Vorige week vulde ik de klimaattest in van De Standaard. Mijn resultaat was zoals ik wel verwacht had: ik ben bereid om veel inspanningen te doen, maar mijn kennis over de klimaatverandering is gemiddeld. Dringend tijd om bij te leren dus en toen kreeg ik de nieuwsbrief van de Universiteit van Nederland in mijn mailbox over, jawel, energie en milieu. Ik vermoed dat ik niet de enige ben die wat extra info over energie kan gebruiken dus deel ik het hier graag. Bijleren is altijd fijn, toch?

Ik volg de Universiteit van Nederland al langer, omdat ze veel diverse onderwerpen bespreken en aanschouwelijk maken in telkens een kwartier. Ze werken een week rond hetzelfde thema en met veel verschillende sprekers. Eerdere themaweken waren bijvoorbeeld Toekomstverkeer, Slimme computers en Voeding. De vraagstelling is ook vaak origineel en uitnodigend.

Rond energie maakten ze volgende colleges: Hoe halen we zoveel mogelijk energie uit de zon? – Hoe leven we in de toekomst van de wind? – Hoe kun jij met kattenbakvulling je huis verwarmen? – Waarom draaien we de gaskraan niet gewoon dicht? – Waarom is je pizza duurder als het bewolkt is?

Leer jij graag bij via internet of YouTube?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!