Gestrikt!

Gestrikt!


Eind 2016 bestelde ik een hele hoop kaartjes bij Eva Mouton en ook enkele strijkapplicaties. Ik heb een zwak voor strikken en dacht die wel te kunnen gebruiken. Twee strikken gaf ik weg met de kerstkaartenruil, twee andere had ik hier nog rondslingeren.

Toen kwam er een gaatje in mijn fuchsia T-shirt. Ik had weinig zin om hetzelfde garen te zoeken en eigenlijk vind ik mijn oplossingen met flockfolie vaak leuker. Ja hoor, ik naai gaatjes niet dicht, ik strijk die gewoon toe en geef het kledingstuk zo een tweede leven, inclusief nieuwe versiering!

Alleen ligt mijn flockfolie momenteel diep verstopt in de kast. De strikjes lagen wel in de buurt en zo was mijn probleem binnen de vijf minuten opgelost.

strik en gaatje na

Ik vrees dat er in de strik snelle scheurtjes zullen komen dan in de flockfolie die ik normaal gezien gebruik, maar ik vind het toch een mooie oplossing. Het T-shirt overleefde alvast een eerste draagdag, ik vermoed dat er nog vrij veel zullen volgen.

strik plaats

Verzin jij ook graag creatieve (luie) oplossingen?

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

5 Comments

 • Evi
  April 8, 2017 at 2:23 pm

  Ik vind het er heel leuk uitzien 🙂

 • fieke
  April 8, 2017 at 2:38 pm

  Maar zo handig! En hartjes voor Eva Mouton. Ik heb onlangs ook een strijkapplicatie gebruikt voor op een body van Juliette, en kaartjes heb ik er ook al gekocht. En haar verjaardagskalender hangt hier ook, ik moet deze maand elke keer dat ik naar het toilet ga enorm gniffelen met de strip 🙂

  • gerhilde
   gerhilde
   April 8, 2017 at 7:32 pm

   Echt, he, veel hartjes voor Eva Mouton! 🙂

 • Le petit requin
  April 19, 2017 at 11:20 am

  Leuk dat je zo én een vrolijk accentje krijgt én je t-shirt nog wat langer kan dragen. Je brengt mij alleszins op ideeën voor het gaatje dat ik op vakantie in mijn kleedje maakte door aan een rots te blijven hangen… ‘t Is wel een kleedje met een motiefje, dus iets minder evident, maar misschien vind ik wel iets zodat het drastischere “inkorten tot een topje” niet direct nodig is 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram