Over hoe ik meedeed aan een protestactie zonder het zelf te beseffen


Onlangs gaf ik toe dat ik een ongelovige Thomas ben, naar aanleiding van een discussie met mijn vriend over de teleschermen in 1984 van George Orwell. Mijn broer liet weten dat ze op 4 april in Filmhuis Klappei de verfilming (opgenomen in 1984) zouden tonen. We vonden het een goed idee om de interpretatie van de regisseur te vergelijken met onze interpretatie(s) en een film zien in de Klappei is altijd de moeite. De setting is geweldig, getuige de foto die vriendin D. nam op het binnenplein.

Hollywood aan de Schelde Deborah Leloup

4 april is de dag waarop Winston in het boek begon te rebelleren tegen Big Brother, door een dagboek bij te houden. Die dag was dus niet toevallig gekozen.

Blijkbaar werd die dag de film ook als protestactie tegen Trump in 90 onafhankelijke cinemazalen in Amerika gespeeld en deed de Klappei daar dus aan mee. Ik ben geen fan van Trump dus ik zat daar op zich wel op mijn plaats, maar ik kwam toch vooral voor de film …

Voor de geïnteresseerden: de teleschermen in de film zijn trouwens groot, ook degene in de huizen van mensen. De schermen op het werk zijn kleiner (elk bureautje heeft er één) en het telescherm achter het schilderij is helemaal klein. Dat gaat hier nog de running gag worden …

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

Hoera!

Over #40dagenbloggen

1 Comment

  • Vriendin D
    April 7, 2017 at 3:57 pm

    Mij zo maar meeslepen naar protestacties, zonder dat ik me ervan bewust ben. Tsss

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram