Bijleren over het klimaat


Vorige week vulde ik de klimaattest in van De Standaard. Mijn resultaat was zoals ik wel verwacht had: ik ben bereid om veel inspanningen te doen, maar mijn kennis over de klimaatverandering is gemiddeld. Dringend tijd om bij te leren dus en toen kreeg ik de nieuwsbrief van de Universiteit van Nederland in mijn mailbox over, jawel, energie en milieu. Ik vermoed dat ik niet de enige ben die wat extra info over energie kan gebruiken dus deel ik het hier graag. Bijleren is altijd fijn, toch?

Ik volg de Universiteit van Nederland al langer, omdat ze veel diverse onderwerpen bespreken en aanschouwelijk maken in telkens een kwartier. Ze werken een week rond hetzelfde thema en met veel verschillende sprekers. Eerdere themaweken waren bijvoorbeeld Toekomstverkeer, Slimme computers en Voeding. De vraagstelling is ook vaak origineel en uitnodigend.

Rond energie maakten ze volgende colleges: Hoe halen we zoveel mogelijk energie uit de zon? – Hoe leven we in de toekomst van de wind? – Hoe kun jij met kattenbakvulling je huis verwarmen? – Waarom draaien we de gaskraan niet gewoon dicht? – Waarom is je pizza duurder als het bewolkt is?

Leer jij graag bij via internet of YouTube?

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

4 Comments

 • Lidia
  April 19, 2017 at 8:39 am

  Wat leuk, ik kende de universiteit van Nederland nog niet;-)!

 • Sofie
  April 19, 2017 at 8:41 am

  Hmmm ik ga die klimaattest eens opzoeken!
  Sofie recently posted…Dagboek: een week seizoensgroenten etenMy Profile

 • Anne-Sophie
  April 20, 2017 at 1:42 pm

  Youtube is fantastisch om dingen bij te leren over onderwerpen die misschien niet meteen in je vakgebied liggen! Ik heb me alvast geabonneerd op de Universiteit van Nederland (had er nog nooit van gehoord) voor wanneer ik nog eens gemotiveerd genoeg ben om extra bij te leren, want met de aankomende examens kijk ik in vrije tijd liefst naar verstand-op-nul-youtubefilmpjes 😉

 • Sofie
  April 24, 2017 at 9:10 am

  Goeie tip, die Universiteit van Nederland.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram