In een stad vind ik het altijd fijn om die eens vanuit de hoogte te bekijken. In Berlijn deden we dat vanuit de Fernsehturm en in Parijs kozen we voor Montparnasse, omdat je daar de Eiffeltoren zo mooi kan zien. Ook als ik met vriendin S. op citytrip ga, bekijken we de steden al eens vanuit een hoger perspectief. Het dak van de dom in Milaan is trouwens niet alleen de moeite voor een zicht over de stad, het is ook een geweldig plekje om even van de zon te genieten.

Ook in Londen kan je op verschillende manieren de stad vanuit de hoogte bekijken. Ik som er hier drie op. Wij deden er maar één, maar voor een tweede wil ik absoluut nog eens terug.

London EyeLondon Eye

Dit is vermoedelijk de bekendste. De London Eye is een reuzenrad dat gebouwd werd voor de eeuwwisseling en dat bij opening het grootste rad ter wereld was. Een rit duurt 30 minuten en geeft een mooi uitzicht over Londen. Het rad draait zo langzaam dat het niet stilgelegd hoeft te worden voor in- en uitstappende passagiers.

panorama Tate modern

Tate Modern

Deze tip kregen wij van Nathalie. Tate Modern is het nationale museum van Groot-Brittannië voor internationale moderne kunst. De tentoonstellingen zijn ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale. De permanente collectie is gratis toegankelijk, net als het panorama.

Sky Garden

Deze tip kreeg ik van een intussen ex-collega. Sky Garden is een tuin op hoogte, met 360° uitzicht over Londen. Ook hier is de toegang gratis, maar je moet wel reserveren. De plaatsjes komen drie weken op voorhand vrij en zijn populair. Snel zijn is de boodschap! Wij waren niet snel genoeg dus zal ik nog eens terug moeten.

Ben jij al in Londen geweest? Bekijk jij een stad ook graag vanuit de hoogte?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!