Drie keer Londen vanuit de hoogte

Drie keer Londen vanuit de hoogte


In een stad vind ik het altijd fijn om die eens vanuit de hoogte te bekijken. In Berlijn deden we dat vanuit de Fernsehturm en in Parijs kozen we voor Montparnasse, omdat je daar de Eiffeltoren zo mooi kan zien. Ook als ik met vriendin S. op citytrip ga, bekijken we de steden al eens vanuit een hoger perspectief. Het dak van de dom in Milaan is trouwens niet alleen de moeite voor een zicht over de stad, het is ook een geweldig plekje om even van de zon te genieten.

Ook in Londen kan je op verschillende manieren de stad vanuit de hoogte bekijken. Ik som er hier drie op. Wij deden er maar één, maar voor een tweede wil ik absoluut nog eens terug.

London EyeLondon Eye

Dit is vermoedelijk de bekendste. De London Eye is een reuzenrad dat gebouwd werd voor de eeuwwisseling en dat bij opening het grootste rad ter wereld was. Een rit duurt 30 minuten en geeft een mooi uitzicht over Londen. Het rad draait zo langzaam dat het niet stilgelegd hoeft te worden voor in- en uitstappende passagiers.

panorama Tate modern

Tate Modern

Deze tip kregen wij van Nathalie. Tate Modern is het nationale museum van Groot-Brittannië voor internationale moderne kunst. De tentoonstellingen zijn ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale. De permanente collectie is gratis toegankelijk, net als het panorama.

Sky Garden

Deze tip kreeg ik van een intussen ex-collega. Sky Garden is een tuin op hoogte, met 360° uitzicht over Londen. Ook hier is de toegang gratis, maar je moet wel reserveren. De plaatsjes komen drie weken op voorhand vrij en zijn populair. Snel zijn is de boodschap! Wij waren niet snel genoeg dus zal ik nog eens terug moeten.

Ben jij al in Londen geweest? Bekijk jij een stad ook graag vanuit de hoogte?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

10 Comments

 • Goofball
  March 9, 2017 at 9:13 am

  en welke heb jij dan gedaan? London Eye of Tate??

  ‘k vraag me af of je ook geen view hebt als je St Pauls cathedral beklimt naar de whispering gallery. Ik herinner me niet meer of je dan ook buitenviews krijgt of enkel binnen.

  Ik hoef een stad niet persé vanuit de hoogte te zien, maar als er ergens een opportuniteit is, is dat meegenomen. Soms is een hotelkamer ook al een goeie kans op een mooie view. Zo zat ik eens in centrum Kopenhagen op 15e verdieping met zicht op haven…dat was wel heel cool. In Londen keken we vorige week uit hoog boven de perrons van Waterloo station.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 9, 2017 at 5:15 pm

   Wij deden Tate, zoals de foto al kon doen vermoeden. Dat kan, ja. Ik zeg ook niet dat de lijst exhaustief is. 🙂

 • Samaja
  March 9, 2017 at 5:19 pm

  Ik ben al in het rad geweest, ‘s avonds met overal lichtjes om ons heen. Toch vonden we het een beetje duur voor wat het maar was.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 9, 2017 at 8:21 pm

   Dat dachten wij ook. Wij kozen dus voor Tate. 🙂

 • Sabrina
  March 9, 2017 at 8:06 pm

  Ah, hoog tijd dat ik Londen nog eens bezoek. Jaren geleden was ik eens in Tate Modern, dat vond ik best indrukwekkend.

 • Sofie
  March 9, 2017 at 8:42 pm

  Ik was al in Londen maar ik zag het niet vanuit de hoogte 🙂

 • Saar
  March 9, 2017 at 10:07 pm

  Tate Modern heb ik ook gedaan, inclusief panorama. Ik doe dat ook graag, een stad van bovenaf bekijken. In Parijs is trouwens het Institut du Monde Arabië ook een aanrader. Gewoon binnenlopen en de lift nemen naar de hoogste verdieping. Niet zo hoog (9 verdiepingen of zo) maar je hebt er wel een mooi zicht op de Seine, Ile Saint Louis en Ile de la Cité.

  • gerhilde
   gerhilde
   March 10, 2017 at 7:51 am

   Goeie tip, Saar, dank je! 🙂

 • Joyce rdt
  March 10, 2017 at 4:49 pm

  Het is eigenlijk heel stom vind ik, maar ik kom elk jaar in Londen, maar heb nog nooit in de London Eye gestaan haha. Liefs.x

 • Leen Vandebergen
  April 3, 2017 at 11:56 am

  Het London Eye staat al heeeel lang op mijn bucketlist. Deze zomer gaan we naar Londen dus komt het zeker mee op het programma!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram