Onlangs gaf ik toe dat ik een ongelovige Thomas ben, naar aanleiding van een discussie met mijn vriend over de teleschermen in 1984 van George Orwell. Mijn broer liet weten dat ze op 4 april in Filmhuis Klappei de verfilming (opgenomen in 1984) zouden tonen. We vonden het een goed idee om de interpretatie van de regisseur te vergelijken met onze interpretatie(s) en een film zien in de Klappei is altijd de moeite. De setting is geweldig, getuige de foto die vriendin D. nam op het binnenplein.

Hollywood aan de Schelde Deborah Leloup

4 april is de dag waarop Winston in het boek begon te rebelleren tegen Big Brother, door een dagboek bij te houden. Die dag was dus niet toevallig gekozen.

Blijkbaar werd die dag de film ook als protestactie tegen Trump in 90 onafhankelijke cinemazalen in Amerika gespeeld en deed de Klappei daar dus aan mee. Ik ben geen fan van Trump dus ik zat daar op zich wel op mijn plaats, maar ik kwam toch vooral voor de film …

Voor de geïnteresseerden: de teleschermen in de film zijn trouwens groot, ook degene in de huizen van mensen. De schermen op het werk zijn kleiner (elk bureautje heeft er één) en het telescherm achter het schilderij is helemaal klein. Dat gaat hier nog de running gag worden …

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!