Fair Wear Friday #13: DaJia bamboekleding

Fair Wear Friday #13: DaJia bamboekleding


Fair Wear Friday komt hier al even wat minder aan bod. Ik zat wat gewrongen met hoe ik het wilde aanpakken. Zou ik toch beginnen met outfitposts? Maar ik had niet veel zin in poseren … Er kwam ook best veel op mij af in 2016 en dat maakte dat het wat minder prioriteit kreeg. Ik kocht nog wel eco en faire kleding, maar niet uitsluitend en dan lijkt het al snel hypocriet om er toch over te schrijven. Al vind ik toch dat het leuk is om nieuwe merken te leren kennen, dus hierbij stel ik graag een nieuwe webwinkel voor. Nieuw voor mij dan toch, DaJia is al vijf jaar bezig en dus niet echt meer een newbie. Jeannette wil haar webshop van de hand doen en deed daarom een opruimactie. In december gaf ze extra korting en daar maakte ik gebruik van.

Bamboe

Ik schreef hier al eerder over de bamboesokken die ik dagelijks draag, nog steeds, ja. Ik ben sowieso fan van bamboe, omdat het zo snel groeit. In ons vorige huis hadden wij bamboe staan in de tuin en wij hebben daar serieus op gevloekt, omdat je dat niet weg krijgt en het zo snel teruggroeit. En dat zijn net goede redenen om bamboe als grondstof te gebruiken. Het heeft geen extra water nodig, geen pesticiden en geen meststoffen. En je kan blijven oogsten van dezelfde bamboeplant, het is gewoon niet kapot te krijgen. Het absorbeert ook meer CO2 dan bomen. Je kan het als grondstof voor verschillende producten gebruiken (wij plannen bijvoorbeeld een bamboeparket te leggen in de living) en dat maakt het helemaal een topproduct.

Bij kleding heeft bamboe nog extra voordelen: het is zacht, het ademt, werkt antibacterieel (ideaal voor sokken dus), werkt thermoregulerend en kreukt niet.

DaJia

Ik kocht drie kledingstukken tijdens de opruimactie: vest Elise, top Maria en Jurk Inge. Op de website staat ook dat de kleding geproduceerd is in kleine Europese fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De klantenservice was ook uitstekend. Ik kreeg een foutmelding na mijn bestelling en gaf het op, maar Jeannette mailde mij tot twee keer toe (de mail kwam in mijn spamfolder en ik zag die niet direct) om te vragen of ik de kleding alsnog wilde hebben. Een simpel mailtje terug en de kleding werd meteen opgestuurd. Deze blogpost is trouwens niet gesponsord, ik wil gewoon een goed merk in de bloemetjes zetten. De foto’s komen ook gewoon van de website.

Van vest Elise ben ik niet wild. Ik ben groot (1m83) en die lengte zit vooral in mijn bovenlichaam (niet dat ik korte beentjes heb, maar ook niet de lange benen die je van een persoon van mijn lengte zou verwachten). Het vest valt bij mij nogal kort en dat benadrukt mijn (iets te) brede heupen. Ook vallen de mouwen als driekwartsmouwen bij mij. Geen ramp, maar niet per se waar ik naar op zoek was.

Van top Maria ben ik dan weer grote fan! De kleur is bordeaxrood zoals op de foto (niet het rood vanop de foto op model), het is echt superzacht. Het ziet er wat chiquer uit, maar zit geweldig en een watervalhals is helemaal mijn model. Ik had liever korte mouwen gehad dan geen mouwen, maar dat is nu geen ramp. In België kan je vaak genoeg een vestje dragen over een top.

Jurk Inge is een goed model, alleen wat kort voor mij. Dat ligt aan mijn lengte en aan het feit dat ik mijn kleedjes en rokken graag tot aan de knie draag. Dat is bij deze jurk niet het geval, dus vermoedelijk zal die vaak op koudere dagen (met panty/legging) gedragen worden.

Ik hoop dat Jeannette een goede overnemer vindt, want ik ben alleszins fan van de webwinkel.

Kende jij DaJia al? Heb jij kleren van bamboe?

 

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

16 Comments

 • Kim
  January 13, 2017 at 11:26 am

  Mooie items heb je gekocht. Ze zien er echt uit als tijdsloze basics. Heel handig! Heb zelf ook een top gehad van dit merk maar die is helaas stuk gegaan.
  Kim recently posted…4 budget tips for BerlinMy Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   January 13, 2017 at 2:41 pm

   Tijdloos vind ik inderdaad belangrijk. 😉
   Zo jammer dat die top stuk is gegaan …

 • Kelly
  January 13, 2017 at 11:43 am

  Oh, vraagje over de sokken! Jij als expert-bamboesokkendraagster kan me misschien helpen 🙂 Vind jij die warm genoeg voor in de winter? Ik merk dat ik op onze bouwwerf de laatste weken snel ijskoude voeten heb in mijn dubbele katoenen sokjes en ben op zoek naar nieuwe sokken. Ik heb nog geen bamboesokken van Braintree gekocht omdat die kleurtjes mij niet echt aanspreken, maar als ze wel warm genoeg zouden zijn, overweeg ik het misschien nog eens. 🙂 Ik heb bamboe tops maar die draag ik minder in de winter omdat ze zo koud aanvoelen, maar misschien is dat anders bij sokken, aangezien die aansluiten rond je huid … Wat is jouw ervaring?

  • gerhilde
   gerhilde
   January 13, 2017 at 2:39 pm

   Ik vind dat moeilijk om te zeggen. Ik vind ze in alle seizoenen aangenaam, maar als je écht koude voeten hebt, werken ze misschien onvoldoende. Al doet het schoeisel ook veel natuurlijk. Ik merk dat ik ‘s avonds best mijn warme sloefen draag over mijn bamboesokken, omdat ik anders koude voeten heb als ik ga slapen. Anderszijds deden wij onlangs een wandeling door de ruien in Antwerpen en mijn vriend had koude voeten met zijn twee paar dikke sokken in zijn laarzen en ik niet met mijn bamboesokken. Je zal het vooral zelf eens moeten testen, denk ik.

   • Kelly
    January 13, 2017 at 2:57 pm

    Hm, ik ben niet overtuigd 🙂 Als ze thuis al niet volstaan zonder warme sloefen erover, vrees ik ervoor. Toch maar de wollen sokken bestellen die ik al enkele keren in mijn winkelmandje heb gelegd 🙂

 • geertruurzaam
  January 13, 2017 at 1:55 pm

  Ik ben ook groot bamboefan, zalig zacht 🙂
  Die top is echt wel heel mooi!

  • gerhilde
   gerhilde
   January 13, 2017 at 2:42 pm

   Dank je. 🙂 Dat het zo zacht is, is echt geweldig, he!

 • Becky
  January 13, 2017 at 10:29 pm

  Toen ik de titel van deze blogpost zag, begonnen mijn ogen al te twinkelen, haha. Yay voor FWF-posts 😀 Wauw, wat een mooie top! Een watervalhals vind ik zo elegant…
  Behalve mijn Braintree-sokken, die ik in verschillende prints en kleurtjes heb (@ Kelly: ik heb er trouwens ook 2 paar in neutraal zwart – hun collectie is dus niet uitsluitend in uitbundige kleuren) heb ik eigenlijk geen kleding in bamboe. Iets om naar op zoek te gaan, dus 🙂
  Oh, en ik heb bamboe handdoeken, dat wel 😉

  • gerhilde
   gerhilde
   January 14, 2017 at 9:55 am

   En blijven je handdoeken eigenlijk zacht?

 • AwkwardCityChicks
  January 14, 2017 at 4:36 pm

  Vrijheid blijheid. Ik zeg, helemaal geen kleren meer.

 • Joyce rdt
  January 16, 2017 at 11:18 am

  Nee ik ken het niet, heb ook geen kleren van bamboe, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt! Liefs.x

 • Sofie
  January 16, 2017 at 12:28 pm

  Ik heb me nog niet zo verdiept in duurzame kleding, maar vind het wel erg interessant. Vooral die top is mooi zeg, mooie kleur ook!
  Sofie recently posted…Hotspot: Greenway AntwerpenMy Profile

 • Le petit requin
  January 18, 2017 at 10:28 pm

  Ale, er is toch niets hypocriet aan schrijven over eco/fair als je ook nog andere dingen koopt!
  Ben alleszins blij dat je erover schrijft, want ik kende de webwinkel nog niet en de stuks die jij hebt uitgekozen zijn echt wel overtuigend genoeg om eens een kijkje te gaan nemen 🙂
  Le petit requin recently posted…Kerstkaartenruil #2My Profile

  • gerhilde
   gerhilde
   January 18, 2017 at 11:08 pm

   Daar ben ik blij om, Haaike! Ga zeker eens kijken, ja. Het zijn nog solden, maar het aanbod is al wel een pak kleiner. Hopelijk vindt ze een goede overnemer, want ik ben fan!

 • Hilde
  January 24, 2017 at 7:03 am

  Ik kende Dalia nog niet, nu dus wel, dank je wel! Onlangs kocht ik ook nog bamboesokken, lekker zacht en warm 🙂 (schreef er ook een logje over ‘Warme voeten in de winter’ 😉 ). Maar euhm…waarom zou je geen post mogen schrijven over fair wear als je ook andere kleding draagt, vraag ik mij nu af… Ik begrijp niet wat daar mis mee is… Gewoon je eigen ding doen, je bent immers goe bezig Gerhilde.

 • LJ
  January 28, 2017 at 8:12 am

  Het rode shirtje vind ik alvast prachtig! Kleren uit bamboe… Ik heb nog veel te leren. Ik wil me eerst op ecologischere producten focussen, maar kledij daar wil ik me ook héél graag wat verder in verdiepen.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram