In alle rust citytrippen

In alle rust citytrippen


Afgelopen weekend ging ik met vriendin S. naar Londen. Wij gingen eerder al samen naar Porto en Milaan en dat citytrippen gaat ons goed af. Ik vond het geweldig om na drie jaar zonder vakantie en amper weekendjes weg (twee op die drie jaar tijd, beide binnen België) eindelijk nog eens écht weg te kunnen. Na de verbouwing plannen we natuurlijk nog voldoende reisjes en weekendjes, maar de laatste jaren was het dus gene vette.

Ik ben een luie reiziger. Ik plan dat niet graag op voorhand (want dat voelt niet als vakantie) en zal ter plaatste wel wat bekijken wat er te zien is. Meestal lukt dat goed, maar in een stad als Londen is het wel fijn als je toch een beetje op voorhand plant. Vriendin S. doet dat plannen gelukkig liever en nam mij dat graag uit handen. Ik wil wel al lang naar Londen en hou ook al even lang tips bij op Pinterest. Die bezorgde ik aan haar en we bekeken samen wat we zeker wilden doen. Ik vroeg ook tips aan Nathalie (haar zus woont in Londen en ze bezoekt haar regelmatig) en mijn moeder gaf spontaan een reisboekje te leen (100 % Londen). De rest nam vriendin S. in handen en dat vond ik heerlijk! Zij regelde alles met het reisbureau (we gebruikten ecocheques voor de Eurostar, wat enkel via bepaalde reisbureaus kan), stuurde mij een duidelijke mail met welke trein ik moest nemen en dat ik nog een ticketje moest kopen tot Brussel en mijn paspoort niet mocht vergeten. Ook in Londen nam ze het voortouw, steeds in overleg met mij. Ze zei welke metro we waar moesten nemen en waar we moesten overstappen of afstappen en hoe we moesten wandelen.

London eye

Dat we samen toffe citytrips deden, wisten we al, maar dat zij nu extra alles op zich nam, vond ik echt heerlijk! Het is op het werk nog altijd niet echt geweldig tof (overname en collectief ontslag) en het zijn heftige weken geweest. Ik mag blijven, maar ook nu blijft alles nog heftig en dan is een citytrip waarbij je je nergens iets van aan moet trekken echt geweldig. Het was heel vermoeiend, want we stapten wat af en ik koos niet 100 % voor de juiste schoenen, maar vriendin S. begreep het helemaal als ik weer maar eens iets wilde gaan drinken.

Er volgen hier nog tips voor Londen, maar deze wilde ik toch als eerste geven: zoek een goede ‘reisbegeleidster’. Dat maakt het reizen extra fijn!

Save

Save

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

15 Comments

 • geertruurzaam
  March 7, 2017 at 9:56 am

  Fijn, zo’n privé reisbegeleider! Als die verdeling voor jullie zo werkt is dat zalig, samen op vakantie gaan kan niet met iedereen goed uitpakken.

 • Goofball
  March 7, 2017 at 12:25 pm

  Ah London, superfijne stad. Wij waren er ook 3 weekends geleden.

  Ik ben ook geevolueerd van heel voorbereide reiziger naar luie reiziger. Reizen moet relax zijn dus “we zien wel” is nu mijn motto. Heb ik niet alles gezien…tja, dan heb ik een reden om terug te keren. Maar ik wil tijd hebben om terrasjes te doen als we zin hebben of … Als we echt niets van de stad kennen , gaan we doorgaans eerst opz oek naar toeristische info en vragen daar of ze geen stadswandeling hebben langs de highlights of we springen op een hop-on hop off bus. Tegen dan krijg je een idee van wat de must sees zijn en dan…dan zien we wel 🙂

 • liese
  March 7, 2017 at 12:29 pm

  londen is onze favo citytrip. De laatste keer deden we enkel van slenteren, shoppen en doen waar we op dat moment goesting in hadden. Zalig

 • Lottes Anekdotes
  March 7, 2017 at 3:24 pm

  Wat leuk dat je het zo naar je zin had!
  Lottes Anekdotes recently posted…40 dagen bloggen: op zijn LottesMy Profile

 • Silke
  March 7, 2017 at 9:44 pm

  Haha, ik ben normaal de ‘reisbegeleidster’ maar vind dat héérlijk, dat geeft mij pas echt het vakantiegevoel, alles plannen en uitstippelen 🙂 extra voorpret!

  • gerhilde
   gerhilde
   March 8, 2017 at 8:11 am

   Ik vind dat echt eerder een last dan voorpret. Gelukkig zijn we allemaal anders, he! 🙂

 • Anne-Sophie
  March 8, 2017 at 9:29 am

  Klinkt als een deugddoende reis! Haha, een geluk dat niet alle mensen hetzelfde zijn he. Ik ben net een plan-type (iets wat mijn vrienden me ook niet kwalijk nemen als we er samen op uit trekken 😉 )

 • Hilde
  March 9, 2017 at 7:10 am

  Klinkt als een welkom geschenk bij die onzekerheid op het werk. Zal jou ongetwijfeld goed gedaan hebben 😉 en zeker als het al zo’n tijdje geleden is dat je nog eens ècht vakantie hebt kunnen nemen. Dat die vriendin dan alles zo netjes had georganiseerd is een mooi en warm extraatje erbij. Vraag me nu ook een beetje af hoe dat zo is, nu U.K niet langer bij de Eurozone behoort (?).

  • gerhilde
   gerhilde
   March 9, 2017 at 7:48 am

   Nog niet veel verschil met vroeger, hoor. De euro hebben ze nooit gebruikt en verder is de Brexit nog geen feit, he.

 • Vriendin S.
  March 9, 2017 at 6:10 pm

  Dat is graag gedaan! Het was een fijn, maar vermoeiend weekend!

 • Le petit requin
  March 23, 2017 at 12:47 pm

  Hoera voor vriendin S! Kan mij inderdaad inbeelden dat als je het al zo druk hebt, dat wat dan ook van planning er dan teveel aan is en je gewoon wilt kunnen genieten ter plaatse. Ik vind reizen plannen op zich wel leuk, maar Johan en ik hebben ook al reizen gedaan waarbij hij quasi alles op zich nam, omdat het er toen teveel aan was voor mij. Heerlijk 🙂
  En super dat je mag blijven op je werk!

 • Leen Vandebergen
  April 3, 2017 at 11:53 am

  Ik ben de S. hier thuis 😀 Maw ik doe alle reisbegeleiding. Dat begon toen ik Toerisme ging studeren en is er niet meer uitgegaan. Alles wordt hier tot in de puntjes voorbereid.. of ik heb schrik dat ik vanalles ga missen. Het lief volgt gedwee 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram