, hoe zit dat?My Profile

 • Hilde
  January 11, 2017 at 12:24 pm

  Dit is toch wel om op te eten. Ziet er onweerstaanbaar lekker uit!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram