De paasvakantie is begonnen (voor sommigen toch 😉 ), de paasklokken zijn in aantocht! Met Pasen zijn mijn vriend en ik een weekendje weg, maar ik ben er zeker van dat mijn schoonzus Anke van smollen.be heerlijk eten zal voorzien voor de familie. Vandaag geeft ze al wat inspiratie met drie (drie!) recepten voor een paasbrunch.

Pasen is een van mijn favoriete feestdagen: lente, brunch en chocolade! What’s not to love? Hier zijn alvast drie snelle chocoladereceptjes voor de paasbrunch: chocoladecroissants, chocoladegranola en kwarkbolletjes met chocolade.

Chocoladecroissants

Paasbrunch chocoladecroissants smollen

Ingrediënten

Meng per croissant een eetlepel van je favoriete choco met een eetlepel poedersuiker en een theelepel ongezoet cacaopoeder. Voor wat extra crunch kan je ook bresiliennenootjes toevoegen. Rol het kant-en-klaar croissantdeeg of bladerdeeg uit en snij het deeg in driehoeken. Leg op de brede zijde een lepel van het chocomengsel en rol op naar de punt. Knijp de uiteinden een beetje toe zodat de vulling niet te veel uitloopt. Strijk de croissants in met melk of losgeklopt ei en bak ze in 12 minuten goudbruin in de oven op 180 °C.

Chocoladegranola met kokos en noten

Paasbrunch chocoladegranola smollen

Ingrediënten

Meng in een kom 150 gram droge havermoutvlokken met 30 gram gehakte walnoten, 30 gram gehakte amandelen, 4 eetlepels kokospoeder, 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder, een zakje vanillesuiker, een snuifje zeezout, 5 eetlepels golden syrup (of een andere karamelsiroop of honing) en 4 eetlepels kokosolie. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet 15 minuten in de oven op 170 °C en schep halverwege de baktijd het mengsel om. Hou goed in de gaten dat de granola niet verbrandt, draai je oven anders wat lager of haal het er vroeger uit. Laat afkoelen en doe de muesli in een bokaal. Lekker met Griekse of vanilleyoghurt en rood fruit!

Hollandse kwarkbolletjes

paasbrunch Hollandse kwarkbolletjes smollen

Ingrediënten

Meng 150 gram volle kwark met een eetlepel zonnebloemolie, een losgeklopt ei, twee eetlepels suiker, een zakje vanillesuiker en een theelepel zout. Meng er beetje bij beetje 150 gram bloem en een theelepel bakpoeder onder. Kneed een handje chocoladedruppels onder het deeg. Liefhebbers voegen ook een snuif kaneel toe.

Leg met behulp van een lepel 6 bolletjes deeg op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Zet de kwarkbollen een kwartiertje in de oven op 190 °C. In de helft van de baktijd haal je ze even uit de oven, bestrijk de bollen met melk en suiker en laat verder bakken tot de bolletjes goudbruin zijn. Serveer lauwwarm met roomboter.

Wat zijn jouw plannen met Pasen? Overload aan chocolade?

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!