Fair Wear Friday komt hier al even wat minder aan bod. Ik zat wat gewrongen met hoe ik het wilde aanpakken. Zou ik toch beginnen met outfitposts? Maar ik had niet veel zin in poseren … Er kwam ook best veel op mij af in 2016 en dat maakte dat het wat minder prioriteit kreeg. Ik kocht nog wel eco en faire kleding, maar niet uitsluitend en dan lijkt het al snel hypocriet om er toch over te schrijven. Al vind ik toch dat het leuk is om nieuwe merken te leren kennen, dus hierbij stel ik graag een nieuwe webwinkel voor. Nieuw voor mij dan toch, DaJia is al vijf jaar bezig en dus niet echt meer een newbie. Jeannette wil haar webshop van de hand doen en deed daarom een opruimactie. In december gaf ze extra korting en daar maakte ik gebruik van.

Bamboe

Ik schreef hier al eerder over de bamboesokken die ik dagelijks draag, nog steeds, ja. Ik ben sowieso fan van bamboe, omdat het zo snel groeit. In ons vorige huis hadden wij bamboe staan in de tuin en wij hebben daar serieus op gevloekt, omdat je dat niet weg krijgt en het zo snel teruggroeit. En dat zijn net goede redenen om bamboe als grondstof te gebruiken. Het heeft geen extra water nodig, geen pesticiden en geen meststoffen. En je kan blijven oogsten van dezelfde bamboeplant, het is gewoon niet kapot te krijgen. Het absorbeert ook meer CO2 dan bomen. Je kan het als grondstof voor verschillende producten gebruiken (wij plannen bijvoorbeeld een bamboeparket te leggen in de living) en dat maakt het helemaal een topproduct.

Bij kleding heeft bamboe nog extra voordelen: het is zacht, het ademt, werkt antibacterieel (ideaal voor sokken dus), werkt thermoregulerend en kreukt niet.

DaJia

Ik kocht drie kledingstukken tijdens de opruimactie:Β vest Elise, top Maria en Jurk Inge. Op de website staat ook dat de kleding geproduceerd is in kleine Europese fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De klantenservice was ook uitstekend. Ik kreeg een foutmelding na mijn bestelling en gaf het op, maar Jeannette mailde mij tot twee keer toe (de mail kwam in mijn spamfolder en ik zag die niet direct) om te vragen of ik de kleding alsnog wilde hebben. Een simpel mailtje terug en de kleding werd meteen opgestuurd. Deze blogpost is trouwens niet gesponsord, ik wil gewoon een goed merk in de bloemetjes zetten. De foto’s komen ook gewoon van de website.

Van vest Elise ben ik niet wild. Ik ben groot (1m83) en die lengte zit vooral in mijn bovenlichaam (niet dat ik korte beentjes heb, maar ook niet de lange benen die je van een persoon van mijn lengte zou verwachten). Het vest valt bij mij nogal kort en dat benadrukt mijn (iets te) brede heupen. Ook vallen de mouwen als driekwartsmouwen bij mij. Geen ramp, maar niet per se waar ik naar op zoek was.

Van top Maria ben ik dan weer grote fan! De kleur is bordeaxrood zoals op de foto (niet het rood vanop de foto op model), het is echt superzacht. Het ziet er wat chiquer uit, maar zit geweldig en een watervalhals is helemaal mijn model. Ik had liever korte mouwen gehad dan geen mouwen, maar dat is nu geen ramp. In BelgiΓ« kan je vaak genoeg een vestje dragen over een top.

Jurk Inge is een goed model, alleen wat kort voor mij. Dat ligt aan mijn lengte en aan het feit dat ik mijn kleedjes en rokken graag tot aan de knie draag. Dat is bij deze jurk niet het geval, dus vermoedelijk zal die vaak op koudere dagen (met panty/legging) gedragen worden.

Ik hoop dat Jeannette een goede overnemer vindt, want ik ben alleszins fan van de webwinkel.

Kende jij DaJia al? Heb jij kleren van bamboe?

 

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!