Afgelopen weekend ging ik met vriendin S. naar Londen. Wij gingen eerder al samen naar Porto en Milaan en dat citytrippen gaat ons goed af. Ik vond het geweldig om na drie jaar zonder vakantie en amper weekendjes weg (twee op die drie jaar tijd, beide binnen België) eindelijk nog eens écht weg te kunnen. Na de verbouwing plannen we natuurlijk nog voldoende reisjes en weekendjes, maar de laatste jaren was het dus gene vette.

Ik ben een luie reiziger. Ik plan dat niet graag op voorhand (want dat voelt niet als vakantie) en zal ter plaatste wel wat bekijken wat er te zien is. Meestal lukt dat goed, maar in een stad als Londen is het wel fijn als je toch een beetje op voorhand plant. Vriendin S. doet dat plannen gelukkig liever en nam mij dat graag uit handen. Ik wil wel al lang naar Londen en hou ook al even lang tips bij op Pinterest. Die bezorgde ik aan haar en we bekeken samen wat we zeker wilden doen. Ik vroeg ook tips aan Nathalie (haar zus woont in Londen en ze bezoekt haar regelmatig) en mijn moeder gaf spontaan een reisboekje te leen (100 % Londen). De rest nam vriendin S. in handen en dat vond ik heerlijk! Zij regelde alles met het reisbureau (we gebruikten ecocheques voor de Eurostar, wat enkel via bepaalde reisbureaus kan), stuurde mij een duidelijke mail met welke trein ik moest nemen en dat ik nog een ticketje moest kopen tot Brussel en mijn paspoort niet mocht vergeten. Ook in Londen nam ze het voortouw, steeds in overleg met mij. Ze zei welke metro we waar moesten nemen en waar we moesten overstappen of afstappen en hoe we moesten wandelen.

London eye

Dat we samen toffe citytrips deden, wisten we al, maar dat zij nu extra alles op zich nam, vond ik echt heerlijk! Het is op het werk nog altijd niet echt geweldig tof (overname en collectief ontslag) en het zijn heftige weken geweest. Ik mag blijven, maar ook nu blijft alles nog heftig en dan is een citytrip waarbij je je nergens iets van aan moet trekken echt geweldig. Het was heel vermoeiend, want we stapten wat af en ik koos niet 100 % voor de juiste schoenen, maar vriendin S. begreep het helemaal als ik weer maar eens iets wilde gaan drinken.

Er volgen hier nog tips voor Londen, maar deze wilde ik toch als eerste geven: zoek een goede ‘reisbegeleidster’. Dat maakt het reizen extra fijn!

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!