Bloemlezing ‘Waarom heb jij geen kinderen?’


Ik vertelde hier al dat deBuren een avond hadden georganiseerd rond kinderloos zijn, gewild en ongewild. Over ongewild kinderloos schreef Maartje trouwens onlangs een pakkend stuk. Het is duidelijk een thema dat leeft, wel of geen kinderen krijgen, en dat is logisch ook. Het is een belangrijke keuze die ieder voor zich moet maken.

Mijn keuze staat hier al even beschreven. Andere bedenkingen en getuigenissen over wel of geen kinderen krijgen, kunnen jullie hier lezen of via de website van deBuren.

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

Hoera!

Over #40dagenbloggen

3 Comments

 • geertruurzaam
  March 10, 2017 at 11:51 am

  En áls je kinderen wil, hoeveel dan? 🙂
  http://geertruurzaam.be/4-kinderen-is-dat-wel-ecologisch-verantwoord/

 • Leen
  April 3, 2017 at 12:16 pm

  Heel verhelderend, die bloemlezing; vooral met het stukje over de no-babyshower heb ik hartelijk gelachen. Andere verhalen waren dan weer even slikken – verdorie, waarom is het vaak zo moeilijk? Ik gun iedere wannabe-mama het keihard om een kindje te krijgen, maar zelf heb ik die drang nooit gevoeld. Mijn leven is het goed zoals het nu is: veel vrijheid in tijd en geld, voor niemand verantwoordelijk hoeven zijn… Laat dat nog maar een tijdje duren. En wie weet verandert dat ooit, ja, ik heb het al zien gebeuren bij een koppel dat altijd zei geen kinderen te willen: ineens begon de biologische klok te tikken. Maar net zo goed gebeurt dat nooit. Ik zie wel wat er gebeurt.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram